Колеги, извинявам се че ставам досаден вече, но:
По този каталожен номер намирам два вида: единият е с извита на 90 градуса букса и един с права букса (като снимката на колегата от предния отговор). Понеже мисля да го купувам преди да съм разглобил всичко, този правият ли е?
http://data.chastite.bg/images/products/FEBI%20BILSTEIN/2052220.JPG
http://data.chastite.bg/images/products/MEYLE/2348328.JPG
Благодаря предварително!
passat b5 температурни датчици на климатроника
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Температурни датчици на климатроника - passat b5
Аз съм с б5.5 2001 година и бях зел този с кривата букса. След като свалих моя се оказа че е този с правата букса от снимката. На б5 няма ли да е същия? Ако не издири във форума колегата zfa159 и той знае какъв е щото се занимава с климатрониците. Именно той ми каза как да го сменя без да разглабям нищо.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Re: passat b5 температурни датчици на климатроника
Кофти, вчера взех датчика с правата букса, днес свалям и гледам при мен с кривата букса :( Направо много тъпо се почувствах. Парт номера на датчика с кривата букса е :
1J0907543A
Сега като цяло много тъпо се набутах с едни 28 лева :( Някой ако си търси, давам го на промоция - Топран е :)
1J0907543A
Сега като цяло много тъпо се набутах с едни 28 лева :( Някой ако си търси, давам го на промоция - Топран е :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ОФФ - Топран = бягай далече от него. Сори.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега мн. евтин датчик бре. Аз с правата букса го взех 60 лв. на hella. Казаха че тоя бил най свестен. Ако подуча че някой търки ще ти кажа.
- dika
novatora написа:Колега мн. евтин датчик бре. Аз с правата букса го взех 60 лв. на hella. Казаха че тоя бил най свестен. Ако подуча че някой търки ще ти кажа.
Договорих се с момчетата, замених го с Febi...компромисен вариант! Проблемът обаче остава. Отново -99 градуса...това вече е лошо :( Идеи?
- dika
i.e.i написа:Прекъснат кабел,лоша връзка.
И аз това си мисля...от къде обаче да започна. Да взема да извадя управлението и да меря с мултицет дали стига до буксичката. Къде обаче да намеря ел. схема, за да видя кой две жици отиват натам?
10х
P.S. Как се вади управлението на климатроника? Като радиото с някакви шишове или?
- dika
EDIT: Ще пусна нова тема, тъй като проблема очевидно е друг и да не разводняваме тази тема. Ще се радвам ако се включите и в нея със съвети.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колега,сега видях и тази тема,та да ти кажа,този с кривото краче е като бръкнеш в ЛЯВО (той мери една от стойностите,които се осредняват после),а този правия е като бръкнеш и нагоре чак до филтъра(НАДЯСНО )Аз смених правия,моя беше по-дълъг,а новия по-къс.Той е за свежия въздух и от Ауто + беше 53лв.
- dika
Колеги и при мен беше това проблема. Просто имайте предвид, че отзад са два датчика.......този, който се стига по-трудно, това е G89 :)
След смяна на правилният датчик - всичко е наред! Всички показатели са в нормите, мисля че и климатроникът ще проработи когато дойде лятотоооооо :)
След смяна на правилният датчик - всичко е наред! Всички показатели са в нормите, мисля че и климатроникът ще проработи когато дойде лятотоооооо :)