Bai Sando написа:Интересна тема.Знаеш кое,как.Направил си сума ти двигатели,разполагаш с машини,които не сме и сънували.Обаче питаш във форума

Май към фукня върви цялата работа
При толкова изчерпателна тема на колегата "Венто" не мисля,че ще получиш по-полезни съвети за 1.8 моно.
За последен път се оправдавам: знам кое и как, но не ми се занимава с принципа "проба-грешка". Теоритично повишаването на мощност е ясно - вдигаш сгъстяване, вдигаш обороти, стремиш се да натъпчеш максимално количество гориво-въздушна смес в наличните горивни камери.... Но аз не целя максимално изцеждане на двигателя, което много ще намали експлоатационния му срок, а нещо което ще подобри работата му, но все пак да разполагам с приличен ресурс, защото целта ми не е да се състезавам с тая кола. Темите, които четох са много хубави и подробни, но там целта е изцеждането на максималното от двигателя и затова питам също както си има етапи на тунинговане, то какъв ще е "stage 1" за мен, защото например едно портване на клапани и разширяването на каналите за пълнене и изпразване в главата са много хубаво нещо, но направени прекалено големи и без други доработки при ниски обороти ще намалят скоростта на флуидите в каналите и докарат едно "изливане" на сместа в горивната камера, а не "нахлуване", което всъщност се цели.... Имам опит с ремонти, но с тунинг нямам и както е казал Аристотел "аз знам, че нищо не знам" предпочитам да попитам, да бъда посъветван, да "пия вода от извора", да се предпазя от левашки грешки и тогава да пристъпя към действие. Ето пример - на мотора ми някой преди години му турил спортни филтри, които дават готин глас при подаване на газ, но нищо друго не е добавил - попилях се да синхронизирам, регулирам, но проблема си остана - в един диапазон от 250-300 оборота от 1700 докъм 2000 мотора сякаш прекъсва и след 2000 оборота все едно някой ти бие шут в гъза, което е готино ама да не се случва в завой с малко пясък или локва

ПП И не разполагам с машини, които не сте и сънували, а поддържам такива... не съм извънземен, а работя в единствения завод за алуминий в БГ