Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Барум с Континентал да сравниш е все едно Сеат и Ауди да сравняваш...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Айде да не се обиждаме... по-скоро Рено с Ауди 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако смятате да карате новите си летни гуми повече от 2-3 сезона, избягвайте Dunlop - така се случи, че тествах два комплекта летни на 3 и 4 години съответно и бяха най-пластмасовите гуми, с които съм карал.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Някой карал vredestein ultrac cento 225/60 Р16? Интересуват ме отзиви за шум и мокро.
П.С. любимеца на медиите Континентал Премиум Контакт 5 защо нямат този размер, така и не разбрах...
П.С. любимеца на медиите Континентал Премиум Контакт 5 защо нямат този размер, така и не разбрах...
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ще напиша още малко съчинения. Ултрака се държи много добре на мокро, единствения проблем на Вредещайна е, че след първия сезон стават осезаемо по-шумни от Континентала.
Отиди в магазина и натисни борда на двете гуми пък после търси лаборатория.
hooligan_sk написа:Всичко това са съчинения по картинка...
Отиди в магазина и натисни борда на двете гуми пък после търси лаборатория.
- hooligan_sk
- Модератор
Значи "твърдостта" на даден борд при опипване с ръка е право пропорционално на устойчивостта му към образуване на балони? Познавам хора, които преценяват качеството на моторното масло с пипане, трябва да ви запозная, да обмените опит по автомобилизъм. 

- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Втори въпрос. Търкалям зимни Фулда. 4- ти сезон са според ДОТ-а.
Овратителни са- шумни, твърди.
Впечатление от лените им предложения- в диапазона 200-220 са същия екзотичен размер (225/60 Р16)?
Впечатление от лените им предложения- в диапазона 200-220 са същия екзотичен размер (225/60 Р16)?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте предстои ми покупка след месец-два на летни гуми 195/65/15 - за сега съм се спрял на Dunlop Blue Response, както и на Uniroyal Rainsport/Rainexpert
Вие какво мислите по-въпроса?
Вие какво мислите по-въпроса?
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
На Фабията имам Рейн Експърт 2- купих ги на пук на твърденията за меки бордове, един гумаджия каза, че се разтягали като кондоми и .н., но на мен ми изглеждаха прилично.
Минал съм 20 000км, от които 15 000 градско в София- нямам нито една забележка към тях. Ако имаше кофти размера на А8- цата ми, не бих се колебал да си купя такива и за нея
Минал съм 20 000км, от които 15 000 градско в София- нямам нито една забележка към тях. Ако имаше кофти размера на А8- цата ми, не бих се колебал да си купя такива и за нея

- hooligan_sk
- Модератор
Ivo_Dinkov написа:Втори въпрос. Търкалям зимни Фулда. 4- ти сезон са според ДОТ-а.
Същите зимни, същото мнение. Въпреки това, реших да започна миналото лято с нови летни Фулди(eco control). До юли си играх на гумаджия, като накрая ги върнах по гаранция. Сигурно 10 пъти съм ги въртял и балансирал - колата шумеше и се тресеше брутално. Може да е от размера, може да е специфично неразбирателство между автомобил/модел гума, но при толкова голям избор на пазара, не виждам смисъл повече да избера тази марка.

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
orlin4ooo написа:Здравейте предстои ми покупка след месец-два на летни гуми 195/65/15 - за сега съм се спрял на Dunlop Blue Response, както и на Uniroyal Rainsport/Rainexpert Вие какво мислите по-въпроса?
ако говориш за Uniroyal Rainsport 3 - не се произвеждат в този размер
В такъв случай се отказвам от Ultrac-а и се насочвам към Fulda SportControl.
hooligan_sk написа:Ivo_Dinkov написа:Втори въпрос. Търкалям зимни Фулда. 4- ти сезон са според ДОТ-а.
Същите зимни, същото мнение. Въпреки това, реших да започна миналото лято с нови летни Фулди(eco control). До юли си играх на гумаджия, като накрая ги върнах по гаранция. Сигурно 10 пъти съм ги въртял и балансирал - колата шумеше и се тресеше брутално. Може да е от размера, може да е специфично неразбирателство между автомобил/модел гума, но при толкова голям избор на пазара, не виждам смисъл повече да избера тази марка. :th_up
Моделът е смотан. И аз се прецаках и ги продадох на следващата година. Имат прекалено широки канали и редовно хващат по някой камък - чатка сума време докато излети.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
hooligan_sk написа:Малко мисъл ако върви с дискусията няма да е излишно...
Айнщайн, търкалям Вредещаина отпред, Континентала отзад. Минавам с двете гуми през дупка. Следата отпред и отзад на автомобила е една и съща. Натоварването на предния мост е по-високо от това на задния. Балона се появи на задната гума. Айде сега вади формулите и почвай със съпромата и теориите.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”