Помощ при избор на Volkswagen Passat B5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
HaCKk
Автомобил:
Двигател:

Помощ при избор на Volkswagen Passat B5

Мнениеот HaCKk » Пон 23 мар 2015 0:43

Здравейте, нов съм във форума. Решил съм да си сменям колата и съм се спрял на Volkswagen Passat, тъй като не съм много компетентен, като цяло с автомобилите бих искал да се допитам до вашето мнение и съответно вашата помощ за правилният избор.Спрял съм се на бензиновите мотори 1.6i или 1.8. Четох по-рано тема във форума за това кои са добрите и лошите мотори на Volkswagen и от прочетеното стигнах до извода, че лош мотор на volkswagen няма има само лоши собственици но все пак бих искал и вашето мнение. Като година мисля, че 1999 - 2001 е добре, колата ще я ползвам предимно за дълъг път.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Помощ при избор на Volkswagen Passat

Мнениеот mrpetrov » Пон 23 мар 2015 7:49

Всичко ще си е за теб, колега, та е важно дали ще можеш да я поддържаш.

Ако уточниш модела и кода на двигателя да помогнем...

Аз например поддържам Б5 1.6 от 1998 с код на двигателя AHL, взех я Септемрви 2013, и мога да напиша на кратко какво съм правил по нея до сега.

Успехи!

HaCKk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HaCKk » Вто 24 мар 2015 0:37

Ами по принцип не съм се спрял на точно конкретен модел на двигателя, разгледах няколко модела из сайтовете за продажба на коли и там пишат 1.6i или 1.8 година 1999 примерно. за 1.6i мотора, Който е 101 кс се интересувам има ли някакви забележки и проблеми, от които да се притеснявам, както споменах по горе не съм много компетентен в тази сфера но що се отнася до поддръжката на автомобила ако чуя някакъв звук, който не ми струва нормален почвам да се съветвам с мои приятели и карам колата на сервиз веднага. Обичам колата да ми е изправна и да знам, че като тръгна на път няма да ме остави някъде. Така че споделете мнение за AHL примерно който вие имате. Благодаря!

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 24 мар 2015 9:40

Ако си купиш пасат с 1.6 двигател, ще съжаляваш докато не го продадеш. Което няма да ти бъде никак лесно. Нито ще ти харчи малко, нито ще ти доставя някакво удоволствие да го караш.
Ако го правиш заради едните 50 лева по-нисък данък .. не знам какво да ти кажа.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Вто 24 мар 2015 11:07

Правя сравнение между моето Толедо, което е 1.8 125к.с. и Ауди А4 1.6 101к.с. - Двигателя на Аудито под 3000об/мин върви по-добре и е напълно достатъчен за каране с нормални скорости, без проблем върви със 120-140км/ч. Над 3000об/мин 1.8 върви повечко, ама и разхода отива на майната си.
При Пасат ако избора е само между тези 2 двигателя, бих избрал 1.6, колкото се може по-нова година. Иначе 1.8Т 150к.с. би бил по-добрият избор от бензиновите - същия разход като на 125-коньовата версия, същите консумативи и поддръжка, с изключение на турбината + съпътстващите я части, но с доста по-добър вървеж.

HaCKk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HaCKk » Пет 27 мар 2015 18:05

Виждам, че колегата по горе изказва своето несъгласие за 1.6 мотора който е да речем, че се спра на 1.8 модела до колкото знам е 125 к.с а модела 1.8Т е 150 но разхода ще ми скочи доста а и ще търся колата да е на газ, което означава че под 15л / 100 км, аз затова се бях спрял на 1.6 модела защото до колкото знам е инжекцион, което е по добре от гледна точка на разхода (до колкото съм осведомен). По принцип в момента карам кола с дизелов двигател и до колкото знам пасат имат 1.9 TD мотор, който е доста добър. Бих искал да съм сигурен, че правя правилният избор защото това ще ми е де-факто вторият автомобил, който си купувам и искам да направя добър избор.

Потребителски аватар
CrafterX11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrafterX11 » Пет 27 мар 2015 20:43

1.8 20В е по-добре няма да се мъчиш при изпреварванията и слагаш пропан-бутан да харчи 8-9-10(извънградско)+газта е евтин ,аз карам 110 АФН дизел ,продадох Б3 1.8 90 бензина (газ) и сега искам на газ защото ми идваше по-евтино , но на дизела обичам му в.момент.

HaCKk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HaCKk » Съб 28 мар 2015 13:28

Значи е решено или 1.8Т или 1.8(125 к.с) На газ. Почвам да търся тогава кола. Ако имате ваши приятели и познати които мислят да продават своите пасати ще се радвам да ги огледам и да взема евентуално някой.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”