Тойота ярис 1.4 дизел-алтернатива? Закупен Citroen C3 1.4HDI
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Тойота ярис 1.4 дизел-алтернатива? Закупен Citroen C3 1.
хубави са френските дизели тихи и икономични единствения минус е,че дюзите им заминават за норматив затова слагай в нафтата малко двутактово масълце изпробвано е удължава живота на дюзите и помпата за високо налягане
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Моя приятелка кара 206 с тоя мотор, никакви забележки към мотора и си го кара в 5W40. Не знам как е окачването при Ц3 ама пежака страдаше от лагери на торсионите. Друго дето е давало ядове беше километража - оказа се датчик на ABS (взима сигнал от преден десен ако правилно си спомням). Ние имаме 1,6 16V HDI и доста повече ядове ми е създавал.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Няма торсион бараката-на греда си е. Имах две 106- и с едното смяната на задния мост не ми се размина,та поне това проучих преди да го купя. Иначе за маслото-някой ако се интересува случайно,имали са предвид да не се ползват масла на синтетична основа(тоест полусинтетика) с други думи точно забрана за ползване на полусинтетика. Само пълна синтетика са имали предвид да се използва. Като цяло е добре,имам навъртяни 700 км предимно градско и показва,че ми остава една трета от резервоара-като заредя догоре пак ще го засека. Като за парите си бива,има и опция за задаване на предупреждение за превишена скорост както си го настроиш. Харесва ми и факта,че показва нивото на маслото винаги преди да запалиш. И другото е стандартно,ел стъкла,ел огледала,климатик,централно,комфорт модул и това е... Свършиха му ''екстрите''
. А,имам и подлакътници на предните две седалки-френска им работа.
Да го критикувам малко-седалките ми се струват много меки.
Сега ще видим колко са калпави френските малолитражни дизелчета... Колко масло да сипвам на един резервоар(45литра) и какво? За двутактови машини предполагам? Към 200 мл? Или ще е нещо различно?

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И от мен да ти е честита

е там сега е ясно защо , KR моторите са проектирани умишлено, да работят с ниско сгъстяване на цилиндрите , но пък се компенсират с голямо налягане на впръскване на нафтата . Точно с това ниско сгъстяване на цилиндрите, се търси по-меката работа . Така мисля , може и да бъркамlion_heart002 написа:С риск да ме критикувате,за мен лично френския дизел е много по-тих от 1.9 тди

-
Изобщо не бъркаш,днес гледах сервизната информация и степента на сгъстяване е 17,9 към 1,няма как да не е тих... А че е комън рейл даже и не обърнах внимание. Купих го дори от разстояние по снимка,нито го бях карал,нито нищо и ми го докараха на автовоз,чак след няколко дни почнах да се интересувам какво съм си купил. Чак ме е срам да кажа колко го платих. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сигурно си го взел за 200-300 паунда най-много 

- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Колегата е написал че 2900 му е стъпила колата с ремонта на скоростите и съединителя!! Дано не го е взел за 200-300 паунда 

-
Точно 295,останалите към 800 паунда отидоха за части,съединител,масла,гуми,ремъци,филтри и тн. Можеше и без скоростна кутия да купувам да мина,ако не я бях изпуснал старата,ама карай да върви.
То труда е скъп,затова и като се скапе нещо,дори и съединител на кола на 10 години и никой не прави. Иначе е до последно е обслужвано в Ситроен... Просто на собственичката не и се даваха пари да си го прави,понеже взела друга кола.Изпадна на далавера,намерих го докато си търсех кола в интернет и при положение,че вървят по 1000 паунда проблемни, за 295 реших да го купя и да си го оправя и обслужа,просто късмет. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
lion_heart002 написа:Колко масло да сипвам на един резервоар(45литра) и какво? За двутактови машини предполагам? Към 200 мл? Или ще е нещо различно?
2Т масло може да му слагаш. Мисля че се падаше по 7мл на 1Л, в дизел раздела има тема и там някой беше писал дозировките. Аз не спазвам точно и слагам на око 150мл на 60Л.
Re: Тойота ярис 1.4 дизел-алтернатива?
lion_heart002 написа:Ами какво да ти кажа,имал съм 4 голфа,две полота,няколко аудита,имам и леон в момента,но и хонда. Просто НЯМА фолксваген който да бъде толкова икономичен и здрав колкото се иска в задачата.Ако е икономичен,няма да е здрав,или ако е здрав,няма да е икономичен.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
5мл на литър двутактово може и минерално,може и полусинтетикаlion_heart002 написа: Колко масло да сипвам на един резервоар(45литра) и какво? За двутактови машини предполагам? Към 200 мл? Или ще е нещо различно?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Тойота ярис 1.4 дизел-алтернатива?
Росен2 написа:lion_heart002 написа:Ами какво да ти кажа,имал съм 4 голфа,две полота,няколко аудита,имам и леон в момента,но и хонда. Просто НЯМА фолксваген който да бъде толкова икономичен и здрав колкото се иска в задачата.Ако е икономичен,няма да е здрав,или ако е здрав,няма да е икономичен.
![]()
![]()
велик пост
когото подкрепям с две ръце !
То понеже ситроените са МЕГА здрави

Аз не съм имал, а продължавам да ИМАМ вече от 13 г. Golf 2 и от 10 години Audi A3. И двете коли са в движение и са наистина ЗДРАВИ! При моя стил на експлоатация едва ли някоя френска бангия щеше да издържи дори 1/3 от това време.
Доста несериозно звучи да си притежавал една кола на документи за няколко седмици и вече да даваш оценки дали е здрава или не. Покарай 4-5-6 години, смени 2-3 пъти ангренаж, съединител, дискове, накладки, обслужвай си колата, пък тогава се изказвай дали е здраво или не е. Когато си взел някой клозет от моргата, счупил се е след 2 седмици и си го хвърлил обратно пак в моргата, за да го вземе някой друг, това не ти дава право да се изказваш за поддръжка и здравината на даден модел.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Стой недей, лъвското сърце кара по 322 781км седмично. 

-
Никъде не съм казал,че ситроена е по-здрав. Все пак нямам проблеми с главата да чукна на дърво. От друга страна и фолксваген и ауди имат проблемни мотори и скоростни кутии и тъй нататък. Не задържам колите си много,максимум по 2 години,за това време навъртам около 100-120 000км. Голф 2 имах 2003-а година,здрави са,карсй си го с здраве. Няма смисъл нещо да се превъзнася само защото е немско и другите коли са правени от инженери. Със здраве и умната. 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Успех тогава със ситроена. Ако успее да мине 150000 за 2 години, пиши след 2 години
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”