Здравейте,
След смяна на предните два тампона, на носачите се наложи да отида на реглаж на преден мост, тъй като в сервиза, който сменяха тампоните нямаха възможност и техника, за да направят реглажа.
В Събота на 07.03.2015г. се запътих към сервиз намиращ се на бул. Ломско шосе 100, тъй като не знаех друг, а и този ми го беше казал един колега. И така към 13 часа бях пред сервиза, там беше "на смяна" един да го наречем "майстор", разбрахме се и вкарах колата вътре. След около 20 минути чакане, "майстора" каза - "Готов си", заплатих си услугата на стойност 30 лв. изкарах колата и вече доволен си тръгнах по пътя. В следващите 50 метра който покарах, какво да видя - колата в изправено положение на волана, отново дърпаше надясно и съответно волана когато уж трябва да бъде в право положение беше две-три идеи в ляво.
Естествено, върнах се и така ЧЕТИРИ пъти в които въпросния "майстор" всеки път казваше: "Няма проблеми ще го оправим, не се притеснявай". След четвъртия път познайте - Все още волана имаше отклонение, продължи да дърпа надясно при центрирано положение на волана. Съответно след четвъртия път просто се отказах да се връщам, тъй като вече нямах нерви, а и се притесних въпросният "майстор" да не направи някоя друга глупост.
В интерес на истината след тази интервенция се получи едно леко тропане в предната част на колата.
Колата е: VW Bora
Въпросният сервиз: https://www.google.bg/maps/@42.729909,23.298908,3a,50.5y,41.03h,90.93t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJBYmMGfJxFSX7PlDr4X7Wg!2e0

Не ходете за реглаж на преден мост в сервиз на Ломско шосе
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Не ходете за реглаж на преден мост в сервиз на Ломско шо
Бате бил си в Надежда и си си направил реглаж в ебати сервиза... хеед-ауто са на 500м от тия, реглажа им е машинен и също е 30лв... Тва с носенето може да е от спаднала гума.
Напълно съгласен съм с теб, че съм си направил реглаж както се изрази "в ебати сервиза". По повод това което каза, че на 500 м. има друг сервиз, да съм знаел, да съм отишъл. Грешките се плащат са казали хората.
А иначе носенето, си е от реглажа. То си личи, самият волан как е, в момента една идея в ляво, когато уж трябва да бъде в изправено положение.
А иначе носенето, си е от реглажа. То си личи, самият волан как е, в момента една идея в ляво, когато уж трябва да бъде в изправено положение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много бързо наплюхте сервиза , а дали причината не е в колата.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Колега просто пробвай да си наместиш волана вътре в купето ,развиваш го и местиш 2 ,3 зъба на където трябва.Нормално е да има някакво отклонение,щото да речем колата е била с неправилна геометрия преди регулажа,и като ти я е настроил майстора с правилна геометрия волана се е изместил малко в страни и сега ти се струва че дърпа,но това е защото при прав волан колата не е в права посока
-
- Автомобил:
- Двигател:
То истинския майстор първо застопорява волана в права посока и после прави регулировката , друг е въпроса ако волана е свалян или рейката разглобявана и е разместено всичко.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Абе как ше му дърпа от това че му е крив волана бе!? Колата трябва да си върви направо та ако ще волана да е 75 градуса завъртян!
Ходи колега в друг сервиз да ти направят реглаж.
Ходи колега в друг сервиз да ти направят реглаж.
Това с вадене и презацепване на волана е доста непрепоръчително. Реглажа се прави при застопорен направо волан.
- zografski
Това не е нормално, да вади волана и да напасва! След реглаж трябва всичко да си дойде на мястото без такива напасвания на волана от шлиците! Най-добре колегата да отиде на 1 хубав реглаж, аз лично предпоръчвам хеед-ауто, реглажа им е супер модерен и го правят качествено! За Надежда др сервиз не се сещам, който бих предпоръчал за това.
Преди караулката в дясно(не си спомням името) имат реглаж и се справят добре.
Работят и събота.
Работят и събота.
Здравейте колеги,
Благодаря на всички за съветите. Искам само да обърна внимание на няколко коментара. Надявам се с това да не засегна никой
Към коментара на колегата @Daniel Kuntov. Колега, за мое съжаление не разбирам чак толкова от това, че да го направя. А и не мисля, че е необходимо аз да го правя, нали това е идеята на сервиза.
Към коментара на колегата @drotomir. Както казах и в началния пост, единствената промяна беше смяната на тампоните, на носачите, преди това колата си беше наред.
Към останалите колеги, кой от двата сервиза ще ми препоръчате хеед-ауто или сервиза който препоръча колегата @i.e.i (Казва се Еврован)?
Благодаря Ви предварително.
Благодаря на всички за съветите. Искам само да обърна внимание на няколко коментара. Надявам се с това да не засегна никой
Към коментара на колегата @Daniel Kuntov. Колега, за мое съжаление не разбирам чак толкова от това, че да го направя. А и не мисля, че е необходимо аз да го правя, нали това е идеята на сервиза.
Към коментара на колегата @drotomir. Както казах и в началния пост, единствената промяна беше смяната на тампоните, на носачите, преди това колата си беше наред.
Към останалите колеги, кой от двата сервиза ще ми препоръчате хеед-ауто или сервиза който препоръча колегата @i.e.i (Казва се Еврован)?
Благодаря Ви предварително.
- zografski
Хеед ауто определено ще ти направят по професионален реглаж, всичко е машинно там, няма въжета, няма на око! Всичко се гледа до 1градус разлика, аз лично ти ги предпоръчвам силно, само там правя реглаж, инак режат глави за ремонти, но реглажа по спомен им беше 30-36лв (за преден мост), за преден и заден аз давам към 80лв, но аз съм 4Motion. За други ремонти не бих ти ги предпоръчал, въпреки че са много точни и си разбират от работата, но режат глави, просто не познават парите там, инак ако и парите не те притесняват спокойно можеш и за др да им имаш доверие!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако правилно съм разбрал,си сменял тампони на носачите,какво наложи ходене на реглаж?Нали автомобила е Фолксваген Бора?
Като демонтираш носача,не би трябвало да се промени сходимоста на предницата.
Пробвал съм сервиза,по-скоро съм недоволен,понякога вършат работа понякога не,което не е приятно.Освен това поне преди време,когато ги пробвах,нямаха принтер,и не мажеше да се вземе разпичетка с данните от реглажа.
Като демонтираш носача,не би трябвало да се промени сходимоста на предницата.
Пробвал съм сервиза,по-скоро съм недоволен,понякога вършат работа понякога не,което не е приятно.Освен това поне преди време,когато ги пробвах,нямаха принтер,и не мажеше да се вземе разпичетка с данните от реглажа.
Здравейте колеги,
Заради ограничено ми свободно време, чак преди два дни намерих време да отида на повторен реглаж. Отидох в сервиз Еврован (бул. Ломско шосе № 254, преди караулката) направиха перфектен реглаж, работят с доста модерна техника. Мисълта ми е, че всичко е наред.
Благодаря на колегите за помощта.
Заради ограничено ми свободно време, чак преди два дни намерих време да отида на повторен реглаж. Отидох в сервиз Еврован (бул. Ломско шосе № 254, преди караулката) направиха перфектен реглаж, работят с доста модерна техника. Мисълта ми е, че всичко е наред.
Благодаря на колегите за помощта.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”