Голяма утечка Пасат б5
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
Голяма утечка Пасат б5
Здравейте. Акумулатора ми падна за около 10 дни,което ме подтикна да проверя за утечка. Премерих на отключена кола с затворени врати - показа 0.48 ампера (480 милиампера). Мерих на заключена кола, след като поизчаках 5 мин - показа 0.24 Ампера. Свалях предпазителите един по един - не мога да е хвана. Смисъл нс някой предпазители пада малко, но пак е много над нормата (0.22 примерно). мерих на изгасени от копчетата плафони (които са лед от няколко години) не пада. Свалях радиото Пионеер директно от колата пак не пада?! Като цяло проблеми нямам с никакви системи по колата, всичко си работи нормално с изключение,че ми се прецака ключалката на дясната врата преди два месеца. (С ключ не сработва централното от нея). мисля си дали няма някаква връзка с утечката. Приемам други идей от къде може да е и как да процедирам. В скоро време ще ходя на електричар, но искам ако е възможно да открия сам проблема.Благодаря предварително. П.с. Мултицета ми е изряден. Пробван е на други автомобили.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Голяма утечка Пасат б5
По-долу е за Шаран , но т.н. комфорт модул на Б5 работи на същия принцип.
"У шаранов нет блока комфорта! До 98 года был централльный замок - адрес 35, после 98 года блок контроля бортовой электроники - 09 адрес.
"Освещением салона управляют ДВА реле, одно по +, другое по -. Одно работает от концевиков дверей и имеет двойной таймер на 20сек и 10мин, второе работает от центрального замка.
Как все это работает: при открытых дверях ток покоя 180мА, через 10 мин вырубается свет и отключается одно реле, ток покоя должен быть 118 мА, при закрытии дверей пока свет включен, ток покоя 180мА, как только гаснет через 20сек, ток становится 118мА.
Второе реле управляется центральным замком. Как только повернул ключ на закрытие, второе реле отключается, независимо оттого, в каком состоянии было первое.
Итог: если закрыл дверь (ток 180), повернул ключ (ток 118), через 20 сек ток 50.
Или закрыл дверь (ток 180), подождал 20 сек, свет погас (ток 118), повернул ключ на закрытие - ток 50.
Конечно максимальный ток 180 при условии, что лампочки отключены и работают одни реле."
По-модула има ли следи от вода ? Ако се затрудняваш с руския пиши да ти го преведа.
"У шаранов нет блока комфорта! До 98 года был централльный замок - адрес 35, после 98 года блок контроля бортовой электроники - 09 адрес.
"Освещением салона управляют ДВА реле, одно по +, другое по -. Одно работает от концевиков дверей и имеет двойной таймер на 20сек и 10мин, второе работает от центрального замка.
Как все это работает: при открытых дверях ток покоя 180мА, через 10 мин вырубается свет и отключается одно реле, ток покоя должен быть 118 мА, при закрытии дверей пока свет включен, ток покоя 180мА, как только гаснет через 20сек, ток становится 118мА.
Второе реле управляется центральным замком. Как только повернул ключ на закрытие, второе реле отключается, независимо оттого, в каком состоянии было первое.
Итог: если закрыл дверь (ток 180), повернул ключ (ток 118), через 20 сек ток 50.
Или закрыл дверь (ток 180), подождал 20 сек, свет погас (ток 118), повернул ключ на закрытие - ток 50.
Конечно максимальный ток 180 при условии, что лампочки отключены и работают одни реле."

По-модула има ли следи от вода ? Ако се затрудняваш с руския пиши да ти го преведа.
-
Ами преведох си го с транслатора на гугъл, но не разбрах много какво пише. Иначе изобщо не е мокрено по модула.
Сигурен съм че проблема е във вратата. Махни кората и извади буксата и пак провери за утечка.
-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN 97g
И аз съм за проблем с вратата(ключалката)На един приятел така докато открием утечката,вадихме бушони един по един и си остава.Накрая махнахме кората на шофьорската врата и почнахме да откачаме буксите една по една и утечката излезе в някаква букса която води до ключалката,и неговата беше нещо развалена и като се размърдаше ключа утечката изчезваше.Предполагам че има проблем с микретата в ключалката.Колата беше пасат б5 афн.Какво е правил после незнам можеби е сменил ключалката.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
aleksiev21 написа:но не разбрах много какво пише.
Пише, че трябва да чакаш половин час и тогава да мериш.
-
Здравейте отново. Ходих до един сервиз. Премериха ми утечката с тяхния уред няколко секунди след като заключих колата и показа 0.2А . Което се различава от измерванията с моя китайски мултицет. При него ми изкарваше 0.40.. Майстора ме погледна многозначително и каза,че не е кой знаебкакво и ако съм искал да съм бил оставил колата след няколко дни, защото можело да се наложи разглобяване по колата,на табло или нещо друго... Тръгнах си. Отново искам да попитам,след като ми откри двойно по малка утечка, възможно ли е ако изчакам примерно повече време ,тя да падне.. Знам ли..
-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN 97g
Едва ли ще изчезне,200ма си е доста,допустимо е до 50ма.В предишния пост ти писах къде е вероятната утечка.
-
georgi_k написа:Едва ли ще изчезне,200ма си е доста,допустимо е до 50ма.В предишния пост ти писах къде е вероятната утечка.
Ще отида направо за решаване на този проблем с централното. И аз мисля ,че е от там. А имаш ли представа дали подлежат нс ремонт тези микроключета, и евентуално каква им е цената,ако не?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
утечка винаги меря с дърт, ама много дърти аналогови / стрелкови мултицети набор някъде 1980-1983г Ц4313 и Ц4353- никога не са ме подвеждали/.
Модула ти не заспива поради ..., май ключе
Модула ти не заспива поради ..., май ключе
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”