Велосипед - какъв да бъде.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Велосипед - какъв да бъде.
Да съживим малко темата с актуални справка цени/марка/качество за 2015 година.
След дълъг престой без личен велосипед решил съм да се качвам и аз пак на велосипед. Ще се кара грацко и в парка. Пресечена местност и да има ще е без сериозни скокове и прочие. Висок съм 176 и тежа 65 килограма, какъв размер рамка би била подходяща за моя ръст? Колелото трябва да евтино и сравнително здраво не искам след слизане от някой бордюр да изправям капли
Предните амортисьори са препоръчителни, но не задължителни. Към днешна дата коя марка се справя като качество/цена в най-ниски клас
Таван на парите все още не мога да си определя може би ще бъде и на изплащане, но определено не ми се дават големи суми
П.П. Преди десетина години имах Крос и бях страшно не доволен голям боклук всичко съм трошил по него, само рама не съм пукал ама то и това остана с тези идиотски тръби където беше рамата
След дълъг престой без личен велосипед решил съм да се качвам и аз пак на велосипед. Ще се кара грацко и в парка. Пресечена местност и да има ще е без сериозни скокове и прочие. Висок съм 176 и тежа 65 килограма, какъв размер рамка би била подходяща за моя ръст? Колелото трябва да евтино и сравнително здраво не искам след слизане от някой бордюр да изправям капли

П.П. Преди десетина години имах Крос и бях страшно не доволен голям боклук всичко съм трошил по него, само рама не съм пукал ама то и това остана с тези идиотски тръби където беше рамата

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Като начало можеш да си изчислиш размера на рамката с този калкулатор.
Но мисля, че за теб ще покаже L.
За описаната употреба може да пробваш някой „хибрид“ или „трекинг“. А марката вече ти си я избираш.

Но мисля, че за теб ще покаже L.
За описаната употреба може да пробваш някой „хибрид“ или „трекинг“. А марката вече ти си я избираш.
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип се бях насочил към МТБ в комбинация с гуми сликове, защото си мисля че ще е по-здраво, днес влезнах в няколко магазина за велосипеди и честно казано останах отчаян. Най-евтиния велосипед, който да ми харесах е хибрид(грацки) DRAG GRAND CANYON DAILY 28
http://velocenterpleven.com/products.php?product_id=365
Та имам няколко въпроса към по-запознатите велосипеда ми изглежда доста скопосен, обаче не знам колко е здрав този хибрит изглежда ми някак нежен, притесняваме да не почне да създава проблеми ако чат пат карам по някой не асвалтиран път и скачам от бордюрите с него? Останах разочарован от избирачите на скоростите и дръжките, как може да сложат такива нескопосни все пак е 400лв.
http://velocenterpleven.com/products.php?product_id=365
Та имам няколко въпроса към по-запознатите велосипеда ми изглежда доста скопосен, обаче не знам колко е здрав този хибрит изглежда ми някак нежен, притесняваме да не почне да създава проблеми ако чат пат карам по някой не асвалтиран път и скачам от бордюрите с него? Останах разочарован от избирачите на скоростите и дръжките, как може да сложат такива нескопосни все пак е 400лв.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
За съжаление 400лв. е доста ниска цена за велосипед (вече), за която ще трябва да направиш доста компромиси (предполагам вече и сам си го забелязал). Иначе-не, не е чак толкова нежен, става си за каране хибрида. Аз карам подобен хибрид, сасмо че Крос. Преди 10 години беше различно. Сега крос-а вече може би е най-доброто съотношение цена-качество, но и те съвсем не са евтини. Тук има едно прилично предложение. Недостатъци-има само един размер и очевидно ще трябва да се поръча онлайн, но пък е на прилична цена за това което предлага
http://bikesport.bg/bg/products/2311-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-spr-phase-26_quot_-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_
http://bikesport.bg/bg/products/2311-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-spr-phase-26_quot_-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
В драга ме блазни красивата рамка особено в бял цвят, 28 цоловите капли ме впечатлиха и шосейните гуми. Който и МТБ да взема ще трябва да сменям гуми
и ще съм на 26 цола в този ценови клас. За избирачите в магазина ми казаха, че след доплащане от около 20лв ще ми ги подменят с палцови. Няма да го бързам ще изчакам други мнения/предложения. Още не съм сигурен имали смисъл да купувам мека вилка като няма да карам постоянно и предимно ще е по шосе 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
За мен поне,меката вилка си е в +. Дупки по пътищата бол,освен това за градско каране все се налага качване и слизане от бордюри,което с твърда вилка гадно се усеща в ръцете.
Следващото ми колело ще е поне със 28 цола,много по-добре изглеждат от 26-ците.
Следващото ми колело ще е поне със 28 цола,много по-добре изглеждат от 26-ците.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
О...и аз съм за 28' с две ръце. Както казах и аз карам такова (даже две такива
). Амортисьора обира вибрации наистина, но много тежи...Не съм сигурен ако сега трябваше да си купувам дали щеше да е с мека вилка. Гранд Каньона е сполучлив модел. Наистина е с по-ниският клас компоненти, но пък и цената за това е такава. Щом ти е харесал взимай. Мисля че ще ти върши работа. Задължително обаче с палцови команди и внимателно си избирай размера на рамката.

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617029561659128&set=a.469242103104542.114550.100000562706650&type=3&theater
Ето го и моя звяр
. закупен през 2010 за 370лв, вече е на над 2000км( има километраж от 2013), значи на към 5 000, не го жаля и грам, яко го юркам из горките пътеки, камъни, кал, още не се е строшил. Не трака от никъде, а като го смажа добре спира и да скърца. окачването е най обикновено добре поема неравностите, ама е малко тежко - не съм го теглил, ама така по преценка някъде около 17 20 кила има 
Ето го и моя звяр

- НарКол
JoRko_TaiSanA написа:Останах разочарован от избирачите на скоростите и дръжките, как може да сложат такива нескопосни все пак е 400лв.
За съжаление цените през последните години излетяха доста нагоре (някой трябва да им каже на тия пичове, че петрола поевтиня двойно

Тоя Драг наистина изглежда добре, щом няма да скачаш с него (слизането от бордюр с ниска скорост не го броим), вземай го. Гледам, че имат от L нагоре. Колко показа калкулатора на рамката, L?
- НарКол
Малко да поизтупам темата от прахта.
Е, вече е пролет и дойде сезона на колелЕтата. Някой да се похвали с нов велосипед?

Е, вече е пролет и дойде сезона на колелЕтата. Някой да се похвали с нов велосипед?

Искам да попитам за едни велосипеди на Phillips изглеждат доста добре за цената си за по 250 до 350лв ги продават, та въпросът ми е някой някакви мнение относно тях ако има ще ми е от полза. http://olx.bg/i2/ad/velosiped-s-alumini ... c1c19b95c2
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
philips ... не знам. Виж по добре панасоник или сони 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Новото ми старо колело.
Старата рамка RAM AM с нови компоненти, вчера я сглобихме. Върви много мазно, вилката е с пружина и е добра за моите килограми.
Поръчах си цял group set SRAM X9 3х10 от bikediscount.de. Вилката е Marzocchi 55R, купена от САЩ, тука трябва да благодаря на колегата vasstop за съдействието
Спирачки Avid Elexir 5, шока е Marzocchi Roco TST R.
Еми това е общо взето.

Старата рамка RAM AM с нови компоненти, вчера я сглобихме. Върви много мазно, вилката е с пружина и е добра за моите килограми.
Поръчах си цял group set SRAM X9 3х10 от bikediscount.de. Вилката е Marzocchi 55R, купена от САЩ, тука трябва да благодаря на колегата vasstop за съдействието

Спирачки Avid Elexir 5, шока е Marzocchi Roco TST R.
Еми това е общо взето.

Последна промяна от ABSOLUT на Пон 13 юни 2016 12:34, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Добра машина сте сглобили 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”