"Топлофикация" - да ги бия ли, или да ги е*а?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 24 яну 2007 14:51

Stefan написа:Вальо ТОПЛОТО е в панделата, а сметките му в банката продължават да растат. Това може да стане само в България. Абе колеги, не чи нещо ама ако се отоплявате на ток ще ви е 100 пъти по евтино.

Парно РУЛЗ стига да са поносими сметките.....с ток сметнах че трябва да имам 3 големи климатика за да постигна същата топлина у нас. (5 стаен апартамент). Ако работят нон-стоп както и парното ще излезне малко повече + топла вода. Значи при едни реални сметки парното си остава най-добрия вариант.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 24 яну 2007 14:51

При мен парното е спряно от години и пак се опитват да ме е*ат . Радиаторите са откачени години преди аз и жена ми да се нанесем в апартамента и въпреки това всеки месец си пристига сметка.
Преди беше такса, сега му викат сградна инсталациа, даже миналата година декември и януари имаше по 2-3 лв за изразходвана енергия щото тръбите минавали през нас и ние като не се отопляваме се губела енергия. Е мене к'во ме боли фара като съм предпочел да се отоплявам на ток. Да си ги изрежат и да си ги прекарат от другаде. Вече имам натрупани около 300лв без лихвите щото аз не им давам и стотинка.
Как да давам по 10-15лв на месец за услуга, която не използвам. От това на горе тръбите им ми пречат, загрозяват апартамента и т.н.
И аз съм бесен! Имаш ли парно си вечен абонат на Топлофикация. Дори и да го спреш сметките от тях не спират да престигат.

:evil:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 24 яну 2007 14:55

откажете се от топлофикация!!!!докато им бях абонат имах много(ама много ядове) ,взехме целия вход(иначе неможе) та се отказахме от парното и топлата вода и се родихме(е не веднага де осъдиха баща ми за 200лв. такса мошност-платих ги и краи)!!!!с тия пари кадето те греят от топлофикация може да се греее човек по много начини(ток,газ и твърдо гориво)но сам си си господар на отоплението.абе хората се отказват от топлофикация и те се чудат какво да измислят за да не фалират!!!!щом прокурора каза че плаща и не знае за какво,представиси!!!!!вече е непонисимо та чак ще ги проверяват!!!!

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Сря 24 яну 2007 15:08

Stefan написа:...колеги, ако се отоплявате на ток ще ви е 100 пъти по евтино.

То и тука ни мамят яко, ама не толкова грубо. Рано или късно всички ще ни *бнат, трябва да се действа :idea:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 24 яну 2007 15:23

Bliznak написа:
Stefan написа:...колеги, ако се отоплявате на ток ще ви е 100 пъти по евтино.

То и тука ни мамят яко, ама не толкова грубо. Рано или късно всички ще ни *бнат, трябва да се действа :idea:

как :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Bliznak

Мнениеот Bliznak » Сря 24 яну 2007 15:30

с протести, стачки, бойкоти, неподчинение...народа да се обединим в защита на интересите ни - няма друг начин!
:a boi de :a boi de :a boi de
Законово неможе - законите защитават тях , не нас, все пак те си ги пишат и променят за да лапат все повече и все повече...и не заприличат на
Изображение

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 24 яну 2007 15:40

Как ли в тая шиХХХна държава само с камъни и бой
че циганите (или роми нищо лошо) как деистват ама са заедно
некои да е видял ром да плащта билет, винетка, данък, ток, или пък (голем смех) вода , такса смет, здравни осигоровки или социялни
..............
и никакви парти атаки и борисовци събират се хората и бой като са повече и полицията нищо нема да направи
и тях ги еб,,, с топлофикация

не насаждам или нямам нищо против циганите
не са виновни че не плащат
виноивни са тези които ги дискриминират и не им взимат парите
съшите които ви еб.. сурвакват

Потребителски аватар
Bliznak

Мнениеот Bliznak » Сря 24 яну 2007 15:45

чувал съм от медицински случай с изгаряния, в Столипиново циганина изправя едно легло на стената - рамката с пружината - и пуска ток да грее като реотан :roll: :roll: :roll: .... а кой плаща за тези простотии? - колегите от Филибето!

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 24 яну 2007 16:16

Колеги наистина ви съчувствам!!! Това е тъпото със топлофикация че веднъж хванеш ли се на хорото няма оттърване , единствения на4ин е да се закрие цялата абонатна станция иначе дори и един човек да остане първо тои ще плаща нечовешки високи сметки за парно второ и на съседите ще им съдерат дупарите от такса мощност. Скоро имах един случаи на хора които са се отървали от топлофикационното иго във пловдив пролетта са закрили абонатната станция на целия вход и сега им подготвям проект за изграждане на система за отопление и топла вода чрез слънчеви колектори като цялата хава ще се прекара през фонд енергиина ефективност и от там ще им легне с 20% надолу от цялата сума!!! Но проблема е че са малко тези случаи защото винаги ще има двама трима тъпаци дет ша кажат йок ние не сме съгласни :x Точно такива шморцове ми спъват работата да си направя отплението на двата апартамента в Перник. А относно изчисляването на сметките трябва да ви кажа колеги че тия от фирмите за топлинно шчетоводство как ви изчисляват сметките си нямам на идея като ги гледам тея сметки коефициенти и прочие глупости си е а...о маиката трябва да ви кажа че и тях да ги питате не могат да ви кажат какви са тези коефициенти защото това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ това поне го казвам ит позицията на инжинер топлотехники и съм доста на ясно как се смята топлинната консумация на едно жилище. И смея да твирдя че НЕ СА КОРЕКТНИ тези сметки . Най-простия пример е че колегите т.шчетоводители не отчитат нито изолацията на апартамента нито дограмата нито остъклението при разпределяне на топлинните загуби. Принципа на които те го правят е количество енергия на входа количество отдадена енергия разликата се разхвърля пропоционално на комшиите и воала готови са , ТАКСА МОЩНОСТ к'во е тва никои не може да каже ( и аз не мога да си го обясня за себе си ) при това доста дебела. Абе направо нямам думи :evil: Та колеги моя съвет е съдете ги до дупка за некоректни сметки а и сега покраи тази дандания със топлофикация има доста голям шанс да ги осъдите УСПЕХ!!!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 24 яну 2007 16:51

за декември, който не беше особено студен, получих 25% по-висока сметка от ноември. Интересно ми е за януари, който беше супер топъл и реално парното не е пускано нито един път! да видя какво ще измислят :evil:
това, че апартамента е изцяло южен, тухла и доста енергоизлолиран позволява минимално потребление на парно, обаче в топли месеци като януари дали топломерите няма да отмерат някаква измислена консумация ?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 24 яну 2007 17:17

цялата схема на "топлинно счетоводство" и т.н. е нарочно така направена , че винаги абоната да е вътре. И това не е случайно. Как може хората в западна европа да са си уредили нещата с т.нар ТЕЦ а тук всичко е накриво - ми за да може такива като В.Димитров и неговия началник Овчаров и сие да имат милиони евро .....единия го хванаха щот се улял и самозабравил ама другите на хранилката ще ги фанат ама за .....
Та и да се жалвате и да не се - това е положението ;) Истината е, че от ТЕЦ ако се управлява както трябва по-удобно, и по-евтинио няма, но у нас, както казах нарочно е сбъркано. Да се източат и да се фалират ТЕЦ-овете, да се купят на безценица и след това ще има промоции. чудеса само и само да се върне клиентелата при тях - но дотогава ще е така :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 24 яну 2007 17:32

Това си е проста схема за източване на пари, ще смучат докато могат, няма кой да ги спре, единствените хора които имат сметка да ги спрат сме ние потребителите...на всичкото отгоре на тях не им се търси наказателна отговорност, а се търси на нас за неплатени космически сметки :shock И това по дяволите се случва в "европейска" държава :shock

Потребителски аватар
dano
Автомобил:
Двигател:

===

Мнениеот dano » Сря 24 яну 2007 17:38

А можеби аз съм единствениат коио тукущо се ребирам и виждам сметката а тяе 43.03 лв.Просто незнам да се радвам или ще ме изненадат другият месец :stll think:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ===

Мнениеот scuba » Сря 24 яну 2007 17:40

dano написа:А можеби аз съм единствениат коио тукущо се ребирам и виждам сметката а тяе 43.03 лв.Просто незнам да се радвам или ще ме изненадат другият месец :stll think:

Късметлия :-) Ето кой ще черпи в неделя пред НИМ :lol: :lol:

Потребителски аватар
dano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dano » Сря 24 яну 2007 17:44

Ами никога несъм идвал но този път може и да се пробвам :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”