Формула 1, Сезон 2015

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2015

Мнениеот Ludia » Пон 16 мар 2015 5:55

ИзображениеИзображение
Направо ме разбиха трагичните Хонди... :cry::o

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 16 мар 2015 7:58

И аз съм разочарован от представянето на Макларън. Имам чувството, че Бътън само се возеше. Май нямаше и какво друго да направи де. Оправданието от Хонда е, че колата била с минимални настройки, поради грешно анализирани данни за тази писта. Ха дано. Иначе бяха толкова малко, защото доста коли отпаднаха по време на състезанието, а някои дори и не тръгнаха (напр. Магнусен). Много приятно впечатление направиха дебютантите тази година. И изобщо Заубер се представиха много доволно с това пето място, извоювано от Наср. Евала на момчето. Дано така да продължава и за напред. С нетърпение очаквам Малайзия, за да видим какво ще направи Алонсо и най-вече от неговия отбор за да се отсрамят поне малко.
Едит: Като изключим "Ледения", Ферари демонстрираха сериозен напредък - нещо, което го нямаше последните години.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 16 мар 2015 9:14

За всички е ясно, че и този сезон ще е като миналия. Мерцедес са шампиони. Да не казвам, че и през 2016 няма да се променят нещата.

Уволняването на Томбазис от Ферари (за което споменавам няколко години подред) доведе до резултат. Определено червените стоят по съвсем различен начин в началото на тази година. Жалко само за малшанса на Кими.

Ред Бул ме разочароват. Както Нюи каза, има неща в колата, които той не одобрява. Но както и да е. Да се оправят. Жалко само, че Дани и Дани са талантливи и няма да могат да покажат на какво са способни.

Макларън - Ауууууууу...
Алонсо какво ли ще каже?! Като дебютира с Минарди разликите спрямо първия не бяха толкова големи... :mhihi

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 16 мар 2015 11:11

Има много добро интервю на шефа на Ред Бул. Там той ясно напомня миналите години, когато Ред Бул бяха с предимство, поради двойния дифузьор, след което го забраниха. После имаха предимство покрай окачване, софтуер, след което биваха забранявани едно по едно. Сега има брутална разлика, защо някой не вземе отношение? Смешници! От 1993 година гледам формула 1 и никога не ми е било по-тъпо. Дори, когато бяха 4 болида в Сащ, преди години, пак беше по-забавно. :thumb_down :thumb_down :thumb_down

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 16 мар 2015 11:15

Това е така, защото правилата се промениха много. И уж всичко е заради безопасност и прочее. Още помня, когато зареждането на колите ставаше в питлейна при смяна на гуми. Интрига братче, хората горяха като факли, ама беше интересно. Стратегиите бяха къде-къде и всичко си беше интересно и си заслужаваше да се гледа. Сега, който тръгне пръв, знаеш, че ще завърши пръв. Общо взето черния само се возеше. Това правеше и Фетел последните години. Никаквма интрига, никакви стратегии...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 16 мар 2015 12:56

Изображение

Сега по-сериозно...

Spas написа:...Ред Бул бяха с предимство, поради двойния дифузьор, след което го забраниха. После имаха предимство покрай окачване, софтуер, след което биваха забранявани едно по едно...

Забраняваха се неща, които отборите са видяли като дупка в правилата... окачването на Рено от 2005-2006, двойните дифузьори, обдухваните дифузьори, F-Duct, FRIC и т.н.

Spas написа:Сега има брутална разлика, защо някой не вземе отношение? Смешници!

В момента какво трябва да се забрани за да бъдат "върнати" Мерцедес назад? Използват нещо нерегламентирано в двигателя си ли? :c020
Това, че един отбор си е написал домашното перфектно, а други са използвали свобода в тълкуването на правилата (не критикувам) са две доста различни неща. Или не е така?
Хорнер изобщо не си прави услуга с подобно безпочвено мрънкане. Тия заплахи "Ако не бием, ще си тръгнем" сме ги слушали многократно и от други отбори.

Spas написа:От 1993 година гледам формула 1 и никога не ми е било по-тъпо. Дори, когато бяха 4 болида в Сащ, преди години, пак беше по-забавно. :thumb_down :thumb_down :thumb_down

Аз гледам даже и от по-отдавна. На мен лично от 2000 до 2004 ми беше много по-скучно (изключвам част от 2003-та), понеже водещият отбор не позволяваше борба между съотборници. :c020
Миналата година Хамилтън и Розберг направиха доста битки помежду си. Ще видим дали тази година Розберг ще има отговор. Съгласен съм, че е скучно Хамилтън да се вози необезпокояван напред.

За мен лично ще има повече интрига ако: махнат ограничението за използване и на двете смеси гуми, вкарат още един производител, махнат ограничението за максимален дебит на горивото, но да оставят ограничението за общо изразходвано гориво, махнат DRS и върнат квалификацията с една летяща обиколка за всеки пилот.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 16 мар 2015 13:54

Фен си, хареса ми, за DRS-a не съм съгласен с теб, сега има повече изпреварвания от преди.

2000-2003-та? 2000-та титлата се реши в последното състезание.
2001-ва - 5 различни пилоти спечелиха състезание.
2002-ра - Шумахер печели рано титлата, въпреки това има 4-ма пилоти, спечелили състезание.
2003-та - Титлата се реши в последните 5 обиколки, като 8 различни пилоти печелят състезание.

От горенаписаното разбирам само, че не харесваш Шумахер. По-скоро да ми беше дал пример с хегемонията на Фетел. Всички тия простотии с новите правила или поне повечето бяха да се прекъсне една хегемония, тази на Ред Бул, а направиха нова, много по-голяма. Хамилтън и Росберг не могат да бъдат сравнявани. Единия има психика, другия - не. Миналата година само в едно състезание успя Росберг да бие Хамилтън на равни начела, това в САЩ. А и миналата година само двама имаха реален шанс за победа, като третия - Рикардо се възползва максимално. Не е гот, никак.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 16 мар 2015 13:55

Жоре и ограничението на оборотите на мотора да разкарат и да вдигнат малко бройката, от 4 на примерно 10 задвижващи системи на сезон

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 16 мар 2015 14:36

Spas написа:Фен си, хареса ми, за DRS-a не съм съгласен с теб, сега има повече изпреварвания от преди.

2000-2003-та? 2000-та титлата се реши в последното състезание. - предпоследното
2001-ва - 5 различни пилоти спечелиха състезание. - почти звучи интересно, с 5 рзлични пилота, но практически само Дейвид и Ралф печелят повече от веднъж и Михаел печели шампионата с около 2 пъти повече от Култард
2002-ра - Шумахер печели рано титлата, въпреки това има 4-ма пилоти, спечелили състезание. - - Ралф и Дейвид имат по една победа, всичко останало е между Михаел и Рубенс
2003-та - Титлата се реши в последните 5 обиколки, като 8 различни пилоти печелят състезание. - да, писах, че изключвам голяма част от сезон 2003 в обобщението си

От горенаписаното разбирам само, че не харесваш Шумахер. По-скоро да ми беше дал пример с хегемонията на Фетел. Всички тия простотии с новите правила или поне повечето бяха да се прекъсне една хегемония, тази на Ред Бул, а направиха нова, много по-голяма. Хамилтън и Росберг не могат да бъдат сравнявани. Единия има психика, другия - не. Миналата година само в едно състезание успя Росберг да бие Хамилтън на равни начела, това в САЩ. А и миналата година само двама имаха реален шанс за победа, като третия - Рикардо се възползва максимално. Не е гот, никак.

Акцентът ми беше върху това дали трябва някой да се намеси при сегашните обстоятелства, но все пак... коментирал съм в червено в цитата.
Иначе да, не харесвам Шумахер. Никога не съм го харесвал. Скучно ми беше, понеже всякаква възможност за борба на пистата между първите двама беше отнета извън нея. Уебър поне искаше бие Фетел, макар и да не можеше по една или друга причина.

Ама да го оставим това, не е толкова важно... въпросът е защо трябва да се намесва някой (външно) сега?

Ода, те оборотите в момента са практически ограничени от максималния дебит на горивото. Те и сега не си стигат тавана от 15 000 оборота.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 16 мар 2015 17:09

Жалко за Алонсо, още една пропиляна година... Дано се изпълни плана му догодина да се отвори място в Мерцедес, макар че не ми се вярва.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 16 мар 2015 17:25

Хааа, за 2000 година съм сигурен, че е в последното състезание. НО няма значение. Не харесваш Шуми - всеки си има право на избор. Аз не искам също да се намесва никой, но може би трябва.
Друга бира е също и мълчанието на ФИА, когато има нечия хегемония....Давам пример с 2005-2006-та. Тогава освен окачването, имаха и нерегламентирана система за старт и (само слухове) нелегален софтуер. Но не и това е проблема, просто ми липсват състезанията, когато наистина не се знаеше кой ще спечели....като 1995 в Монако, горкия Оливие Панис, и той неможа да повярва, че спечели :mhihi

п.п. И тия всичките забрани и простотии - ще спестяват гориво...на състезание, не го разбирам :love.vwclub

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Пон 16 мар 2015 21:25

Както се очакваше шампионата ще е разделен на две класи. Това не изключва възможността за интересни битки както за 1 място (м/у Хам и Рос) така и за 3 място (между 2-3 отбора). Относно ограниченията може би изравняване на к.с. е нещо като вариант друг е въпроса дали е справедливо в такъв етап. А коментирайки интереса мен би ме привлякло повече по-различен дизайн на болидите (за пример прикачените снимки) както и правила, които да са благоприятни за привличането на повече автомобилни производители. Представете си марка от VAG и Пежо-Ситроен, както и тойота или БМВ примерно.
10341830_1558827814399772_828495808240176863_n.jpg

10347780_1558828007733086_5462314772475880736_n.jpg

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пон 16 мар 2015 23:27

С всяка измината година формулата става все по скучна. Тази година Мерцедес пак ще са сигурно най-силни. Възможно е само да си сменят водещия пилот, или тази година титлата да е за Нико. То друга интрига едва ли може да има и затова такава голяма скука...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 17 мар 2015 8:46

Не съм съгласен да се спира развитието на Мерцедес. Има правила за двигателите. Германците си свършиха работата най-добре и заслужават титлата. Не бях съгласен и със забраняването на системите, с които Ред Бул имаха предимство. Все пак говорим за технологии и развитие. Нека да има интерпретации.
Защо Мерцедес да не печелят? Щом едни могат да сътворят задвижваща система по правилата и са го направили, защо другите да не могат? Ако и те успеят, ще печелят. Ако не - чакат нови правила.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 мар 2015 9:17

Марто, съгласен съм с тебе. Това, което ме дразни е, че при Ред Бул не чакаха и края на сезона и се забраняваше нещо иновативно или някоя интерпретация. :thumb_down

Върни се в “Motorsport”