Мнениеот golf_td » Чет 12 мар 2015 18:43
Eто какво ми се случи наскоро - купувам си някакъв калпав акумулатор, но сравнително евтин, знаейки и надявайки се да ме изкара поне до като му мине гаранцията. Но нещата не се случиха точно така , взе да прави проблеми още на първата година. Съответно решавам да си направя рекламацията и да си ползвам гаранцията (за която ходя на заверка на всеки 6 месеца) И така обаче се оказва , че има утечка , която обаче не се знаело от кога е , тоест ако тази утечка е от както е купен акумулатора - то тя е оказала влияние. Не оказвала влияние ако е от кратко време , но за година вече оказвало влияние, даже споменаха, че и това , че е карана на по-кратки разстояния и т.н , и т.н. И така - само дето ходя на заверка на гаранция и тем подобни неща - след като там замерват единствено как зарежда динамото... но не и за утечка - е тогава какъв е смисъла ! Пълна трагедия - дадох акумулатора в сервиз, който се занимава точно с такива ремонти с доста скъпи уреди и изобщо техника. Там акумулатора ми беше установено , че просто няма капацитет - от 60 амперчаса - реални само 17!!! Аз реших , че времето е било малко и му казах ако се зареди още дали няма да се повиши ампеража - отговора беше , че и 1 месец да се зарежда няма да качи и един ампер отгоре .... Ха - и каква файда от гаранции и темподобни неща. А между другото утечката беше 0.09 - допустимата била до 0.05. Но със сигурност не тя е причината за всичко това.