Търсене на сравнително нов Б6 или Б7

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
npet
Автомобил: Passat B6 Variant
Двигател:
Контакти:

Търсене на сравнително нов Б6 или Б7

Мнениеот npet » Нед 22 мар 2015 15:39

Здравейте колеги,
Дойде време да се разделя с Голфа и да премина към нещо за возене с деца :biggrin

Иска ми се този път да е нещо хубаво, добре оборудвано, дизел, автоматик, автопилот, седан и без люк. Без автокъщи и нови вносове. С лизинг, за предпочитане с гаранция, от първи собственик или оригиналния представител/лизингодател. Загледал съм няколко байбак коли, че дори и една почти нова:
http://www.cars.bg/c1107040 - 4х4
http://www.cars.bg/c1105764 - комфортлайн байбак
http://dasweltauto.bg/?go=offer_detail&usedcarofferId=3571 - почти нова в Пловдивския VW

Някой дали е разгледал първата кола (4х4) и да има впечатления за нея?

За нови коли от VW или другите представителства дали биха казали всичко, за да продадат. Във форума много хора изразяват недоволство от тях.
Гаранцията дали важи извън България - Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и по-белите държави в западна Европа?
Въобще гаранцията на VW фактор ли е, при положение, че чета за много оплаквания във форума?

За такива коли (порше, автотехника, интерлийз), дали коментират цените и в какъв диапазон?
Има ли нещо специфично, за което трябва да внимавам и следя при подобна покупка, кола, поддържане и ползване?

При лизинг, каското дали покрива цялата кола във всеки един момент?
т.е. нямам гараж и колата стои на открито. При евентуален проблем (кражба, палеж, подобни големи поразии) дали каското е достатъчна защита или плащанията по лизинга продължават?

Комфортлайн и хайлайн нивата на колите - имат ли невидими разлики от рода на по-добро обезшумяване на купето?
Т.е едни добре оборудван Комфортлайн, дали е равностоен на Хайлайн? - хайлайн седалките с алкантара са много красиви обаче :biggrin

Дали сега, при доставянето на Б8, се очаква хората да върнат Б6 и Б7 пасати в Порше и те да се появят там или на пазара?
Дали да чакам за нещо от този род?

Благодаря за всички съвети и идеи

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Търсене на сравнително нов Б6 или Б7

Мнениеот hooligan_sk » Нед 22 мар 2015 20:31

Имам 2 коли от Аутотехника. Доволен съм. Мога да кажа, че категорично не се пипат километражи, цената обикновено подлежи на коментар и колите са обслужвани своевременно. Но имай предвид, че това са коли на пробег и състоянието им варира, спрямо човека който ги е екплоатирал. Оглеждай си ги внимателно, не очаквай перфектна машина. Перфектните - в шоурума. :th_up

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Пон 23 мар 2015 23:50

Колега, видях ти темата и в Шкода форума. Според мен, ако ще купуваш автомобил втора ръка за над 20хил лв,
най-добре се разходи до Германия (поне аз така направих преди 2 месеца).

С добро планиране на разходите (аз и съпругата ми бяхме 4 дни в Хамбург и 3 във Виена) всичко ни излезе
около 1700 евро като път,храна и хотели, като колата я купихме още първия ден в Хамбург, а другото време
ни беше за екскурзии и посещения в музеи.

Ако имаш въпроси, питай смело!

Поздрави

Потребителски аватар
npet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот npet » Вто 24 мар 2015 22:33

Колега, разконспирира ме. В шкода форума разпитвам за Супърб, а тук за Пасат, че това са ми фаворитите.
За Германията незнам, колите там нито са по-евтини, нито по-хубави.
Ще ми се някой да сподели мнение за Комфортлайн и Хайлайн, но е тъмна материя.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 мар 2015 22:47

Невидими разлики между комфорт и хай лайн няма. При Б6, както и при Б7, се предлага като допълнителна опция шумоизолиращи(по-дебели) челно и предни стъкла. Тя не е стриктно обвързана с нивото на изпълнение.

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Вто 24 мар 2015 23:05

Колега, има защо тук да са по-евтини.

Хубавата и пазена кола навсякъде си струва пари. Отидох до Германия защото тук само
един Б7 хареса, ама му искаха за 2011 год. 40000 лв, което за мен е нереално. Моят Б7 Хайлайн с
по-богато оборудване, с печка и пълна история (проверих) в едно от представителствата на ФВ в Хамбург,
Декра плакет за втора ръка автомобил, с всички разходи (самолетни билети и т.н.), обслужих я от-до и
ми излезе доста под тази сума.

Успех с намирането и покупката!

ПП. И аз бях пред тази дилема, Пасат или Супърб, купих Пасата заради размерите на гаража ми(точно влиза).

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 25 мар 2015 0:17

Представителствата на ФВ предлагат върнати от лизинг в Германия коли, на нелоши цени. Естествено - трябва ровене, чакане и най вече късмет. Най малкото са с ясна сервизна история и истински км.
Дават ги и на лизинг при условия същите като за нов автомобил, но според мен заем при добри условия от банка е по добре от лизинг. Освен това правиш застраховките където и както ти изнася и нямаш прехвърляне в края на лизинга.

Потребителски аватар
npet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот npet » Сря 25 мар 2015 10:39

Краси, те ФВ основно комбита карат от Германия. Ханс явно не признава друго за служебна кола. Дебна си, Голфа си е пушка и не бързам.
Какво е лошото на лизинга и застрахоквата от ФВ продавача? Всички казват да се избягва.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 мар 2015 11:05

Аз си държа автомобилите собственост на Аутотехника, защото ми дават страхотни условия за каско, което сам не мога да направя. Почти на половина по-евтино ми е. Да не говорим, че при евентуални щети, обслужването е много по-добро. :wink

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 25 мар 2015 23:18

npet написа:...
Какво е лошото на лизинга и застрахоквата от ФВ продавача? Всички казват да се избягва.

Цената на лизинга при мен излезе 2 пъти по скъпа от цената на кредит в банка, плюс цената на прехвърлянето в края на периода.
Друго предимство на нелизингованата кола според мен е, че в талона пише твоето име, т.е. ти решаваш застраховки къде и как, при евентуални щети - също.

На колегата hooligan_sk искам да кажа, че всяка нова кола при с каско при сериозен застраховател има право на официален сервиз при щета.
Но всеки си знае, защото и времето и разправиите също имат цена.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 27 мар 2015 11:23

понеже си питал и за Шкода, сигурно са ти отговорили там ... но все пак: според бюджета ти в момента има оферти за чисто нов Супърб от 37к до 50К. Като за 45 примерно си взимаш доста приличен от към двигател и екстри ... Колите пише, че са на склад, т.е. взимаш я веднага http://www.skoda-auto.bg/SiteCollectionDocuments/Price%20lists%202015/14032015/Superb_Combi_facelift_14032015.pdf

не знам какво повече има да го мислиш :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”