Нафтата в България не струва!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Нафтата в България не струва!

Мнениеот Водния дух1 » Пет 27 мар 2015 23:08

То пък бензина и пропана пък хич не са боклуци-айде,айде

respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Мнениеот respekt86 » Пет 27 мар 2015 23:09

инжектопляктор написа:
respekt86 написа:... и ще ти гори почти колкото и на бензин..

"Почти колкото безин" е субективно. Слагаш няколко литра отгоре и си го докарал. По-леко няма да върви. На бензин има повече динамика.

Глупости, говоря ти за пълна инжекция, става дума за незабележима разлика.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 27 мар 2015 23:11

respekt86 написа:...говоря ти за пълна инжекция, става дума за незабележима разлика.

Аз карам пълна инжекция, недоразумението 2Е. Усеща се разликата, поне според мен. Вече и съжалявам, че не си взех някое просто голф-че 1.6 моно. Обикновената газова поне се настройва по-лесно и почти всеки може. ГИ е 1000лв и иска кабелче, програмки, лаптопче...

respekt86

Мнениеот respekt86 » Пет 27 мар 2015 23:15

инжектопляктор написа:
respekt86 написа:...говоря ти за пълна инжекция, става дума за незабележима разлика.

Аз карам пълна инжекция, недоразумението 2Е. Усеща се разликата, поне според мен. Вече и съжалявам, че не си взех някое просто голф-че 1.6 моно. Обикновената газова поне се настройва по-лесно и почти всеки може. ГИ е 1000лв и иска кабелче, програмки, лаптопче...

При някои не се усеща разлика. А моното нищо не струва пред пълния инжекцион при който всичко се дозира точно и няма излишни разходи. Просто си вземи по здрава кола. А що не минеш на дизел да видиш как е :D

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 27 мар 2015 23:37

respekt86 написа:Вземи един хубав бензинов мотор, сложи му ГИ, и ще ти гори почти колкото и на бензин, и ще върви по леко дори. А това с бомбата звучи малко несериозно. С тая "бомба" мога да карам над автомобил с над 200 кончета и ще харчи по малко и от твоя трактор.

идея си нямаш колко проблемчета ще имаш такива коне на газ докато се направи да върви като хората ама и да харчи малко, а разхода на газ ще е далече от на 3ката ти.изстината е че газта за пръв път от 5 години е на такава цена и е добре в момента, ама вярвай ми на 1,40 + като беше и на газ и на бензин все тая беше и друго стар барутник на газ си предоставя секс с ламбди, дюзи, помпи и други тъй че много е субективно кое е по-добре.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 27 мар 2015 23:46

respekt86 написа:
joromnt написа:...

Повечето проблематични дизели са по новички от твоята 2ка, доста по капризни са наистина.

Аз голф двойка нямам! Дадох прост пример, но си се превъзбудил и четеш каквото ти харесва!
Вземи се разходи малко по света и тогава прави такива изречения кое е добро и кое не!
Тва че някоя кола си заминава не е критерии за качествата на горивата! Не казвам че са добри, но не са и чак толкова зле ако зареждаш от истински бензиностанции в Бг.
И да не съм офф - кръстосвам с един комън реил цяла Европа. Карам и с бг нафта, карам и с тая от чужбина. Аз разлика в работата на колата не намирам. Тва че не пушат с европеиската нафта е пълна тъпотия, пуши и с българска, пуши и с европеиската такава. Дали върви повече, ами не бих казал да има разлика.
Разход - зареждам на границата на Словения/Petrol/ и лампата ми светва преди да стигна Калотина. Зареждам на Калотина/Shell/ и лампата ми светва преди да вляза в Словения. За мен и разликата разхода е нулева!

respekt86

Мнениеот respekt86 » Съб 28 мар 2015 0:03

Добре, карай си я със здраве щом си доволен. И все пак дизела не може да се мери с бензина, ако щеш вярвай :)
Я всеки да си отговори колко пари е хвърлил по колата си. Аз за 4 г. само консумативи, гуми и задни амортисьори съм сменил.. и акумулатора смених да не забравя хахаха

Последна промяна от respekt86 на Съб 28 мар 2015 0:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 28 мар 2015 0:07

Аз предлагам :lock

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Съб 28 мар 2015 1:01

Също таква темата е актуална при нас.... но аз ще ти кажа какво стари хора викаше.... на комшйскога татка, поголяма алатка!
Карай спокойно със българска нафта, съща е като в EU.

Послато са GT-S7562 уз помоћ Тапатока

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Съб 28 мар 2015 1:31

respekt86 написа:Здравейте! Темата е за всички които са на дизел или мислят да си взимат кола с такъв двигател. Нафтата в България е с много високо съдържание на сяра. Колата се разваля, почва да губи мощ и да не пали, почват разходите, а още по зле става когатато колата ви е с турбина, разходите стават още по големи. Затова ви препоръчвам да преминете на бензин или газ-по добра работа и по чист мотор и околна среда. Надявам се да помислите по въпроса! Чао :)

Разконспирира ли ги? То е ясно, че всичко е разработка на военните :mhihi

Респект!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 28 мар 2015 5:46

Вече е събота, край с петъчния спам. :lock

Върни се в “Дизелови агрегати”