Всмукателен колектор-полиране...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Всмукателен колектор-полиране...

Мнениеот Glove » Сря 24 яну 2007 21:03

Здравейте колеги,
от доста време размишлявам по въпроса с отстраняването на грапавините от стените на смукателния колектор на Г2. Мисълта ми е следната: какъв е смисъла от това и до каква степен е разумно да се полират стените, защото до колкото съм запознат при голяма гладкост на стените е по-голяма вероятността за образуване на капки по стените , т.е. се влошава горивовъздушната смес.

:bounce
заглавието mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
xfiles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xfiles » Сря 24 яну 2007 22:40

мойте са полирани с обикновена шкурка,не до блясък,но на око си изглеждат гладки,маи номера беше 120 или по-ситна.Много хора казаха 4е щел да се полу4и обратен ефект,дъра бъра незнам си какво,,,,нямам проблеми с колата,карам я ве4е доста време след полирането и зима и лете,проблема е 4е не знам какав е ефекта от тази операция,защото заедно с това се направиха и други неща на мотора

Потребителски аватар
vw_edition
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_edition » Сря 24 яну 2007 22:51

колега едно е да полираш колектора друго е да го минеш с шкурката, ефекта от полирането е поразителен така че замисли се какво ще правиш с колата си според мен е грешно това с шкурката :37:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 25 яну 2007 0:24

vw_edition написа:колега едно е да полираш колектора друго е да го минеш с шкурката, ефекта от полирането е поразителен така че замисли се какво ще правиш с колата си според мен е грешно това с шкурката :37:

Искаш да кажеш че ефекта е определено положителен,така ли?Мисля да направя нещо такова,но първо трява да махна оная *йовина с бодлите точно под тампона,дето затопля сместа.Някой който е правил тая интервенция може да сподели :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 25 яну 2007 0:27

ако направиш повърхността прекалено гладка-горивото кондензира по нея и става на капчици-убивайки ефективно мотора...
ако ще предприемаш нещо-почни с шкурките и ги уситнявай на проба/грешка, докато не почнеш да не откриваш разлика във вървежа. и тогава спри. оттам нататък се връщаш.

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Чет 25 яну 2007 0:51

макс шкурка 80!
инак отрицателния ефект е описан о6те в първия пост на темата!

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 25 яну 2007 1:04

Благодаря на Васко и КилърГТИ за съветите :respect :bowdown

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 25 яну 2007 2:25

vaskoto1 написа:ако направиш повърхността прекалено гладка-горивото кондензира по нея и става на капчици-убивайки ефективно мотора...
ако ще предприемаш нещо-почни с шкурките и ги уситнявай на проба/грешка, докато не почнеш да не откриваш разлика във вървежа. и тогава спри. оттам нататък се връщаш.

:!: :shock :?:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

ЗА колрктора

Мнениеот Glove » Чет 25 яну 2007 7:55

Добре значи правилно съмм мислел цхе ако се полират стенитре се образуват капки от горивото и се ебава мотора. Това което направих е да махна грубите остатъци от отливката, направих го с шкурдка 120 и 5часа търкане в един леген с вода, които ще почва да го прави това да се въоражи с нерви и търпение. :climb

Потребителски аватар
xfiles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xfiles » Чет 25 яну 2007 10:37

пи4ове,защо да не се полу4ава конденз и при грапава повърхност бе?????? :shock

Потребителски аватар
xfiles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xfiles » Чет 25 яну 2007 10:44

kav4o написа:
vw_edition написа:колега едно е да полираш колектора друго е да го минеш с шкурката, ефекта от полирането е поразителен така че замисли се какво ще правиш с колата си според мен е грешно това с шкурката :37:

Искаш да кажеш че ефекта е определено положителен,така ли?Мисля да направя нещо такова,но първо трява да махна оная *йовина с бодлите точно под тампона,дето затопля сместа.Някой който е правил тая интервенция може да сподели :wink:
като свалиш колектора ще е добре да уголемиш малко диаметъра на входовете на главата,ама малко -с 1мм. на радиус т.е. с 2 мм.на диаметар.става с шкур4ица.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 25 яну 2007 10:47

получава се ...тука не се говори точно за конденз... в смисъла който ти влагаш ... :) тука става въпрос, че като предобриш гладкостта на повърхността се образуват малки капчици :)

Потребителски аватар
xfiles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xfiles » Чет 25 яну 2007 11:07

колкото по-малко съпротивление има по трасето на сместа толкова по-добре според мен.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 25 яну 2007 11:10

обаче се нарушава разпрашаването горивото и от там се ебава сместта и най малкото се вдига разхода.........

Потребителски аватар
xfiles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xfiles » Чет 25 яну 2007 12:55

разхода се определя от съвсем други фактори май,а и си мисля 4е електронното впръскване(инжекцйона) го подава в разпрашен вид горивото,освен ако не става дума за някой стар карбураторен мотор и за това продължавам да твърдя ,4е няма проблем да се изглаждат входящи колектори.

Върни се в “Силов тунинг”