1.8 RP пропан-бутан повишаване на мощност?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.8 RP пропан-бутан повишаване на мощност?

Мнениеот Mixxer » Чет 19 мар 2015 19:46

stefan4o написа:
Mixxer написа:Как да му се занимава на някой, като за да ми пише трябва да е в час, а от интернет-рейсъри компетентните хора бягат.... аз освен темата на Венто прочетох сума други, а от самия Венто информация и помощ получих вече... ко да обяснявам на технически неграмотни хора?

Това, че си разглобил и събрал два двигателя не те прави кой знае колко компетентен. Технически грамотните и знаещите как се вдига мощност на даден двигател не пускат теми по форумите да питат как става... а просто го правят. :Mr Green Fun

Ами за две години съм направил 10 бона оборот на магазина за авточасти с който работя, а за това време поне 30 двигателя съм събрал, като последния случай бе на хлопел екосекс чийто двигател дойде в щайгите.... аре не ме преценявайте при положение, че не може да прикриете собствената си некомпетентност.... и това е допълнителната ми работа в гаража, инак в службата работя с машини, които не сте и сънували даже :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 19 мар 2015 20:07

е за чии хуй тогава ни занимаваш с тая вехтория, а не действаш направо?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 мар 2015 20:11

Mixxer написа:Ами за две години съм направил 10 бона оборот на магазина за авточасти с който работя, а за това време поне 30 двигателя съм събрал, като последния случай бе на хлопел екосекс чийто двигател дойде в щайгите.... аре не ме преценявайте при положение, че не може да прикриете собствената си некомпетентност.... и това е допълнителната ми работа в гаража, инак в службата работя с машини, които не сте и сънували даже :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Ами действай. Слагай и по някоя снимка да се научим и ние :bowdown
Ако ти дойде на акъла как да си засиля PN ще съм ти благодарен на съвети :11

Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mixxer » Чет 19 мар 2015 20:30

nii написа:е за чии хуй тогава ни занимаваш с тая вехтория, а не действаш направо?

Щото ме кефи колата.... не знам сантимент, фетиш... :Mr Green Fun

Стефанчо, съдейки по написаното досега съвета ще да е "не се занимавай с точ умрелия кон, слагай KR двигател" :icon_lol

Последна промяна от Mixxer на Чет 19 мар 2015 20:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 19 мар 2015 20:32

Интересна тема.Знаеш кое,как.Направил си сума ти двигатели,разполагаш с машини,които не сме и сънували.Обаче питаш във форума :rolleyes Май към фукня върви цялата работа :mrgreen
При толкова изчерпателна тема на колегата "Венто" не мисля,че ще получиш по-полезни съвети за 1.8 моно.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 19 мар 2015 20:38

Интересна тема, ще я следя.

Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mixxer » Чет 19 мар 2015 20:46

Bai Sando написа:Интересна тема.Знаеш кое,как.Направил си сума ти двигатели,разполагаш с машини,които не сме и сънували.Обаче питаш във форума :rolleyes Май към фукня върви цялата работа :mrgreen
При толкова изчерпателна тема на колегата "Венто" не мисля,че ще получиш по-полезни съвети за 1.8 моно.

За последен път се оправдавам: знам кое и как, но не ми се занимава с принципа "проба-грешка". Теоритично повишаването на мощност е ясно - вдигаш сгъстяване, вдигаш обороти, стремиш се да натъпчеш максимално количество гориво-въздушна смес в наличните горивни камери.... Но аз не целя максимално изцеждане на двигателя, което много ще намали експлоатационния му срок, а нещо което ще подобри работата му, но все пак да разполагам с приличен ресурс, защото целта ми не е да се състезавам с тая кола. Темите, които четох са много хубави и подробни, но там целта е изцеждането на максималното от двигателя и затова питам също както си има етапи на тунинговане, то какъв ще е "stage 1" за мен, защото например едно портване на клапани и разширяването на каналите за пълнене и изпразване в главата са много хубаво нещо, но направени прекалено големи и без други доработки при ниски обороти ще намалят скоростта на флуидите в каналите и докарат едно "изливане" на сместа в горивната камера, а не "нахлуване", което всъщност се цели.... Имам опит с ремонти, но с тунинг нямам и както е казал Аристотел "аз знам, че нищо не знам" предпочитам да попитам, да бъда посъветван, да "пия вода от извора", да се предпазя от левашки грешки и тогава да пристъпя към действие. Ето пример - на мотора ми някой преди години му турил спортни филтри, които дават готин глас при подаване на газ, но нищо друго не е добавил - попилях се да синхронизирам, регулирам, но проблема си остана - в един диапазон от 250-300 оборота от 1700 докъм 2000 мотора сякаш прекъсва и след 2000 оборота все едно някой ти бие шут в гъза, което е готино ама да не се случва в завой с малко пясък или локва :censored2

ПП И не разполагам с машини, които не сте и сънували, а поддържам такива... не съм извънземен, а работя в единствения завод за алуминий в БГ :c020

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 мар 2015 21:07

Пътят е открит отдавна. Само иска четене. Смени железата, които си решил, сложи глава от инжекцион с дюзи, купи си Мегаскуирт (респ. навържи го към мотора и периферията му) и откарай автомобила за настройка на горивна и запалителна карта на дино-стенд. Има хора, които с това си изкарват хляба и с радост ще ти вземат парите :c020 Моето лично мнение е, че без настройка на искра и гориво другото си губи смисъла, ама може и да греша, понеже явно не съм ти на нивото :c020

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 19 мар 2015 22:33

Миксер ,от опит ти казвам не се занимавай с моноинжекция, РП става за возене само и за нищо друго. Ежедневния ми автомобил е на газ с такъв мотор но е на Голф 2 и се държи добре сток . За да върви натоварена кола като Пасат комби си трябва въртящ момент,който на газ трудно ще имаш с РП.

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Чет 19 мар 2015 23:21

ABF-a е вече 200лв гол. Ремонта му е 90% 1:1 като на РП. Една инсталация трябва да смениш и ще вдигнеш мощността достатъчно, на фона на предвидените средства. Само дето ще имаш със сигурност 150коня.

Иначе за РП според мене го направи пълна инжекция и сложи ГИ(имаше мисля 112 коня такъв мотор). Може също малко да се поинтересуваш(защото аз не съм) къде точно да махнеш тегло от маховика и колко. Малко отнемане на маса от коляновия вал и буталата също може да доведе до ефекта който търсиш. Ако имаш пръскалки + мазане на пистонен болт през мотовилката(не съм гледал) може да махнеш пръскалките. Ако комбинираш всичко с 5в-30 масло може да усетиш и реална разлика. Колко ще е само ти ще може да кажеш?
Аз като мислил вече тия работи и карал МНОООГО коли ти казвам следното...1.8т не е вървежник на 1500-3000об!!! И той е спрял на ниски обороти а серийно има всичко което ти сега искаш да сложиш + турбо. Истината е че силовия тунинг е скъп! Какво ли не мислих, какво ли не правих, без турбо всичко е измишльотина. Истинска схема която да те направи щастлив е турбо + настроена електроника. Така ще имаш едни 130-150 коня, и някакъв +50-70нм върт.момент отгоре. :beer

Иначе ако искаш вървеж и тишина на 2000-3000об. решението е ВР6! Нямаше да го има ако 1.8 можеше същото.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 мар 2015 5:04

Stenly написа: РП става за возене само

Поне доколкото разбрах колегата не иска нищо повече от возене.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 20 мар 2015 9:32

Ако беше толкова технически грамотен колкото твърдиш щеше да знаеш че с пръдня боя не става, демек тунинг за 400 лв..... :mhihi :mhihi :mhihi ае малко по-сериозно

Също така технически грамотните хора знаят че тоя варел за да върви сносно мощността му трябва да вдигнеш не с 10% а с 50%.

Има едно нещо наречено power to weight ratio - демек физичните закони няма как да излъжеш.

С тия 400 лв излез с приятели да хапнете и пинете някоя вечер, доста по-добра инвестиция ще е :wink

Последна промяна от MK4 на Съб 21 мар 2015 14:10, променено общо 1 път.

Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mixxer » Пет 20 мар 2015 16:15

Абе вие БЪЛГАРСКИ език не разбирате ли????? На какъв език да ви напиша, че не искам неграмотници да пишат тука, както и философи, които други хора им правят колите, не са стъпвали на писта и в общи линии "компетенциите" се простират в това да се дават безсмислени акъли по форумите!!!!! Ако няма кой да напише "направи това, това, това и това" останалите не ми философствайте тука бе!!!! МК4 това са пари за части и консумативи - ВСИЧКО по колата ще си го правя аз, такива като теб дето сте мнооо отворени и парадирате с това колко пари сте наляли в една кола ходите, а дефакто повече от половината са дадени на разни "майстори" от които после ревете....

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 20 мар 2015 16:58

Тук е форум, всеки има право да пише. Ако искаш никой да не пише направи си БЛОГ и си пиши сам монолози :mhihi

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 20 мар 2015 18:32

Ами нали това ти пишем, направи това и това: продай сегашния ти двигател плюс новопридобития, с парите купи 2.0, направи му ревизия, мини от проста на газова на ГИ, карай.
ОК?

Върни се в “Силов тунинг”