Мошеник в OLX.BG - Внимавайте !!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мошеник в OLX.BG - Внимавайте !!!
Включително, ако получи флашка 4ГБ вместо очакваната 64ГБ? 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Изпращача няма никаква полза да праща нещо, което очевидно НЕ Е обещаното. Освен ако не обича просто да посещава еконт ей така за спорта. В смисъл, че ти и да платиш транспорта в двете посоки изпращача не печели нищо от това.
Новите собственици на продавалник за съжаление не искат или не могат или не знаят как да развият този бизнес по начин, който да предпазва и двете страни. За съжаление това е свързано с въвеждането на някаква онлайн платежна система, което както виждаме не се случва
Новите собственици на продавалник за съжаление не искат или не могат или не знаят как да развият този бизнес по начин, който да предпазва и двете страни. За съжаление това е свързано с въвеждането на някаква онлайн платежна система, което както виждаме не се случва
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, ще се постарая повече, макар да смятам, че е очевидно и ненужно:
Продавам флашки 4ГБ, обявени за 64ГБ. Отбелязвам, че транспортът в двете посоки е за сметка на купувача. Тези, които тестват, плащат само транспорта без наложения платеж и не се набутвам с нищо, освен с разкарването до Еконт. Тези, които не тестват, плащат и транспорта, и наложения платеж.
Ако смяташ да изтъкваш, че говорим за добросъвестни продавачи, а не мошеници, ще те помоля преди това да прочетеш заглавието на темата!
Продавам флашки 4ГБ, обявени за 64ГБ. Отбелязвам, че транспортът в двете посоки е за сметка на купувача. Тези, които тестват, плащат само транспорта без наложения платеж и не се набутвам с нищо, освен с разкарването до Еконт. Тези, които не тестват, плащат и транспорта, и наложения платеж.
Ако смяташ да изтъкваш, че говорим за добросъвестни продавачи, а не мошеници, ще те помоля преди това да прочетеш заглавието на темата!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
За мен този сайт е с не добра репутация и неработеща рейтингова система. Веднъж съм го ползвал за нещо по-голямо и веднага се опитаха да ме излъжат нагло. Платих си куриера и вече не го и разглеждам много за да не се изкушавам.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съм доволен от OLX-а,не ми се е случвало да имам проблем с продавач или купувач с добър рейтинг ,но важното е както вече писах да се гледа рейтинга на база сключени сделки след оферта а не просто да се четат коментарите под обявите
Ако трябва да изпращам нещо което е скъпо за доставка /обемно или тежко/ на човек без рейтинг искам парите за това предварително с превод и му ги приспадам от цената,ако човека вижда че съм сериозен и е съгласен правим сделка,ако ли не....ще има друг кандидат ! По-добре да не продам например едни гуми вместо да платя 40-50лв за да ги разходя из страната а онзи отсреща през това време да размисли и да не ходи до куриера
Естествено това няма как да стане ако нямаш поне 200 документирани сделки с положителен коментар 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:Изпращача няма никаква полза да праща нещо, което очевидно НЕ Е обещаното.
Мегапартс пращат точно такива пратки без грам угризения. Куриера е за тяхна сметка. Видях, че чарка не е за мен, обадих се да се карам, казаха ми да платя за връщането, а аз им казах, че няма да платя и си заминах.
Просто разчитат, че номера може и да мине.
Ако някой маркира, че трябва да платя за пътя в двете посоки и не размисли след като му се обадя - ще си плати за гяволъка дори пратката да е читава. Всъщност такъв продавач дето предвижда, че стоката може да бъде върната веднага ми става много съмнителен и шанса да харесам пратката никак не е голям.
И аз съм виждал ментета в ОЛХ, поне това, което съм си поръчвал обаче е било читаво. Не обичам да купувам с куриер, затова и рядко ползвам ОЛХ.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Време е да въведем система +1 в форумО ;)
Ше спестиме писания и безкрайно пълнене на темите.....
Колегата над мене имаш +1 за мнението, напълно покрива идеята ми за тази врътка
П.С. Наскоро го ядох в ОЛХ-а с едно ССД... питам продавача, тествано ли е, немало проблеми, 15 бил продал немало оплакване досега.... съмнейшън, ма бех решил за нетбука едно такова, аре....
Отивам до куриера, вика плати ми първо 14 кинта куриерски... а викам, как 14, нали 4-5-6 ви беше... еее ма било двупосочно... след прегледа сме щели да го приспаднем.... естествено ССД-то не тръгна, никак, ни на мака, ни на виртуално ПЦ, ни даже на куриера на ПЦ машината... теглих му една майна и си му го върнах...
Като се прибрах първо му набих отрицателен рейтинг на продавача... ма недей тъй, що така, щях да ти го сменя... оказа се че 1.8" Интел ССД-та имат некви ядове с неговите преходници към 2.5" 5 пъти ми писа да ме информира как директно си работело без грижи даже се инсталирало... човече продаваш ги с преходник за 2.5" и твърдиш че работят.... и до ден днешен не успя да ги подкара с преходника.... извинява ми се бил ми длъжник заради куриерите...
Хак да му е....
Ше спестиме писания и безкрайно пълнене на темите.....
Колегата над мене имаш +1 за мнението, напълно покрива идеята ми за тази врътка
П.С. Наскоро го ядох в ОЛХ-а с едно ССД... питам продавача, тествано ли е, немало проблеми, 15 бил продал немало оплакване досега.... съмнейшън, ма бех решил за нетбука едно такова, аре....
Отивам до куриера, вика плати ми първо 14 кинта куриерски... а викам, как 14, нали 4-5-6 ви беше... еее ма било двупосочно... след прегледа сме щели да го приспаднем.... естествено ССД-то не тръгна, никак, ни на мака, ни на виртуално ПЦ, ни даже на куриера на ПЦ машината... теглих му една майна и си му го върнах...
Като се прибрах първо му набих отрицателен рейтинг на продавача... ма недей тъй, що така, щях да ти го сменя... оказа се че 1.8" Интел ССД-та имат некви ядове с неговите преходници към 2.5" 5 пъти ми писа да ме информира как директно си работело без грижи даже се инсталирало... човече продаваш ги с преходник за 2.5" и твърдиш че работят.... и до ден днешен не успя да ги подкара с преходника.... извинява ми се бил ми длъжник заради куриерите...
Хак да му е....
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравейте колеги!
Ще разкажа една случка с продавача от линка.
http://olx.bg/ad/vag-com-vcds-12-12-kabel-za-avtodiagnostika-vag-kom-12-12-vw-audi-skod-ID4mlcK.html#028a112c95
Гледахме негова обява за диагностичен кабел,ВАГ КОМ 12.12.
Обявен за цена 40лв.Изпращам парите на мой приятел,който отива на крак и купува кабела.Изпраща ми го,закачам си колата,работи.Отваря контролери,през ОБД работи,няма проблем.Закачам колата на приятел и греда,изобщо не чете нищо.
Звъня на въпросния "търговец",обяснявам му какъв е проблема.
Инсталирахме отново програмата,не станаха нещата.Пак му звъня,казва изпрати ми го обратно,ще го подменя.
Айде пак куриери,моя човек се разкарва отново.
Първо връзване,ОК,втори автомобил,греда.
Вече цената на кабелите е 35лв.
Обаждам му се отново и вече си признава,партидата е кофти,над 20 кабела са му върнати.Но имал нова читава партида,и цената е вече 45лв.
Ще ми доплатиш 10лв,и ти пращам новия кабел,обяснявам му,че съм купил кабела за 40лв.
Е да де,40лв,с куриера.
Куриер,друг път,както съм писал по-горе.
Та в крайна сметка имам вече трети кабел от въпросния "търговец",който ще тествам тия дни.

Ще разкажа една случка с продавача от линка.
http://olx.bg/ad/vag-com-vcds-12-12-kabel-za-avtodiagnostika-vag-kom-12-12-vw-audi-skod-ID4mlcK.html#028a112c95
Гледахме негова обява за диагностичен кабел,ВАГ КОМ 12.12.
Обявен за цена 40лв.Изпращам парите на мой приятел,който отива на крак и купува кабела.Изпраща ми го,закачам си колата,работи.Отваря контролери,през ОБД работи,няма проблем.Закачам колата на приятел и греда,изобщо не чете нищо.
Звъня на въпросния "търговец",обяснявам му какъв е проблема.
Инсталирахме отново програмата,не станаха нещата.Пак му звъня,казва изпрати ми го обратно,ще го подменя.
Айде пак куриери,моя човек се разкарва отново.
Първо връзване,ОК,втори автомобил,греда.
Вече цената на кабелите е 35лв.
Обаждам му се отново и вече си признава,партидата е кофти,над 20 кабела са му върнати.Но имал нова читава партида,и цената е вече 45лв.
Ще ми доплатиш 10лв,и ти пращам новия кабел,обяснявам му,че съм купил кабела за 40лв.
Е да де,40лв,с куриера.
Куриер,друг път,както съм писал по-горе.
Та в крайна сметка имам вече трети кабел от въпросния "търговец",който ще тествам тия дни.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за моята си купих кабел от OLX за 18лв - един такъв син, с фалшив диск с панда отгоре нарисувана. Работи с VAG COM 303-1. Всичко 6 точки. Купувам си кабел за газовата, закачам то не работи. В крайна сметка онзи си взе кабела обратно, замени ми го и платих троен транспорт. 
Новият кабел работи. Имайте предвид това, че всички тия кабели са китайски ментета. Не ги ползвайте с версии на софтуера, различни от тия, които са написани. Ross-Tech и едни други чиляци - Profilic, както вече и FTDI правят така, че ако им инсталираш оригинални драйвери и софтуер, скапват контролера-менте. Какво презаписвано - и заминава, кабела спира да работи завинаги. Понеже тия китайските кабели идват с контролер, който се програмира да реагира като някой от изброените чипове, ама всъщност не е такъв.

Новият кабел работи. Имайте предвид това, че всички тия кабели са китайски ментета. Не ги ползвайте с версии на софтуера, различни от тия, които са написани. Ross-Tech и едни други чиляци - Profilic, както вече и FTDI правят така, че ако им инсталираш оригинални драйвери и софтуер, скапват контролера-менте. Какво презаписвано - и заминава, кабела спира да работи завинаги. Понеже тия китайските кабели идват с контролер, който се програмира да реагира като някой от изброените чипове, ама всъщност не е такъв.
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Тези кабели, уважаеми колега ако се докоснат до комп, който види интернет - на момента умират.
Никога и по никакъв начин не трябва след, като си инсталирал ВАГ-КОМа, този комп да влиза в нета.
Изпитано на собствения ми гръб.
Затва извадих от мазето един стар лаптоп без вградена WI-FI карта, купих му нова батерия, и го ползвам само за ВАГ-КОМа.
Естествено с нов кабел само, че за 25лв.
Никога и по никакъв начин не трябва след, като си инсталирал ВАГ-КОМа, този комп да влиза в нета.
Изпитано на собствения ми гръб.
Затва извадих от мазето един стар лаптоп без вградена WI-FI карта, купих му нова батерия, и го ползвам само за ВАГ-КОМа.
Естествено с нов кабел само, че за 25лв.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
helikamov написа:Тези кабели, уважаеми колега ако се докоснат до комп, който види интернет - на момента умират.
Напротив. Не трябва да виждат по-нова версия на софтуера. а не че има проблем с интернет. Моят кабел си го ползвам на лаптопа, с който съм в интернет и си слушам уеб радио. Обаче драйвери или по-нови версии на софтуер - в никакъв случай.
А аз ползвам архаична версия на VAG COM от 2004 година някъде. 303.1 По-новият не можах да го активирам, няма генератори, иска лицензионен файл, не ключ.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
helikamov написа:Тези кабели, уважаеми колега ако се докоснат до комп, който види интернет - на момента умират.
Не съм съгласен с теб!
Доста народ си ползва кабелите на лаптоп,с който си ровят из нета.
Знам,че когато си стартирал програмата интернета трябва да е спрян.Доколкото съм запознат не трябва да го ъпдейтваш.
"Гарантирано повреждане на кабела",така е написал в обявата си търговец и в този форум.
Zdravko Zankov написа:Доста народ си ползва кабелите на лаптоп,с който си ровят из нета.
И доста народ са навъртели километри на куриерите

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Оффф.. Самата програма си има опция за проверка за ъпдейти. Преди първото Свързване я пускате, влизате в настройките, давате въобще да не проверява за актуализации и готово! К'во като има Интернет на лаптопа?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”