Здравейте колеги,
Имам следния проблем с моя Passat 1.9 tdi 90к.с. 1997 г.Както си карах последния път видях в огледалото за задно виждане ,че пуши много(бял пушек),беше си направо димна завеса.Нямаше и мощност много.Спрях, звъннах два телефона и ми казаха ,че по всяка вероятност турбото ми е заминало и е желателно да не я карам.Проверих си и маслото-щеката не го хващаше.
Посъветвайте ме кой е по-добрия вариант-втора употреба или да се рециклира.И ако може да ми помогнете с цени и за двата варианта.Двигателя ми е AHU 90к.с.Доколкото четох във форума турбината не е с променлива геометрия.
Видях че има някакъв номер на турбото - 028145702, само този модел ли да търся или може и друг.
Благодаря Ви предварително
Passat 1.9 tdi 90 к.с.1997г. турбина
- terero
- Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
- Двигател: AHU 98 AKU 00
Re: Турбина Passat 1.9 tdi 90к.с.1997г.
Колега в мега парц имаха нови средни части за турбо на околу 350лв, може да ги погледнеш.
Мой приятел си купи ремонтен комплект за турбо с нова втулка, уплатнения, болтове и др. но след като го зглоби изкара 2дни не съм го питал защо.
Комплекта го купи от ибей за 32 долара.
Другото е втора ръка тези турбини поне са евтинки до към 200лв.
Мой приятел си купи ремонтен комплект за турбо с нова втулка, уплатнения, болтове и др. но след като го зглоби изкара 2дни не съм го питал защо.
Комплекта го купи от ибей за 32 долара.
Другото е втора ръка тези турбини поне са евтинки до към 200лв.
- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
Re: Турбина Passat 1.9 tdi 90к.с.1997г.
Колега,рециклираната турбина е по-добрия вариант,но са около 600-700 лв.Според мен си заслужава ако ще караш още доста години колата.В противен случай се оглеждай за 2ра ръка-има добри екземпляри,защото някой хора ги сменят с по-големи с цел тунинг.Цените-200-350лв.Въпрос на търсене.Засилвана ли е колата-чип,дюзи?
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.9 tdi 90 к.с.1997г. турбина
Преди около месец в мегапартс имаше турбина от 1Z за 50лв.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”