Golf 4 1.9 tdi въздух в маркуча за гориво

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Re: Golf 4 1.9 tdi въздух в маркуча за гориво

Мнениеот sto4o » Съб 14 мар 2015 14:28

fury написа:Здравейте колеги,
От известно време имам проблем със въздух в системата, също както и автора. При мен неприятното е, че при първо палене сутрин започна да пали трудно, но само тогава. следващото палене си е о.к. Забелязах, че когато угася колата, мехур с въздух се появява от помпата към филтъра в прозрачното маркуче. Нямам теч от помпата, смених филтъра, клапанчето и за проба маркучите от филтъра към помпата, но проблемното палене остана. Не съм за свещи, проверих ги, реле 109 си работи, лулите са здрави. Възможно ли е помпата без видим теч да смуче въздух отнякъде?
П.П. Колата е голф 4 1.9 ALH, 90 к.с.

Май има нещо дефектно в тия ALH защото на жената колата и тя така като при теб в други теми пак основно ALH прави тия мизерии стария ми AHF имаше балончето въздух постоянно а палеше от четвърт.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Съб 14 мар 2015 19:18

Здравеите колеги чак днес успях да поразгледам положението.
Значи за мен категорично не е от ГНП тъй като мехурите идват от филтъра в посока ГНП-то.
Сменях едната връзка към това маркуче, тази която излиза от филтъра (черния маркуч) ефект нямаше.
Огледах за влажно някъде по маркучите никъде нищо.
За момента съм поръчал нов филтър с клапанче защото ме съмнява, че може да е от него тъй като днес забелязах (а може и да ми се е сторило), че при почукване по него докато работи колата горивото има по-малко мехури за секунди.
Друго нещо което е одеве ми се случи турбото да забие тотално по време на движение, а не както другите пъти където казах по рано само за малко докато едва ли не навакса с нафтата, е турбото се оправи след повторно запалване но все пак заби за по-дълго този път.
При форсиране е нещо страшно от мехури при мен. кажи речи 50/50 нафта мехури на моменти на свободни обороти забележих , че се случваше за секунда две да няма дори никаква нафта в маркучето та чак се чудех как не изгасва, чува се и лека промяна в звука на двигателя в тези моменти което според мен е нормално при липса на гориво....
Някой беше споменал за шук от към клапанчето е колега заслушах се обаче нищо поне аз нищо не чух.

Както споменах филтъра с клапана ще го взема в понеделник не съм сигурен дали ще има ефект от него и за това моля ако някой се сеща за други неща които да огледам до тогава да каже ще съм много благодарен.

ПС: За такъв филтър чували ли сте, рентабилни ли са спрямо оригиналните клапанчета? Предполагам разликата е, че при всяка смяна на филтъра трябва да го сменявам с такъв но все пак?
Цената която ми обявиха с отстъпка е 21лв. при стандартна 37лв. ок ли е?

ПС2: Видях, че някой спомена и дебитомер? Имам наличен чисто нов не съм пробвал да го сменям но все пак за мен няма логика той да прави мехури в маркуча? Ако все пак греша споделете.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Съб 14 мар 2015 19:44

Не се халосвайте да хвърляте пари на вятъра!!! Слагайте филтър от Г2 без клапан и си гледайте кефа!!!

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 14 мар 2015 19:47

Съветвам те да си закараш колата на някой, който знае какво прави.
За какво ти е новия дебитомер да стои в багажника?
Аз също смених моя, стария показваше ниски стойности, след това колата ми литна.

BobyM

Мнениеот BobyM » Съб 14 мар 2015 20:41

Новия седи в къщи не в багажника, стария си показва идеални стоиности, просто този ми изпадна на далавера и го взех.
Хвърлих се в друг размисъл, защото преди седмица горе долу тъкмо бях напълнил резервоара и на един висок спящ полицай ми закачи доста злобно отдолу като малко след това се появи и този проблем. Та сле съветване с баща ми който разбира доста повече от мен от коли ми каза, че може и някъде да съм закачил тези маркучи, въпроса ми относно тях е къде се намират такива маркучи и какво представляват защото работя в склад за авточасти и продаваме горивни но силно ме съмнява тези да са такива. А също и ориентировъчно ако някой е взимал или продава цена?

ПС: До колегата xxx_man относно 2ковия филтър нещо подобно ли визираш :
Изображение

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 14 мар 2015 21:18

Това е филтъра, да. Аз съм вече с втори такъв, само че Филтрон, никакъв проблем. Щом имаш съмнения, най-добре първо да я огледаш отдолу на канал или подемник, след това мисли за смяна на маркучите.

BobyM

Мнениеот BobyM » Съб 14 мар 2015 21:26

Да още утре ще я огледам, но въпроса ми е прочетох доста теми относно този филтър и клапанчето, което се оказва, че подгрявала нафтата от там зимата за да не замръзва. Някой проблем с замръзване без добавки в горивото зимата имал ли е с филтър от Г2 ?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 14 мар 2015 21:44

Не ми е замръзвала за две зими, ама слагам добавка за всеки случай, че тая зима както беше -15гр...Прочете ли тази тема, тук е добре описано действието му:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=162197&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0
Може и да има някаква икономия на гориво зимата, ама предпочитам без него и с добавка /най-сигурно/.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 15 мар 2015 1:40

Аз карам с 2ков филтър от 4 г.Не ми е замръзвала нафтата никога-със или без добавки.Още като взех колата ме посъветваха да си сложа от 2ка,заради гадното клапанче на оригинала,сложих и не сгреших.Имам 3ма приятели и те сложиха 2ков и нямат оплаквания.

BobyM

Мнениеот BobyM » Нед 15 мар 2015 17:48

Днес сложихме нови о-пръстени на клапанчето и минахме с вълканизираща лента 2та маркуча за входяща нафта, защото леко ме съмняваха. Има леко подобрение поне не забива за момента, утре ще взема и новия филтър с вградено клапанче да видя какъв ще е ефекта и ще пиша от клапана ли е било или продължавам да търся проблема.

ПС: на кви цени взимате 2ковите филтри ориентировъчно?

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Нед 15 мар 2015 18:04

Имам спомен за 16-17лв.без отстъпки.Ако ще слагаш тр. да го напълниш с гориво(да изгониш въздуха отвътре)предварително.

BobyM

Мнениеот BobyM » Нед 15 мар 2015 18:07

Водния дух1 написа:Имам спомен за 16-17лв.без отстъпки.Ако ще слагаш тр. да го напълниш с гориво(да изгониш въздуха отвътре)предварително.

Аз и предния път го обезвъздуших като пресипах нафтата от стария в новия филтър.
Надявам се само този с вградения клапан да е читав и да извадя късмет проблема да се окаже от него, че иначе какъв .... ме чака

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Нед 15 мар 2015 18:14

Изгони въздуха,после ще видиш.Трябва да се почне от най-лесното и най-евтиното нататък.Ако пак има проблеми пусни пак тема-сигурен съм ,че ще се включат знаещите от форума за да ти помогнат :th_up

BobyM

Мнениеот BobyM » Нед 15 мар 2015 22:35

За мен най евтиното за момента ми се вижда нов филтър така и така тоя е на 15000.
А и ако клапана е заминал новия ще покаже.
Аз така чаках отговор вече не знам колко време и за съединител .... че ми отделя високо ама никой не обажда нужно ли е да сменям и кво точно...

BobyM

Мнениеот BobyM » Пон 16 мар 2015 16:47

Така колеги, оказах се прав наистина проблема беше в филтъра и по скоро в клапанчето.
Смених филтъра с нов който купих с клапанче, единственото което взех от стария клапан беше скобката тъй като на новия беше някак по хлабава и реших, че е по добре да е с натегнатата.
Напълних новия филтър с нафтата от стария като я прекарах през фуния с цедка за всеки случай тъй като имаше боклучета дребни, след което свързах маркучетата и запалих, почти моментално се обезвъздуши като имаше няколко много малки мехурчета които минаваха по маркуча, изкарах го на съседните 2 улици и с 2-3 добри ускорения нямаше никакъв въздух.

Много съм доволен от факта, че беше малкия дявол.
Между другото старото клапанче се оказа, че е оригинално тъй като пишеше като дата 23.05.1999
Новото е с дата 17.09.2014
Явно и при тях времето си оказва влияние или просто о-пръстените които съм сложил не са били точните.

Благодаря на включилите се колеги за помоща и мненията по темата.

Върни се в “Дизелови агрегати”