Избор на семеен ван

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Избор на семеен ван

Мнениеот ValBo » Чет 26 мар 2015 8:24

Здравейте,
Вкъщи станахме 5 човека, следствие на което семейният пасат рязко отесня. Затова ще се налага да се сменя с ван.
Аз, като поклонник на VW, гледам Шаран, Кади и Тауран, защото това познавам. Но ми се иска да чуя и за другите по някоя дума.
Отворен съм за предложения за всякакви автомобили, с изключение на Фиат Мултипла :smile
Изискванията са:
- минимум 5 обособени места за сядане. Ако са 7 е добре дошло, защото от време на време возим по някоя баба или дядо
- голям багажник
- Двигател 1.8-2.* (имам тежък крак)
- да не се чупи често или поне да са евтини частите
и ценови клас - 8000 - 10 000 лв. (в момента повече не мога да извадя)

Благодаря Ви предварително!

П.П. Разгледах и останалите теми, направих си съответните изводи от тях, но те са от преди година, а това е цяла година нови впечатления. :smile

Потребителски аватар
M.Garev
Автомобил: VW Polo 6n1
Двигател: AER 1997

Re: Избор на семеен ван!

Мнениеот M.Garev » Чет 26 мар 2015 8:40

Mitsubishi Grandis 2.0 DID - не са лоши машини големи широки 136 конски сили повечето са 7 местни чичо ми има такъв и е много доволен от него вече 3 години го кара. Около 8500 лева с почти всички екстри.

Toyota Corolla Verso големия мотор 2.2 D4D е 136 конски сили(мотора е с верига) големи и удобни коли за дълъг път 5 човека с багаж без проблем се събираме. Около 8500-9000 лева.

Opel Zafira новата маска след 2006 1.9 CDTI 150 конски сили не е лошо също като избор. Цена около 7000 лева с доста добро оборудване.

Аз имам наблюдения само над тези три вана.
Разхода им варира между 8-10/100 градско в Плевен и извънградско със спокойно каране около 5.5-6.0/100.
:)
Може би и Seat Altea 2.0 TDI 140 конски сили.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 мар 2015 10:37

Не зная дали при търсене на дизелов милионник веригата на ангренажа трябва да се числи към плюсовете...

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 26 мар 2015 10:46

Toyota Corolla Verso
Opel Zafira
Vw Sharan

:love.vwclub

Потребителски аватар
M.Garev
Автомобил: VW Polo 6n1
Двигател: AER 1997

Мнениеот M.Garev » Чет 26 мар 2015 10:51

stefan4o написа:Не зная дали при търсене на дизелов милионник веригата на ангренажа трябва да се числи към плюсовете...

Напълно съм съгласен моя грешка.
:beer
А по темата.
Като вариант може да погледнеш и Mazda 5 и Ford S-Max.

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Съб 28 мар 2015 22:42

Благодаря!
И едно друго питане - при Шарана средната задна седалка с нормален 3-точков колан ли е или само с двуточков?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 мар 2015 23:32

Двуточков е. Както при нормалните автомобили

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 29 мар 2015 0:57

Ако намериш Авенсис Версо с 2.0 бензиновия мотор я препоръчвам силно.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 29 мар 2015 6:27

Ама Авенсиса да не е директно впръскване, ако ще се газифицира. Доста лакома е.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 29 мар 2015 9:08

Колега силно ти препоръчвам да се замислиш над факта,че 6 и 7 място в тия каляски е в багажника.Аз лично никога няма И да си и помисля да сложа децата на тези седалки,заради някоя баба.Там за възрастен човек е много тясно,освен ако не сте Китаици.Лично за мен си реших проблема с едно Каравеле 2.5 и 8 места на които пътуваш като "бял човек".Успех в търсенето.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 29 мар 2015 11:23

Авенсис Версо е със същия бензин 2.0 като седана и гори по-малко от него. На старата работа имахме 3 седана и едно Версо, карал съм ги много и колкото и невероятно да е Версото гореше по-малко, поне извън града. Седнаите са правени в Англия, Версото си е японско. Задните две седалки са достатъчно комфортни и за възрастни, стига да не са от по-големите българи. Двигателите не са с директно впръскване,

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 29 мар 2015 20:43

Ако проявиш интерес към Мазда 5 можеш да ми пишеш на лични.Ще ти дам добра информация относно модела и цени на части и обслужване... :th_up

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Вто 08 дек 2015 8:05

Извинявам се, че повдигам темата след толкова време, но още не мога да избера подходящ ван.
Уж не съм от най-претенциозните, но нищо не ми пада на сърце.
Реално голяма част от колите, които се водят ванове, са по-малки от пасата. И Зефирата, и Корола Версо, а за Таурана се чудя с какъв акъл са тръгнали тръгнали да правят ван от голф.
След много гледане се спрях на Евро вановете - Пежо 807, Ситроен С8, Ланча Федра и Fiat Ulusse.
Широки, просторни, 7 или 8 местни, с удобни врати за влизане, много екстри и доста евтини.
До тук са хубавите неща. Лошите са, че аз нищо не знам за френските и италианските двигатели и коли.
Започнах едно ровене по форумите, но информацията е малко
Затова пак ще помоля, ако имате информация за последните 4 модела, да споделите.
Двигатели, специфични проблеми и т.н.
Благодаря!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 дек 2015 8:09

Много евтини, пък нови и с екстри... обикновено след време човек разбира защо е така, в началото се кефи на далаверата. Баща ми по едно време беше залитнал по такова, казал му някой си колега, че бил много доволен. Цъкнах да видя един лагер-главина, колко пари струва и като му показах цената, се отказа моментално :mhihi Според мен огледай цените на резервните части и прецени дали ти е по джоба да поддържаш (да я купиш е ясно, че можеш) такава кола. При Пежото въпросният лагер-главина отзад ти е 300+ лева, а при Шаран от същата година - 100+. Той, разбира се, не се сменява всеки ден, но почти със сигурност ще се падне на теб поне по веднъж да ги смениш и двата на задния мост.
Цените ги сравнявам от тук:
http://drive.bg/
Някъде другаде може да има леки разлики в цените, но тези са ми ориентир даден модел кола, какви пари би чинила поддръжката й. Ако искаш огледай и си прецени. Явно има защо Шаран да е с доста по-висока цена, отколкото френските му конкуренти.

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Вто 08 дек 2015 8:36

Основното, което гледам е в колата, е да е широко и удобно.
Поради тази причина отпаднаха най-разпространените Зефира, Тауран и 7 местната Корола Версо.
Шаранът беше първото за което се сетих. Но той е с двуточков колан на средната седалка. Като знам колко търсих вариант за слагане на 3 точков на пасата и как навсякъде ми отказваха, и се наложи да измислям вариант аз... Не ми се ходи по същите въглени втори път.
Затова отпадна.
Аз съм силно скептичен към френски и италиански автомобили. За съжаление обаче, единствените които отговарят на моите условия са те.
И точното защото ме притесняват все още не съм си взел от тях, а чета и разпитвам по форуми.
Колкото до подръжката - едва ли ще намеря нещо по-здраво и по-евтино поддържащо се от 20 годишния си пасат, но за съжаление - вече отеснява

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”