Когато ви пратят такава пратка, бърза, препоръчана ... без значение по така наречените пощи на Англия, изпращача следи пратката до България и точка по въпроса, без фирми и каквато и да било информация.
Вие съответно си чакате пратката от Български пощи ЕАД, на адрес или поне писмо за препоръчана пратка. Отивате до пощата по район и ви казват, че такава пратка няма, тяхната система е ограничена и, или си говорете с куриерите да ви звъннат или ходете в централна поща, че системата им е по пълна. От там ви казват, че по принцип такива пратки от Royal Mail не получават макар, че се случва понякога. Проверяват и нямааа.
Пращат ви да си търсите пратката в частни фирми, пишете в чичко Google препоръчана пратка от Англия и ви излиза една фирма(не я запомних) или Български пощи ЕАД, звъните във фирмичката (-пратка от Англия чакам... дрън дрън) казвате кода и ви казват
-Оооо това е препоръчана звъннете на тоя телефон...
Звъните и някой ви вдига (в последствие разбирате, че е от Български пощи ЕАД) и казва "Да? или Ало", целия репертоар от начало (имам пратка... бля бля) и от там
-Оооо ние не обслужваме препоръчаните пратки от Великобритания от три години
И така колкото пъти си поискате, аз бях достатъчно нахален и дори ми обясниха че са пратили запитване към Royal Mail кой ще им обслужва пратките през 03.2012г. и нямат още отговор.
Бях също толкова нахален, че да им се обадя, да им кажа кой ги обслужва след като разбрах и да не правят хората на маймуни ама те ми казаха, че информацията ми не била достоверна и си чакат имейла от Royal Mail.
Та след писане в Гугъл в какви ли не форми на въпроса стигнах до тема и някакъв си линк в BG mama

И от там стигнах до този линк в който си проверих пратката и тази фирма GLS Group , там естествено си видях пратката и по дати я проследих до момента. От там естествено питах всезнещия Гугъл за GLS Group България и излиза представител Интерлогистика ЕООД Варна–(Interlogistica) и си намирате проклетата пратка.
Та накратко да обобщя
Royal Mail Англия(Великобритания) работят с GLS Group, те от своя страна за представител в България имат Интерлогистика ЕООД Варна с координати:
9000 Варна
ул. Цар Симеон I, № 32, ет. 4
тел.: 052 632193, 600659, 609545
факс: 052 632194
E-mail: airfreight@interlogistica.bg
roadcargo@interlogistica.bg
containers@interlogistica.bg
customs@interlogistica.bg
1592 София бул. Христофор Колумб 58, ет.1
тел.: 02 8713813, 8713455
факс: 02 8713824
тел.: моб.: 0887 713813, 0895 771554