Golf 4 1.9 tdi въздух в маркуча за гориво
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Golf 4 1.9 tdi въздух в маркуча за гориво
Здравеите колеги до скоро забелязвах този "феномен" само сутрин преди първо палене но днес забележих това нещо и след продължително каране. Въпроса е от къде може да се получава мехура тъй като е доста голям почти цялото прозачно маркуче е с мехур. Филтъра е сух отгоре маркуча също макар че изглежда леко напукан. Прикачвам и снимка за да се види. http://prikachi.com/images/13/7972013F.jpg
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf 4 1.9 tdi въздух в маркуча за гориво
С какъв филтър си, имаш ли клапанче отгоре? Прегледа ли всички връзки на маркучите?
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Огледай и гнп- то за теч.
-
Така, като за начало със стандартния филтър за 4-ката съм с клапана отгоре, да.
Огледах маркуча около филтъра и назад преди него до място където минава покрай калника и след това се вижда прикрепен към купето на колата където се свързва пак с някакъв леко жълтеникав маркуч от другата страна след филтъра го виждам само до кората на двигателя и ангренажа никъде няма насълзено или мокро.
Относно ГНП ще съм много благодарен ако ми обясните при моя модел къде се намира въпросното ГНП и как изглежда за да се ориентирам къде да гледам. Благодаря предварително.
Огледах маркуча около филтъра и назад преди него до място където минава покрай калника и след това се вижда прикрепен към купето на колата където се свързва пак с някакъв леко жълтеникав маркуч от другата страна след филтъра го виждам само до кората на двигателя и ангренажа никъде няма насълзено или мокро.
Относно ГНП ще съм много благодарен ако ми обясните при моя модел къде се намира въпросното ГНП и как изглежда за да се ориентирам къде да гледам. Благодаря предварително.
- vanesto
Виж след филтъра на къде отиват маркучите и ще се ориентираш къде ти е ГНП-то /помпата/. Отпред пред двигателя е. Има голяма вероятност да ти смуче въздух от въпросното клапанче над филтъра, ако нямаш от другаде теч. Затова се махат направо с филтъра и се слага обикновен филтър от Голф 2, а маркуча за обратната нафта се съединява с тръбичка.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Това с 2ковия филтър е добро решение.И аз съм с такъв-изчезнаха завинаги всякакви мехури.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Това клапанче си има своето приложение,особено зимата.Моят съвет е да го смениш,ако мислиш че проблема е в него(най-вероятно о-пръстена е за смяна).Но според мен този "въздух" не трябва да те притеснява 

Много често ако е от клапанчето на филтъра, като приближиш ухо и се чува странен шум, ако го няма според мен не е от него. На един приятел му сложиха една джаджа по средата на маркуча и въздуха изчезна :) но каква му е ролята не знам, видях, че и моята си има такова нещо, но и не съм забелязал да се отразява на работата на двигателя този въздух
-
Отразява се и още как мени оборотите, а при подаване рязко на газ се получава и нещо подобно на забиването на турбото за секунди.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
BobyM написа:Отразява се и още как мени оборотите, а при подаване рязко на газ се получава и нещо подобно на забиването на турбото за секунди.
А това със забиването как го установи,колега?Питам,защото и аз имам мехури.

-
Това със забиването го установих тези дни, че се получава от там 99% поради простата причина, че в даден момент при 3000-3500 оборота не му стига горивото и сякаш се спъва за секунди докато нагнети като хората и след това пак се стрелва за малко и това се повтаря по няколко пъти. Пробвах го като изпреварвам.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Дано,този мехур да е причината за проблема ти,иначе се започва със турбини,геометрии,клапани,дебитомери разни и др.Във форума има хора ,разбиращи от тди,нека дадат мнение.
-
- Двигател: 1.9 tdi ALH 2001g.
При мен се появяват само две три мехурчета в тръбичката когато я запаля сутрин. И имам по-едно придръпване при 1600 оборота при по интензивно ускоряване при хладен двигател. Дали и при мен има връзка с това?
Здравейте колеги,
От известно време имам проблем със въздух в системата, също както и автора. При мен неприятното е, че при първо палене сутрин започна да пали трудно, но само тогава. следващото палене си е о.к. Забелязах, че когато угася колата, мехур с въздух се появява от помпата към филтъра в прозрачното маркуче. Нямам теч от помпата, смених филтъра, клапанчето и за проба маркучите от филтъра към помпата, но проблемното палене остана. Не съм за свещи, проверих ги, реле 109 си работи, лулите са здрави. Възможно ли е помпата без видим теч да смуче въздух отнякъде?
П.П. Колата е голф 4 1.9 ALH, 90 к.с.
От известно време имам проблем със въздух в системата, също както и автора. При мен неприятното е, че при първо палене сутрин започна да пали трудно, но само тогава. следващото палене си е о.к. Забелязах, че когато угася колата, мехур с въздух се появява от помпата към филтъра в прозрачното маркуче. Нямам теч от помпата, смених филтъра, клапанчето и за проба маркучите от филтъра към помпата, но проблемното палене остана. Не съм за свещи, проверих ги, реле 109 си работи, лулите са здрави. Възможно ли е помпата без видим теч да смуче въздух отнякъде?
П.П. Колата е голф 4 1.9 ALH, 90 к.с.
- vanesto
Зависи колко е голямо балончето. Ако не е много голямо, не е проблем. Може да са хиляди причини да не пали добре студена, има много теми по въпроса, използвай търсачката като за начало и прочети няколко.
Върни се в “Дизелови агрегати”