Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 мар 2015 21:39

О, Хесусе... :no
Виждал ли си си колата от долу? Отзад същия макферсон ли е, като предния? Колко и какви тампони ти носят предницата, колко и какви ти носят задната ос? От къде знаеш, че задните и предните гуми са еднакво амортизирани: колко перфорации и разкъсвания на каркаса, които не виждаш има в единия комплект гуми и колко в другия? Чисто нови ли бяха и 4те гуми?

Сериозно ли не се сещаш за нито една от тези "особености" преди да правиш генерални изводи? Или теб такива неща не те вълнуват, колко по-лесно е да си драснеш празния пост. :gruebel

Последна промяна от Pichaga на Пет 13 мар 2015 20:32, променено общо 1 път.
Причина: !!!!!!!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 13 мар 2015 0:25

Абе я кажете за летните гуми
Днес ми се сряза едната зимна, та до събота трябва обезателно да взема 2 нови като за начало, пък после още 2 :c020

Ходих в ДАЯНА направо да купувам УНИРОЯЛА, ама много меки,леки и гъвкави ми се видяха.Като я натисна сякаш ще я смачкам на две,чак не можех да повярвам и им викам хайде пак ще дойда, че да се посъветвам с hooligan-а :th_up Иначе като шарка най-много ми харесват, като цена също, клас А дъжд...

Продавачът ми препоръча Vredestein SPORTRAC 5 цeната му е колкото RAINSPORT 3 (116лв), BF G-GRIP GO (110лв),другото за 100лв е DEBICA FURIO http://diana-ltd.com/tire?1387
:gruebel Но ги слагам след УНИРОЯЛА,който само ме спира дали е нормално да е такъв мек и гъвкав, и дали няма да прави проблеми (дупки,джанта) и да се наложи да го сменя след година!?

Като шарка на живо, на мен освен УНИРОЯЛА,ми допадна и Bridgestone RE002 (131лв) http://diana-ltd.com/tire?6018 :eek Показа ми от скъпите Пилот Спорт 3 :eek (153лв), не за парите, ама няма да ми вършат работа, нито ще мога да ги изполвам пълноценно с 1.4 :mhihi Пирели ще пропусна, последните П6000 не ми харесваха...Дънлоп,Континентал,Гудиър (за 4броя цената става малко височка) от толкова много гуми вече изборът стана труден :scare3

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 13 мар 2015 0:33

Бриджстоуна е много добра гума със здрав борд. И атрактивна шарка :biggrin

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 13 мар 2015 7:45

Тоя бриджстоун потенца с 1.4 успех. Аз се отказах от него защото няма да върши работата, за която е създаден при мен с основно градско. Що не си вземеш Туранца т001 на същите пари ~130 лв.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 13 мар 2015 8:53

BG_Golf4e написа:Абе я кажете за летните гуми
Днес ми се сряза едната зимна, та до събота трябва обезателно да взема 2 нови като за начало, пък после още 2 :c020

Ходих в ДАЯНА направо да купувам УНИРОЯЛА, ама много меки,леки и гъвкави ми се видяха.Като я натисна сякаш ще я смачкам на две,чак не можех да повярвам и им викам хайде пак ще дойда, че да се посъветвам с hooligan-а :th_up Иначе като шарка най-много ми харесват, като цена също, клас А дъжд...

Продавачът ми препоръча Vredestein SPORTRAC 5 цeната му е колкото RAINSPORT 3 (116лв), BF G-GRIP GO (110лв),другото за 100лв е DEBICA FURIO http://diana-ltd.com/tire?1387
:gruebel Но ги слагам след УНИРОЯЛА,който само ме спира дали е нормално да е такъв мек и гъвкав, и дали няма да прави проблеми (дупки,джанта) и да се наложи да го сменя след година!?

Като шарка на живо, на мен освен УНИРОЯЛА,ми допадна и Bridgestone RE002 (131лв) http://diana-ltd.com/tire?6018 :eek Показа ми от скъпите Пилот Спорт 3 :eek (153лв), не за парите, ама няма да ми вършат работа, нито ще мога да ги изполвам пълноценно с 1.4 :mhihi Пирели ще пропусна, последните П6000 не ми харесваха...Дънлоп,Континентал,Гудиър (за 4броя цената става малко височка) от толкова много гуми вече изборът стана труден :scare3

Ето този търкалям на Фабията на жената. Меки на пипане, но много здрави, без никакви проблеми за 15 000 градско в София

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 13 мар 2015 9:05

Колега BG_Golf4e, взимай смело Uniroyal-а. Когато купувах моите Continental-ки, гумата беше доста мека и с меки бордове, а като се сложи на джантата - стоеше като леко спаднала :mhihi Но, сега ще им е 4-ти сезон, така че не мисля че опасенията ти са основателни. Е, ако обичаш да скачаш в дупките е друго :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 13 мар 2015 10:23

Предните на 3 сезона, задните на 1. Колата е 4motion и тампоните са малко повече от тези с цял мост.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 мар 2015 12:18

Ivo_Dinkov написа:Някой карал vredestein ultrac cento 225/60 Р16? Интересуват ме отзиви за шум и мокро.
П.С. любимеца на медиите Континентал Премиум Контакт 5 защо нямат този размер, така и не разбрах...

Иво, имах едни Мишелини за продаване, размер като за Мерцедес Е-клас - нещо от сорта на 225/60 или 65 на 16. Помня, че разглеждах кои карат с тях, купувани са от САЩ за Мерцедес Е430 - ако си заинтересован - да се разходя да ти ги наснимам (ако успея да ги изровя от компа снимките ще ти ги постна). Гумите са 4 чисто нови Мишлен all-season (всесезонни), според мен за летни са идеални :mhihi Вече са остарял ДОТ, понеже човекът ги остави при баща ми преди повече от 2 години, иначе са с етикетите, не са монтирани на кола никога. За цената - ще се опитам и ти да си доволен, както и човекът, дето ги остави при баща ми (той живее в САЩ).

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 13 мар 2015 14:41

Мерси, аз мойте Бриджстоун ги махам заради възраст и искам нови с много пресен ДОТ :mhihi - живея втори живот заради хубави гуми и спирачки и държа гумите ми да са максимум 4 годишни.
Иначе моята бюджетна А8- ца :Mr Green Fun е заводски със 16- ки и размер 225/60 Р16. С 225/55 калниците стоят празни

Ето с 225/60:

Изображение

Ето и с 225/55:

Изображение

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 14 мар 2015 14:41

Здравейте, забелязах, че се обсъжда марката UNIROYAL за това реших да споделя моя опит с модела RainExpert (стария, не 3-ката).
Карам такива вече 3 сезона (предстои 4-ти). Когато ги взимах ме предупредиха, че се износвали по-бързо и имали меки бордове, по отношение на първото реших, че предпочитам да карам сигурно 3 години и да ги хвърля износени от колкото пет години да треперя дали ще спра и на края да ги хвърля напукани с дълбок грайфер. За второто просто рискувах.
Три сезона по-късно изобщо не съжалявам за избора си. Карам сравнително малко, по около 6 хил. на сезон (т.е. гумите са на около 18 хил.) и не забелязвам някакво прекомерно износване (виж снимките по долу), е признавам, че и не съм с агресивен стил на шофиране.
По отношение на бордовете, внимавам доста и се пазя от дупки, въпреки това се е случвало да уцеля някоя и друга сериозна и то доста неприятно и да изтръпна, карал съм и по черни пътища включително по един горски, дето само името му е път (две следи през гората целите в корени от дървета) За щастие за сега няма поражения, но трябва да признаем, че тук има голяма доза късмет, всичко зависи как точно ще уцелиш дупката.
Извода ми е, че това е една много добра гума за мен, а вероятно и за всеки, който не навърта прекалено много километри и не е твърде агресивен.
Когато дойде времето мисля да ги заменя с новия модел.
Прикачени файлове
Guma 2.JPG
Guma 1.jpg

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Нед 15 мар 2015 14:48

Спрях се на размер 225/45 17" . Измежду следните:
1. Toyo Proxes C1S
2. Vredestein Sessanta XL
3. Goodyear Effi.Grip FP
4. Goodyear F1 Asym 2v1
Търся добро сцепление и здрави бордове ( ако пазят жантата е + ) .Шума не ме вълнува особено.Или дриуги оферти за около този ценови диапазон

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 16 мар 2015 10:04

Аз досега карах с Goodyear Effigrip. Много добро поведение на мокро. Много безшумна гума. Миналата година ми се стори малко по-твърда, от колкото трябва, но все пак е на 4 години. Но като цяло отзивите са ми добри, а начина на каране ми е малко агресивен.

Решил съм да пробвам Conti сега.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 16 мар 2015 13:15

Diablo и мен ме изненада как толкоз пластмасова гума като ЕффиГрип има такова добро сцепление :eek Като ги вземах първите ми впечатления бяха "Б@си пластмасите, тоя път се минах :mhihi " Впоследствие установих, че колата ми се държи доста адекватно с тях - сравнено с Кормораните, с които я купих направо си стана като залепена на пътя :mhihi

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 16 мар 2015 17:20

Търся си нови летни гуми по сайтовете,но в повечето случаи не могат да ми кажат ДОТ и къде е произведен даден модел.Гуми на 3 години!!! били нови и няма значение къде са произведени.Какво правите в такъв случай Колеги? Къде мога да получа такова инфо преди да купя?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 мар 2015 17:27

Аз съм звънял в bggumi.com и никога не са ми отказали информация, даже и на момента да не могат да отговорят конкретно за даден модел. Предполагам, че и по другите сайтове/магазини е така. В Диана ходих на място и ме питаха преди да купя дали зная, че гумите не са произведени тази година. Едва ли някой ще крие нещо толкова очевидно и лесно за проверка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”