Bora 1J2 (седан) 1.9PD 115 4motion - няколко проблема

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
anton.d.todorov
Автомобил:
Двигател:

Bora 1J2 (седан) 1.9PD 115 4motion - няколко проблема

Мнениеот anton.d.todorov » Сря 11 мар 2015 14:56

Здравейте, нов съм в форума и за първи път ще пускам тема, не само тук а където и да било другаде, така че, ако нещо не е както трябва моля да ме извините :)

И по същество, от началото на тази година съм собственик на споменатата бора и ми е страшно кеф при положение че, преди нея бях с опел астра и разликата е огромна хаха... та имам някой проблеми който съм записал с видео :)

1. Първия ми проблем е с наличното ми гориво, а именно че не ми показва вярно... направих клип дълг около 6-7 минути и го отрязах на части така че, да стане около минута в която се вижда проблема. Когато се качих сутринта в колата и запалих си ми показа нормално колко гориво имам (може би пак не е било вярно) и след около 30 секунди стрелката се вдигна малко след средата и тогава изкарах и телефона да снимам и после за 5-6 мин и 2км път пак падна.

Видео: http://dox.bg/files/dw?a=896fa551d2

2. Втория ми проблем е в това че нещо под жабката неспира да трака и ме вбесява страшно много. Казах си това трябва да е от моторчето на парното, за това свалих жабката и реших да му дръпна буксите но уви .. парното спря но това тракане си остана ...( жалко че нямам снимков материал на "операцията") но пък на напипване се усещаше къде си вибрира а именно най долу и най в дясно ( за запознатите с това какво има зад жабката)

Видео: http://dox.bg/files/dw?a=30bfec81fa

3.И последно едно проблемче с прозореца който не го прави всеки път.. а именно когато сваля прозореца на шофьорското място и тръгна да го вдигам стига до някаде и се връща автоматично на долу след това спира да се вдига автоматично и трябва да държиш копчето постоянно и пак спира на същото място но този път без да се връща на долу ... после пак тръгваш да го вдигаш и чак тогава си отива до горе.

Видео: http://dox.bg/files/dw?a=a7780a5d8c

Благодаря на тези които ще ми отделят време и разбиране :)

Тъй като сега се опитах да кача материалите тук и не успях, ще ги кача в dox.bg

Потребителски аватар
ext2
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AHF 2000

Re: Bora 1J2 (седан) 1.9PD 115 4motion - няколко проблема

Мнениеот ext2 » Сря 11 мар 2015 21:17

Мога да изкажа мнение само по темата с показателя на гориво, преди около 2 месеца се занимавах с тая гадост:
1.започнах с контактен спрей(на втория ред зад пасажера повдигаш долната част на седалката, мокета е нарязан и ще откриеш буксата за нивомера към таблото проверяваш дали контактува добре и пръскаш)- при мен не помогна
2.Закачаш на vag-com дали грешката не е от таблото- при мен не беше
3.Намерих от една морга цялата кошница с поплавъка и потенциометъра за 40лв.(не знам как по точно да ти го обесня ,прикачвам снимка)
IMG_01471.jpg
Първият!
, един майстор(авто ел. инсталации) ми провери дали не е износена самата скала на потенциометъра и констатира,че е добре и за сумата от 20лв. ми разкачи моята кошница монтира "новата-стара" кошница и за сега се държи нормално.Предположи,че проблема е от поддържане на ниско ниво гориво от жабара(предишния собственик) :rolleyes
Дано съм ти бил полезен :beer Успех :th_up

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Сря 11 мар 2015 21:20

Здрасти,колега и честито за новата придобивка!За стрелката на горивото има 2 варианта.Единия е да се е прецакал нивомера на сондата в резервоара,а другия е проблем в таблото.Откачи клемите на акумулатора за 15 минути и провери дали се е оправило.Ако така не стане,ще трябва да извадиш сондата (под задната седалка) и да прегледаш какво е положението там.За това какво има отдясно под жабката трябва сам да разбереш,така от разстояние няма как да ти кажа какво потропва при теб.Стъклото,когато се вдига и моторчето усети че нещо го запъва,се обръща сигнала и автоматично превключва на сваляне.Това е направено с цел защита на пръстчета между стъклото и рамката на вратата.Провери хубаво дали не запъва нещо,изчисти уплътненията или смажи жилата. :beer

anton.d.todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton.d.todorov » Сря 11 мар 2015 22:33

Благодаря за помощта. За проблема в таблото бях намерил тема и колегата беше казал че нещо отзад се било разпоило... също така на него както и на мен не ми показва температурата на антифриза, винаги седи най-долу много рядко се вдига - добре това ще го проверя :) а за това с връщането на стъклото и аз предположих че е заради това и наистина се чува че запъва там ... но пък когато опитам да го спра с рака не се връща

Върни се в “Дизелови агрегати”