Точно така! Тиристорите дават на късо и това е работата на този регулатор. Не случайно ти написах че се казва Паралелен или Шунтов регулатор на напрежение. На празен ход на въпросната моторетка даваше около 200V.
За резисторите си прав. Миля че трябва да са последователно на тиристорите и то както казах да отведат част от енергията в тях. Но се пак са с мн големи стойности.
Ето какво пише на моя VRLA AGM :

Колеги-мотористи
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Колеги-мотористи
Някой знае ли на тези акумулатори за мотоциклети и скутери,когато е все още нов, ако не им се налее киселината колко време издържат?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Vasseto написа:Точно така! Тиристорите дават на късо и това е работата на този регулатор. Не случайно ти написах че се казва Паралелен или Шунтов регулатор на напрежение. На празен ход на въпросната моторетка даваше около 200V.
Възможно е да си прав за някакви резистори, които обаче липсват в коментираната схема. Така както си е всеки отпушен тиристор прави пълно късо между две линейни напрежения в трифазното....
Vasseto написа:...
какво имаш предвид?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
red rider написа:Някой знае ли на тези акумулатори за мотоциклети и скутери,когато е все още нов, ако не им се налее киселината колко време издържат?
години. важното е да не махаш червената лепенка отгоре.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
milmar написа:...Vasseto написа:...
какво имаш предвид?
Сигурно това :
Проверих какво струва нов такъв регулатор , като за моя . От 60 до към 130 паунда без доставка за автърмаркет . Като знам че има чаркове в него за макс 10-ина лв ( може би и по-малко, чета разни цени ) , доста смела цена са бих казал . В нета има и предложения за родно производство м/у 50 до към 90-ина лв , сигурен съм , че нашите ще са и по-яки ( поне от отзиви четени в нета ) . Но аз вече платих онези две , слагам едното и к'вото сабя покаже , след две седмици ще пекне слънцето и аз няма да мога да го карам в чуденки

Пропуснах само да попитам , защо и на двете релета на изхода имат два плюса и два минуса ? Не виждам много логика в това и се чудя защо са така , къде се ползват другата двойка кабели ? Мислех си да взема ги вържа заедно ( +с+ , -с- ) .....Да повторя , че и двете не са за моя мотор - оригинално . При мен буксата е с 5 кабела , а при другите- 7.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
"Cyclic use" е когато се редува пълен (допустим, не до 0) разряд с пълен заряд. А другото е когато акумулаторът стои на заряд и в готовност неограничено дълго време, например UPS, почти няма разлика с обикновен киселинен. Нашият случай е нещо средно ....
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Издирвам хора ако е хубаво времето другата неделя да се разходим София - Самоков. Потвърдиха ми, че пътя е в отвратително състояние, но като дестинация според мен е ОК, малко повече внимание и газ . 
п.с. кво си взех (гъзарея) от магазина на vwclub.bg

п.с. кво си взех (гъзарея) от магазина на vwclub.bg
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Бих се включил, но тогава празници....ще сме при баби и дядовците, козунаци, яйца....може некоя и друга ракийка
Иначе няма да е лошо да се организира и тук нещо, освен в мотофорумите.....ще са 2в1 страстите
и стига това време да се оправя, че е@ати и зимата - 6 месеца вече
За форумно масло.....ох, хубави подаръци бях спретнал по Нова Година
Това в дясно е за мотора, червено на ягода......и все още си е такова след около 200-300 км. пробег

За форумно масло.....ох, хубави подаръци бях спретнал по Нова Година

Това в дясно е за мотора, червено на ягода......и все още си е такова след около 200-300 км. пробег
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Аз съм за, но майстора при който ходя в Бояна, вече е много зает и не си вдига телефона - няма при кой да си сменя маслото и филтъра.
И времето трябва да е над 15 градуса, слънчево.
И времето трябва да е над 15 градуса, слънчево.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Типично по български http://vbox7.com/play:1166a77035 щяха да пребият момчето, на всичко отгоре му налитат на бой
п.с. аре неделя някво каране?

п.с. аре неделя някво каране?
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм смъкнал всичкото PVC .. бях решил, че ако го направя .. може и да се получи пребоядисването му тази зима .. това беше в пълен противовес на миналата .. когато пък, нищо не демонтирах .. но резултата е 100% идентичен .. /и понеже незнам ко точно написах до тука/
.. мързи ме да си сглобя мотора .. дето явно и тази година ще си го карам със забележки по боята .. и няма да дойда за неделя, ако се разберете де
П.С. .. добре, че ските са ми в гаража .. на багажника на колата .. та ще ида на ски неделно

П.С. .. добре, че ските са ми в гаража .. на багажника на колата .. та ще ида на ски неделно

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Чак 2ма скачат и пак ги нарита
. Кво се върти по средата в нищото и пречи там....да ходи да се учи другаде. 

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Аре официално обслужен за новия сезон. Предложението ми за неделна разходка остава в сила.
- tuninga4
- Автомобил:
- Двигател:
Колега навит съм за в неделя само кажи къде и в колко часът да се чакаме и маршрут да се измисли ;-)
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Аз мислех за София - Самоков като дестинация, но за съжаление ми потвърдиха, че пътя освен, че е в ужасно състояние (дупки, паднали камъни), на по-сенчестите места продължава да се образува заледяване. Хубав път за който се сещам е София - Пирдоп, но и за там информацията ми е от миналото лято 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”