anonym0us написа: А тези малки магазинчета и супер маркети са толкова...
И понякога имат неща, които в големите вериги ги няма. Знаеш ли, пия някои определени видове чай. В нито един магазин от тия тип МОЛ ги няма тия чайове. Още повече, в повечето като Карфур, Кауфланд - някакви техни измислени марки, а за сметка на това няма нито една българска марка, която познавам и купувам от други места.
Виж, в Пени-то има евтин чипс. Купувам от там чипс, прах за пране и инстантен чай. Друго интересно обикновено за мен няма там, освен разните дрънкулки и евтини инструменти, които пускат от време на време.
Всъщност големите супермаркети искат от производителите да им плащат на тях за щанд и често се опитват да изнудват по-ниски цени, често в ущърб на производителя под заплахата неговият продукт въобще да не се появи в тия МОЛ-ве, които нещо са много често посещавани. Аз пък си пазаря от един магазин тип хем магазин, хем складова база.
Преди Билла беше друго, защото имаше 2 основни вериги - Била и Метро, като за втората се изискваше карта. В днешно време има уж по-голям избор, но пак няма по-високо качество. Налага ми се да обикалям из няколко магазина, да търся най-обикновени работи. Щото някой кретен е преценил, че мене повече ме интересува шоколадът с изтичащ срок на годност на промоция, отколкото качествени стоки. Не, мерси.