Избор на кабелен оператор?
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на кабелен оператор?
Dualtuner (DVB-T, DVB-C)
Хващам няколко цифрови, дигитални... Но и те много насичат. Чудя се да не би да има проблем с кабела, който ми пуснаха, да минава много слаб сигнал примерно. Със същия телевизор в Младост се хващат 140 канала без допълнителен приемник...
Хващам няколко цифрови, дигитални... Но и те много насичат. Чудя се да не би да има проблем с кабела, който ми пуснаха, да минава много слаб сигнал примерно. Със същия телевизор в Младост се хващат 140 канала без допълнителен приемник...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Заяви си техническо посещение. Така и да ти кажа, че имаш технически проблем няма да можеш да си го оправиш сам. Щом насичат каналите...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оправиха проблема, твърде силен сигнал идвал, сложиха някаква "тапа" като сплитер ми се видя на мен и сега вече всичко е ок. Само дето втори ден се мъча с тоя телевизор...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам за вас, но аз определено вече не съм доволен от нет 1 !
Преди да мина на тях бях на мегалан за 2 години никога не ми е спирал нета, или ако е спирал просто не съм бил на компютъра в този момент.
Първо при включването няколко дни ме убеждаваха, че проблема ми бил в телевозра - не хващах почти никакви цифрови канала. Еле дойдеха сложиха някаква тапа и тръгна. Сега от около 2 семици постоянно ми спира нета. Уж проверяват, не знам какво правят, ама нет нямам. Почти всяка сутрин спира. Дошли са някакви пичове, правили нещо по рутера и казали, че ако пак стане така трябвало да сменим рутера. 10 пъти им обяснявам, че като няма нет вадя кабела и директно го включвам в лаптоа и пак няма нет, ама пак си знаят тяхното. Не бил клониран мак адреса, проверихме всичко е настроено, като има нет без значение дали през рутера, или директно с кабела нет си имам. Като няма няма и тва е и проблема не ми е в рутера със сигурност.
Та иначе са много любезни спор няма, като звъннеш дори да са "заети" получаваш обаждане обратно, пращат хора уж да видят за проблема и те любезни, ама в крайна сметка работа не се върши. Плащам за нет, който не мога да ползвам.
Преди да мина на тях бях на мегалан за 2 години никога не ми е спирал нета, или ако е спирал просто не съм бил на компютъра в този момент.
Първо при включването няколко дни ме убеждаваха, че проблема ми бил в телевозра - не хващах почти никакви цифрови канала. Еле дойдеха сложиха някаква тапа и тръгна. Сега от около 2 семици постоянно ми спира нета. Уж проверяват, не знам какво правят, ама нет нямам. Почти всяка сутрин спира. Дошли са някакви пичове, правили нещо по рутера и казали, че ако пак стане така трябвало да сменим рутера. 10 пъти им обяснявам, че като няма нет вадя кабела и директно го включвам в лаптоа и пак няма нет, ама пак си знаят тяхното. Не бил клониран мак адреса, проверихме всичко е настроено, като има нет без значение дали през рутера, или директно с кабела нет си имам. Като няма няма и тва е и проблема не ми е в рутера със сигурност.
Та иначе са много любезни спор няма, като звъннеш дори да са "заети" получаваш обаждане обратно, пращат хора уж да видят за проблема и те любезни, ама в крайна сметка работа не се върши. Плащам за нет, който не мога да ползвам.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Подадох едномесечно предизвести за отказване от интернет и телевизия (мегалан и тв нет) и съм се спрял почти на нет1, но напоследък във фейса чета много негативни коментари и взех да се колебая.
Освен колегата над мен има ли други, които вече са недоволни от нет1?
lucky7o за кой район на София става въпрос?
ПП: От тв нет се опитаха да ме изпързалят, че предизвестието при безсрочен договор било 3 месеца...
Освен колегата над мен има ли други, които вече са недоволни от нет1?
lucky7o за кой район на София става въпрос?
ПП: От тв нет се опитаха да ме изпързалят, че предизвестието при безсрочен договор било 3 месеца...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Суха Река съм аз, от около 3-4 месеца съм при тях и нямаше проблем, но от 2 седмици ми писна всеки ден да се обаждам. Дошли са миналата седмица, жената каза че са ъпдейтнали нещо рутера и са казали, че ако пак се появи проблем трябвало да го сменим, понеже бил стар - 2 дни работеше и пак същата работа... Хубаво стар, ама до сега не е давал никакви проблеми, а и пак казвам, че когато има нет, имам и през рутера, ако извадя кабела и директно го бодна в лаптопа имам и през кабела. Като няма нет през рутера, бодвам директно кабела и нет няма. Тоест по кабела им се губи нета, а не е проблема при мен. Сутринта звънях, още чакам да се свърже техник... Чай че взех да се повтарям като се оплаквам - на кратко Суха Река - Нет няма :)
А иначе мисля, че в момента имаше някаква "оферта" плащаш 2-3 вноски напред и те включват без договор.
едит: Току що ми се обадиха да ми кажат, че вече съм имал интернет, ако пак се появи проблем да им се обадя. Викам аз всеки ден да ви се обаждам да ви казвам, че ми е спрял нета ли ? И да чакам вие да ми се обаждате, че е тръгнал? Басии малумните хора. Ще запишем, че имате проблем. Та то две седмици го записвате това нещо бе... Ядосаха ме малко :D
А иначе мисля, че в момента имаше някаква "оферта" плащаш 2-3 вноски напред и те включват без договор.
едит: Току що ми се обадиха да ми кажат, че вече съм имал интернет, ако пак се появи проблем да им се обадя. Викам аз всеки ден да ви се обаждам да ви казвам, че ми е спрял нета ли ? И да чакам вие да ми се обаждате, че е тръгнал? Басии малумните хора. Ще запишем, че имате проблем. Та то две седмици го записвате това нещо бе... Ядосаха ме малко :D
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
и аз се сблъсках с някаква промяна в обслужването им (в Хаджи Димитър съм)...и дано да е инцидентна но ако се повтори сериозно се замислям дали ще остана при тях...звъня вечерта на оператор че нямам нет...отговор ще предам на колегите и ще се свържем с вас...никой не се обажда...звъня сутринта на оператор...отговор ще предам на колегите и ще се свържем с вас...никой не се обажда...стана късния след обяд...звъня на оператор вече видимо раздразнен....отговор ще предам на колегите и ще се свържем с вас...разгеле след час или два се обадиха да кажат че проблема не е при тях и че ще изпратят човек на място...е дойдоха след още малко време и оправиха проблема като казаха че някой им отворил кутията и е издърпал кабела...но подобно несериозно отношение досега не съм срещал...знаят че има проблем.. ами вижте обадете се кажете ...не е проблема при нас при първа възможност ще изпратим екип...или днес няма да можем но утре ще изпратим екип...за мен това не е добро обслужване едва ли не аз да ги гоня и натискам да отстранят повреда...на услуга от която изкарват пари...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сутринта ми се обадиха, че ще изпратят пак човек да провери, до момента никой не е идвал...
Още малко и ще се стигне до това
https://www.youtube.com/watch?v=QkiIB-Vwvk0
https://www.youtube.com/watch?v=9owWR5l30C8
Още малко и ще се стигне до това

https://www.youtube.com/watch?v=QkiIB-Vwvk0
https://www.youtube.com/watch?v=9owWR5l30C8
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Едно време като нямаше интернет все едно не сме живяли 

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
едно време и коли не са имали...и ток не са имали и телефон не са имали....и цървули са се носили...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да кажа какво е развитието при мен. Вчера пак са пратили един младеж. В крайна сметка е резнал кабела и е сложил нов накрайник, до сега вътре били включени 4 жички от кабела, сега сме с всичките 8 пък ще видим дали ще има нет, или не :D
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Да кажа и моето развитие, вече съм абонат на Нет1 и вкъщи и в офиса и съм много доволен!
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е и аз още съм им абонат, но не съм сигурен до кога. От както смениха буксата на кабела нет има, или много рядко да изчезне за минута две. Ама уж плащам 50 бм, а като гледам статса обикновено ми е около 3-6 мб. Ама то е така, не плащаш за 50 мб, а за ДО 50mb 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дай скрийншот от торент клиента в момента на теглене, защото ми се струва, че бъркаш bit и Byte!
И колко плащаш за 50Mbps - не знаех, чеима такъв план? Аз съм на 45Mbps и получавам горе-долу толкова - всеки път, като погледна, съм на 45 или много близо до тях.
П.С. Явно само ми се струва. Не звучи никак добре 3-6.
И колко плащаш за 50Mbps - не знаех, чеима такъв план? Аз съм на 45Mbps и получавам горе-долу толкова - всеки път, като погледна, съм на 45 или много близо до тях.
П.С. Явно само ми се струва. Не звучи никак добре 3-6.
Последна промяна от myrshavija на Пон 16 мар 2015 14:42, променено общо 1 път.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В момента съм на работа та няма как да направя тест, но това което тук ми е 437 мб/с
http://www.speedtest.net/my-result/4217943054
В нас ми е от 3 до 6 предимно... Случвало се е и 25 да е, но в повечето случаи между 3-6 мб/с. В доста от случаите дори ъплоуда ми е по-голям от даунлоада...
А плана може и 45 мб да е, а не 50 ... Не съм сигурен, но със сигурност не е 5 мб. 20-22 лв ми е на месец, като имаше първите 6 месеца по 10-11 лв нещо такова.
А за торент клиета, горе долу дърпам с от 1000 ДО 3000 :) Филм 700 мб го свалям едно 7-8 минути... (филм от топа)
http://www.speedtest.net/my-result/4217943054
В нас ми е от 3 до 6 предимно... Случвало се е и 25 да е, но в повечето случаи между 3-6 мб/с. В доста от случаите дори ъплоуда ми е по-голям от даунлоада...
А плана може и 45 мб да е, а не 50 ... Не съм сигурен, но със сигурност не е 5 мб. 20-22 лв ми е на месец, като имаше първите 6 месеца по 10-11 лв нещо такова.
А за торент клиета, горе долу дърпам с от 1000 ДО 3000 :) Филм 700 мб го свалям едно 7-8 минути... (филм от топа)
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”