ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: ebay доставки

Мнениеот sportul » Вто 17 мар 2015 22:56

Той проблема едва ли е в китайците. Но ми стана интересно миналата година като поръчвах от китай колко бързо дойдоха за по-малко от 20 дена. Сегашния случай вече 42дена нищо . Ходих питах в пощата , не са получавали нищо за мене.
Как има хора и компютри и техника си купуват от там , без да има и 10% сигурност.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 18 мар 2015 11:12

На мен от китай са ми идвали неща за 12 дни, идвали са ми и за 55 дни. Не съм сигурен от какво точно зависи срока на доставка. Но това, че са се забавили малко все още не е повод за стрес (според мен). В краен случай ще си върнеш парите.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Вто 24 мар 2015 9:18

Времето за доставка изтече , и не ми дава да отворя "case" :)
долното изречение ми излиза каквото и да направя.

"The estimated delivery date for this item is Mar 24, 2015.If you haven't received your item by then, contact the seller through the Resolution Center"

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 24 мар 2015 9:22

Задължително дебнеш последните дни когато още можеш да отвориш case. Resolution center-а е точно за това.

И мен не са ми идвали неща (ония ден преброих - подминал съм 250 поръчки), но като стане така - отварям case винаги на време. Нито един път не съм имал проблем.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Сря 25 мар 2015 7:39

Не ми даваше да отворя кейс защото не е минала датата на доставката , сега датата мина и пак не мога да отворя кейс :) Добре ,че не са много парити които ми изгоряха .

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 25 мар 2015 8:15

Кой ебей е това .com, .co.uk ?
А свърза ли се с продавача?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 25 мар 2015 14:51

Няма да изгориш,спокойно!Отвори кейс утре,тогава няма да имаш проблеми!Това е направено така,защото масово хората отваряха кейсове след 2-3 седмица,въпреки че е написано,че за доставка отнема до 45дена,понякога дори и повече!

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пон 30 мар 2015 18:35

Имам развитие :)
Позволиха ми да отворя кейс няколко дена след като е изтекъл срока на доставка и след 1 ден , китаеца ми върна парите .Днес обаче ми пристигна единия пакет без да ме уведомяват .
Аз каква вина имам ,че пратките не идват в зададеното време , сега как мога да му върна аз парите ? Другия пакет все още го няма обаче .

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 30 мар 2015 19:13

Ако му знаеш майла направо от paypal му превеждаш пари, ако не му го знаеш или не си сигурен му го искай и му кажи че си получил с закъснение стоката. Може да му кажеш. че поради това закъснение ще му платиш малко по-ниска сума.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 30 мар 2015 20:33

Аз никога не съм ревал, че пратката ми закъснява с 1-2-5-30 :mhihi дни след последния ден, посочен за доставка. Няма смисъл- тези хора се опитват да правят някакъв бизнес, какво са виновни, че пощите са такива? Отделно, че това не са дори китайските пощи, знаете ли колко често пратката пристига примерно за 10 дни в в Бг, след това обаче се бави още 15 тук....
Когато съм имал случай, в който ми върнат парите и ми дойде пратката, писах на човека. Той каза- за такова закъснение, не мога да ти взема пари. Пиши му и го питай как предпочита и моя съвет е за напред- като не дойде пратка, отвори си кейса и си чакай май бяха 21 дни. Почакай,като почне да изтича срока, нека връща, но ако всеки път даваш така зор- много подбни случаи ще имаш да се чудиш как да му връщаш парите.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пон 30 мар 2015 21:13

Писах му да ми даде IBAN и да му върна парите .о
В случая ако отворя кейс не мога да изчакам 21 дена защото те веднага затварят кейса и връщат парите .
Другото нещо което е според мен тяхна грешка , пращат нещо без тракинг номер :gruebel

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 30 мар 2015 22:38

Пиши му да ти каже мейла в пейпол и му ги преведи!Или да ти изпрати инвойс и на теб ще ти излезе в пейпол и ще му ги върнеш!
Китаеца не е виновен,че пощите закъсняват!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 31 мар 2015 9:20

sportul написа:В случая ако отворя кейс не мога да изчакам 21 дена защото те веднага затварят кейса и връщат парите .
Другото нещо което е според мен тяхна грешка , пращат нещо без тракинг номер

Можеш обаче да изчакаш малко преди да отвориш кейс. Имаше някакво време след като изтече срока да доставката за да се отвори кейс (и не беше малко, нещо от сорта на 20 дни, но може и да бъркам). Няма никаква причина да се изпада в паника. Освен всичко датата на доставка е дадена като "очаквана".
А за тракинга-предполагам така им се връзва безплатната доставка, която е така приятна за клиента. Ама клиента иска всичко :smile

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Сря 01 апр 2015 17:00

Върнах му парите ,оправихме се .Аз кейса съм го отворил но те го затварят веднага и после идва стоката .

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 07 апр 2015 8:07

питане:
имам забавяне на една стока от Китай-Пекин,изпращача ми дава че е изпратена към БГ а вече почти два месеца няма ни вес ни кос от стоката имам един въпросен тракинг номер който не знам къде да го търся за проследяване ще помоля за съдействие от някой минал по моя път :redface :redface :redface :redface :redface :redface

Върни се в “ОФФ-Топик - други”