Липса на спирачки след намеса в "сервиз"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Липса на спирачки след намеса в "сервиз"

Мнениеот crashman » Пон 16 мар 2015 23:02

Здравейте колеги, надявам се на някакви мнения по въпроса с тези спирачки, защото си мисля проблема идва от сервиза.
В сервиз ми смениха задния мост, нови задни лагери, моите барабани и накладки в тях (все пак съм ги сменял и бяха много по-добре от другите), нова спирачна течност, ревизиран изцяло ляв спирачен апарат, обезвъздушена система. Интересното, че пак ми потъва педала на спирачката и ми казаха помпата, което е логично. Просто не мога да повярвам как всичко си бачкаше преди смяната.
С помпене се получава.. донякъде. Цялата система уж е обезвъздушена /в друг сервиз го направихме, но не бях под колата да гледам/, ефект обаче никакъв. Казаха нова спирачна помпа, на тази виждали как излизат мехурчета като съм бил натиснал педала.
Тест - при изключен мотор напомпвам и педала не потъва /държа го поне 20 сек. натиснат със сила/. При запален двигател обаче едва вдига налягане, или го губи бързо или въобще.. ей такива странности.
Спирачна течност - долята нова. Хидравлика няма, спирачната помпа съм я сменял преди по-малко от 5 г. Ibiza ABD '94.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Липса на спирачки след намеса в "сервиз"

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 17 мар 2015 8:53

Спукано серво може би

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 17 мар 2015 9:28

кантара отзад е проблема(блокирал е в затворено положение)и има въздух между него и задните апарати,подложи му една гайка за да отвори и тогава изкарай останалия въздух,заради който ти потъва педалът,поздрави :th_up :deal

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 17 мар 2015 9:55

При незаплен мотор няма серво, въобще не е показател, защото само ти се струва че много натискаш.

Запали мотора, напомпи, натисни здраво (колкото когато спираш рязко, не повече) и задръж 20-30 или повече секунди. Пропада ли?
После, както натискаш силно, поотпусни леко натиска, да си остане без да отпускаш напълно, но да не е толкова силен. Пропада ли?

Ако и в двата случая не пропада, за мен не е помпата!
Ако в един от двата случая пропада, но си сигурен, че няма загуба на течност - 99.9999% е помпата.

ПП Особенно пък това, че докато си държал педала натиснат и от помпата излизали мехури и в сервиза са ти казали че е виновна помпата, говори най-сигурно за едно: смени сервиза :biggrin ! Помпата не е водолаз, няма как да "генерира" :mhihi въздух, явно той си е вътре и и пречи да работи правилно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 17 мар 2015 10:09

crashman написа: пак ми потъва педала на спирачката

Кога започна да ти потъва педала? Преди смяната на задния мост спирачките наред ли бяха?
crashman написа:Просто не мога да повярвам как всичко си бачкаше преди смяната.

Всичко си бачкаше преди коя смяна?

Последна промяна от ktamen на Вто 17 мар 2015 10:10, променено общо 1 път.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 17 мар 2015 10:09

Или по-просто - между първото и второто натискане има ли пропадане ? Ако да, значи някъде има въздух, дали при кантар, дали по тръби - има го.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 17 мар 2015 16:11

К.Одаджийски написа:Спукано серво може би

При спукано серво не би ли трябвало да му шуми при педала?

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Вто 17 мар 2015 23:21

Благодаря за отговорите и мненията ще се постарая да дам още яснота.

Всичко по спирачките ми беше пушка преди да ми сменят моста. Забележки никакви, но и аз гледам да ги държа изрядни.

При включен двигател няма шанс да напомпя и да задържа 20-30 сек. Просто абсурд да вдигне налягане, достатъчно да задържа толкова време. Да не кажа, че нямам почти никакво налягане, колкото и да си помпя с педала.

Както написах - при изключен двигател всичко си е перфектно, колкото и да скачам на педала. Но това е само за сравнение.

Това за кантара ми е странно какво се е случило и как не е обезвъздушено, след като и в двата сервиза ми се кълнат, че отвсякъде потекла спирачна течност, не се виждали балончета по трабичките и въздух не може да има. Да видим ще мога ли да го свърша това, което препоръча. Благодаря, за което.

За тези мехурчета, които видяха в спирачната помпа и не мен ми стана ясно, че ме будалкат, защото е с алуминиев корпус и не знам какво видя, че и буталцата да пропускали.

Мен ме съмнява нещо при буталцата на задните спирачни апарати. Това оттам тръгна, още повече, че майстора който ги сменял не можа да ми обясни кои накладки са моите, кои други части също. Като му казах, че аз ще си закарам колата на "моя майстор", който наистина знае какво прави той ми сложи всички неща заедно и каза: Прибери ги, да ги покажеш на колегата, че да не ме псува той, а дотогава си помагай с ръчната като спираш. Тази реплика ме втрещи, а този майстор е на 400 км и как да стигна, като не мога да спирам. :scare3

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 мар 2015 1:03

Разгледай тези теми:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=398542&hilit=+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=302600&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&start=15
И пробвайте да обезвъздушите по подобен начин, а не само с помпене на педала.
Другите възможности са теч - най-вероятно от задните цилиндърчета. Или наистина спирачната помпа да е дала фира - може нещо при смяната на течността да са я прецакали.
Или проблем с АБС (ако има) или нещо от този род.
Аз залагам, че просто има още въздух и майсторът не е успял да го изкара.
А дали е възможно спирачната течност да е някакво менте :gruebel

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Сря 18 мар 2015 8:32

Лошото е, че не мога да свърша всичко сам, а няма много разбиращи покрай мен сега. Но ще търся варианти.

АБС няма.

Дали може течността да е менте.. кой да ми каже. Нито на един сервиз не видях какво ми сипват - в първия не бях там, втория бях на педала в купето.

ACDelco ми беше спирачната течност преди случая и синя. Сега е кафява и марка.. :stumm

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 18 мар 2015 9:01

Най - вероятно, марка "старата от някоя друга кола" аз така знам че след пълната смяна на течност с нова се прее.ава помпата, защото със старата течност се е събрала мръсотия и е уплътнила от всякъде и смениш ли течноста с нова 99% заминава и помпата!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 мар 2015 9:14

Имаме цял раздел за форумни майстори http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Разгледай го и си избери някой. Преди това чети внимателно отзивите за него. Ако само те накара да смениш читави чаркове и проблема си остане му пиши в темата, че е некадърник.
Така от разстояние няма да получиш точна диагноза.
Аз продължавам да мисля, че просто трябва да се обезвъздуши както трябва и готово. Само с помпене не винаги се получава.
Това, че боклуците в старата течност уплътнявали не ми звучи много убедително.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 18 мар 2015 12:35

Често се случва помпата да се предаде, след като е глътнала въздух, следствие на старите гумички и корозионни язви по тялото на помпата.

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Сря 18 мар 2015 18:20

Аз майсторите ги знам и ако ще ходя някъде ще е в Герман, че съм бил там. Просто е много рисково да карам така до там и не ми се рискува живота на други участници в движението.

Факта, че ще посетя сервиз - ще го направя, но вече ми писна всеки ако може да ме избудалка. Искам да разбера за възможни причини и като отида да настоявам какво да се погледне.. и да присъствам лично. Нагледах се на какво ли не по тези сервизи и в Младост се убедих, че читав няма.

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 20 мар 2015 21:02

Развитието:
Отивам да се оплача от "ремонта" и започва мотане: механик->приемчик–>механик->приемчик–>механик, като при последното връщане гледам капака отворен и се мотат около помпата, но не ми дават да отида до колата. Затвориха капака и викат вади колата и да отида до Юнитрейд да замерят качествата на спирачната течност.
Оттам директно в Мотоексперт и вдигаме колата на подемника. От спирачната помпа направо тече и вече се знаеше какво ще се сменя. Нова помпа, течност и обезвъздушаване и ура, имам спирачки.. но отзад слаби. Нямаха време да отварят барабаните да видят кои накладки са там. Имам съмнения за тях още, но явно по-натам ще се гледат. Сега спирам, но отзад е по-слабо.
На 99% съм сигурен, че онези МОШЕНИЦИ ми прецакаха помпата днес тотално с един "кози крак", който държеше майстора като отидох до колата. Същото помислиха и от втория сервиз.
Като цяло МОШЕНИЦИТЕ ми идва да ги подпаля направо, толкова съм ядосан на поразиите, които ми направиха като цяло. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

МОШЕНИЦИ=Станимир КД :scare3

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”