Golf 3 tdi AFN - проблем със съединител, маховик или кутия

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Wartburg353W
Автомобил: Vw Golf III GT
Двигател: TDi AFN 96

Golf 3 tdi AFN - проблем със съединител, маховик или кутия

Мнениеот Wartburg353W » Пон 16 мар 2015 16:39

Проблемът е следният, при потегляне по наклон нагоре(най-често) претриса сериозно цялата предница, съмнявах се в тампони на двигателя но днес от сервиза ме увериха че не от тях, казаха че съмняват в съединителя.

Има шум от тракане, когато се натисне съединителя изчезва, не знам до колко ще го чуете от този запис - http://vocaroo.com/i/s1WUxutZRwLP звука от начало почва с натиснат съединител и след като го пусна се чува дрънчене / тракане....

На други предавки няма такъв проблем, върви си и не съм усетил боксуване от съединителя.

Понякога при включване на задна, светлините за заден ход светят но колата потегля напред.

Не знам с какъв маховик е, но по шума съдя че май е с демпферен, ако е от него този шум, казвайте какъв твърд маховик( нов демпферен е много скъп и не ми се купува :biggrin ) да търся и съединител и каквото още е нужно.

Чел съм темите в форума за преминаване от демпферен към твърд маховик, но повечето мнения в тях са стари, а и не знам какъв маховик да търся, от бензинов двигател или от дизелов, ако може по-подробно да обясните да знам какво да им казвам като я закарам в сервиза.

Препоръчайте ми качествени части, които вие сте изпитали и сте доволни.

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 tdi AFN - проблем със съединител, маховик или кут

Мнениеот niki_68 » Сря 18 мар 2015 15:44

Здравей вчера се качих в маздата на един преятел като я запали и работи на място се чува едно дрънкане като подаде газ и изчезва и не трисе при потегляне каза че в сервиза му казали че маховика му бил за смяна .при теб можеш да сложиш твърд маховик от голф пасат 3 тди с мотор 1з

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Сря 18 мар 2015 17:20

Съединителя пробвали го дали боксува??? Прилича на разбит маховик! Моя съвет е, да отидеш до най-голямата морга в Добрич на изхода за кръговото и да питаш за маховик от 1Z, ако имат вземай смело, купуваш един по хубав съединител /примерно за VR6/ нови болтове и смяна иначе отиваш на 1000 лв., което е почети половината цена на колата ти!

Потребителски аватар
Wartburg353W
Автомобил: Vw Golf III GT
Двигател: TDi AFN 96

Мнениеот Wartburg353W » Сря 18 мар 2015 20:35

Благодаря за информацията.
Мислех си за нов маховик и съединител, но не знам нов маховик дали няма да е менте нещо, този комплект става ли, нещо евтин ми се струва, да го взимам ли?

Съединител от VR6 по-здрав ли ще от на 1Z?

А затова дали боксува съединителя, мисля че не, на първа тресе при малко по-рязко отпускане и няма как да го разбера, но на следващите предавки си набира без замисляне и по това съдя че не боксува.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Сря 18 мар 2015 23:30

Цената не е лоша, но като марка ми е неизвестна! Пробвай да потеглиш на 5-та и 4-та предавка, ако колата забие и изгасне, то съединителя е добре, но ако потегли - лошо. Маховика не пречи да е втора ръка от 1З. Идеята за по корав съединител е да компенсира подмяната на двумасовия маховик с твърд.

Върни се в “Дизелови агрегати”