Формула 1, Сезон 2015
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Re: Формула 1, Сезон 2015
Oтново простотии, 1 измислил нещо по - добро, и дай да спре да се развива, за да го настигнат - всеки път едни и същи коментари от влиятелни фигури във Формула 1, след поредната доминация на даден отбор. Когато Ферари бяха номер 1, се чудеха как да ги бутнат, когато Ред Бул доминираха, се чудеха как тях да прецакат. И как изравняват силите - ограничения в нещото, което моментия лидер е най - добър. Да ама следващия е добър в нещо друго и оп затапват и тази област, и от ограничения се стигна, че серийни коли да са с по - добри показатели от болиди. Неразбраха, че за интересни състезания трябва да махнат голяма част от ограниченията. Условията са налице - отбор правещ уникални булиди от към аеродинамика - Ред Бул, имаш отбор с най - добри двигатели - Мерцедес, имаш Ферари, с чийто ресурс е огромен от към инженерен и финансов аспект и могат да избухнат във всеки момент и в аеродинамична гледна точка и двигател, имаш комбинация Макларън - Хонда, гладна за успехи - но ги правиш единствените без възможност за развитие на двигателите през годината. Пълен АБСУРД. С 4 такива отбора, и останалите за пълнеж, формулата би била много по - интересна, стига да даваха поле за развитие. А и по - привлекателна за нови смислени отбори, защото такива като Маруся, Катерам, този хамериканския, който ще е от догодина, немисля че някога биха били истински фактор.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Дядо БАрни е на друго мнение "Екълстоун: Ред Бул са прави да искат изравняване на двигателите с Мерцедес. Даже ФИА има такова правило и трябва да го използва"
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С тия забрани изгониха един гений от Ф1, а именно Ейдриън Нюи. "Забраниха му" да твори, да изгражда най-добрите болиди и какво стана с Ред Бул? Много ме е яд за това.
Беше ми много интересно в годината с двойните дифузьори. Браун се чатна и направи една кола, която доминираше. Нюи се развихри и го победи. Лошото за Ред Бул беше, че за тези 6-7 състезания, в които накараха системата да работи, Браун дръпнаха много с точките. След това биковете обдухваха дифузьора и им го забраниха. Пак започнаха да го правят, но по много скрит начин и пак ги спряха. Огъваха предното крило и тогава започнаха какви ли не замервания и ефекта беше никакъв. Фиа не констатира нередности, а крилото се огъва. Ето една част от уникалните решения, които ако бяха останали спорта сега щеше да е къде къде по-интересен.
Беше ми много интересно в годината с двойните дифузьори. Браун се чатна и направи една кола, която доминираше. Нюи се развихри и го победи. Лошото за Ред Бул беше, че за тези 6-7 състезания, в които накараха системата да работи, Браун дръпнаха много с точките. След това биковете обдухваха дифузьора и им го забраниха. Пак започнаха да го правят, но по много скрит начин и пак ги спряха. Огъваха предното крило и тогава започнаха какви ли не замервания и ефекта беше никакъв. Фиа не констатира нередности, а крилото се огъва. Ето една част от уникалните решения, които ако бяха останали спорта сега щеше да е къде къде по-интересен.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Алонсо пред завръщане за състезанието в Малайзия. Оставал му още един медицински тест - този на ФИА. До ден днешен обаче, никой не каза каква е причината за катастрофата, която го доведе до това състезание - токов удар на електрониката на болида ли, пилотска грешка ли...Може само да гадаем.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Къде ще дават Формулата?
- lz2aii
Диема спорт
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
lz2aii написа:Диема спорт
Като им гледам програмата я няма заложена неделя в 10 часа.
- lz2aii
График на уикенда в Малайзия
Тренировка 1 27 Март 04:00
Тренировка 2 27 Март 08:00
Тренировка 3 28 Март 08:00
Квалификация 28 Март 11:00
Състезание
29 Март
9:00
А иначе ето едно интересно четиво http://www.blitz.bg/news/article/326633
Тренировка 1 27 Март 04:00
Тренировка 2 27 Март 08:00
Тренировка 3 28 Март 08:00
Квалификация 28 Март 11:00
Състезание
29 Март
9:00
А иначе ето едно интересно четиво http://www.blitz.bg/news/article/326633
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кой ще дава F1?
http://liveonsat.com/los_other_motor.php
Списъкът се обновява след получаване на плащане от съответния канал. Явно Диема още не са превели за Малайзия.
http://liveonsat.com/los_other_motor.php
Списъкът се обновява след получаване на плащане от съответния канал. Явно Диема още не са превели за Малайзия.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Китайски концерн ще закупи Пирели в началото на август. Дръпнатите ще броят 7.1 млрд евро.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Марто, очевидно Блиц са го обявили преди 2 дни т'ва бе.
Някой смята ли да плаща за това -> http://www.formula1.com/content/fom-website/en/subscribe-to-f1-access.html
Което ще дава информация като тази например -> http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2015/3/race-performance-ratings-explained--australia---cornering.html

Някой смята ли да плаща за това -> http://www.formula1.com/content/fom-website/en/subscribe-to-f1-access.html
Което ще дава информация като тази например -> http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2015/3/race-performance-ratings-explained--australia---cornering.html
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
55 лв къде не съм ги дал? Замислям се... Освен ако Лило не измисли нещо... 
Жоре, аз контакти поддържам с хора за други клюки.
На тази попаднах случайно 

Жоре, аз контакти поддържам с хора за други клюки.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа: Освен ако Лило не измисли нещо...
То всичко е измислено за андроидчета,но само рутнати

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
55 бих дал за андроида. Само ме интересува ще има ли history, за да мога да се връщам към данните на минали състезания, или е само live ?
Проблема ми е че аз самото състезание го гледам на запис...
Проблема ми е че аз самото състезание го гледам на запис...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
То и на безплатното можеш да следиш минали състезания.