Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????

Техническа и сервизна информация за Passat
kristian112
Автомобил:
Двигател:

Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????

Мнениеот kristian112 » Чет 25 яну 2007 9:31

След като вчера ми откраднаха въпросното огледало се питам-
толкова ли е лесно да се свали??? колата беше точно пред блока ми ,буквално под терасата!!! алармата ми се чува доста силно и бих я чул но тя явно не се е обадила.Гадните наркоманчета (не вятвам някой дал 12 15к за кола да нямо 100 лв за огледало и да опре до моето) поне са пипали нежно и нищо не е счупено! Остава само да си купя огледало за скромните 129 лв .
Някой има ли идея може ли да се направи нещо че да не се сваля толкова лесно стъклото ,или като се пробва някой просто да се строши така че да е неизползваемо! първо не е ефтино второ е най ползваното от мен огледало и сега ми е супер смотано без него!Въртя се като пумпал на градско:( :( :( и не на последно място умните застрахователи не изплащат щети за липсващи детайли и е голямо главоболие да ги убедиш да ти го платят.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 10:43

Добре де, иключително гадно е да ти открадната нещо от колата, ама идва другия въпрос. Ако имаш каско какво ти дреме колко струва огледалото. При кола за 12-15К без застраховка си е жив авантюризъм.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 25 яну 2007 10:46

Съжалявам, колега, за случката !
Като за начало може да смениш застрахователя. Иначе във Варна са големи специалисти по отваряне на Б5, и вземане на дребни неща. Помисли ли че ако се счупи огледалото при свалянето му, наркоманчетата може да ти направят повече бели - ей-така, от яд ?
Мисля че огледалото от Октавия става на Б5 (дори слагат дясно голямо - ако те интересува, мога да изровя тямата) - провери при тях как са цените, дали няма да дойде по-изгодно ?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 25 яну 2007 11:41

KGL написа:Добре де, иключително гадно е да ти открадната нещо от колата, ама идва другия въпрос. Ако имаш каско какво ти дреме колко струва огледалото. При кола за 12-15К без застраховка си е жив авантюризъм.

Имам застраховка естествено :) ама при повечето застрахователи не изплащат липсващи елементи и детайли !!! аз все пак се оправих но с много главоболия ! ти къде си застрахован ?!? при теб плащат ли липсващи тетайли освен касетофон? ако да - пиши ме клиент :) вчера специално рових по въпроса но не открих :(

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 11:45

BulIns, пълно каско, до сега не съм имал проблем, както с моя пасат, така и с двата служебни. Може да си извадиш и протокол от полицията. Най-готино е ако спипаш келешите и им счупиш ставите, така че до края на живота си да се хранят през сламка мамка им крадлива.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 25 яну 2007 11:50

gr_kanev написа:Помисли ли че ако се счупи огледалото при свалянето му, наркоманчетата може да ти направят повече бели - ей-така, от яд ?

колкото и да ми е осакатена колата застраховката ми покрива всичко!да на чува дявола но..... но липсва ли нещо тц . вадиш от джоба :(
много е глупаво но май при всички е така.То заради нашия манталитет е цялата работа - ще си продаде джантите за 500 лв , ще остави колата на трупчета някъде ще вземе 500 от каското и с така натрупаните 1000 ще си купи по - хубави и големи джанти че и за гуми може да останат! теоретически не е невъзможно и застрахователите са се самозастраховали :) колкото до това в коя компания си според мен има значение само за кражба! тези дето крадът огледала за мен са някакви изпаднали елементи дето не се интересуват а и надали могат да проверят къде точно е застрахован автомобила.хубаво беше едно време със стикерите с разни 3 буквени имена които така и така останаха на застраховетелния пазар ама им се смениха имената и им забраниха лепенките.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 25 яну 2007 11:57

KGL написа:BulIns, пълно каско, до сега не съм имал проблем, както с моя пасат, така и с двата служебни. Може да си извадиш и протокол от полицията. Най-готино е ако спипаш келешите и им счупиш ставите, така че до края на живота си да се хранят през сламка мамка им крадлива.

не главите а задниците със съчми !!!! "наскоро си взех такова устройство :) за протокола от полицията - да не ви обяснявам и там какви ядове може да има човек ! вчера стоях един час пред районното заедно с цигани и разни други бацили.половината град ме видя!!! :( и най накрая се опитаха да ми намекнат че може би аз сам съм си го откраднал ама така реагирах на това че млъкнаха веднага!!!
какво да ви говоря! само цените ни май ще стават все по европейски!

То и аз досега не съм имал проблем.от една година колата ми стой пред блока ама вчера решиха да ми вземат огледалцето :) За булинс сигурен ли си ? може и да сменим застрахователя !

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 12:03

В нищо не можеш да си сигурен в тази каша. Аз споделям лично мнение. Не съм специален клиент и нямам специални контакти там, но да чукна на дърво до сега не съм имал проблеми с тях. Сигурен съм че има и обратни мнения. Защо не потърсиш огледало от моргата в Горна Баня.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 25 яну 2007 12:46

Застрахователите в БГ покриват риска Кражба чрез взлом!Така че, нищо което не може да се заключи, не се застрахова и не се покрива по този риск.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 25 яну 2007 12:53

KGL написа:... Защо не потърсиш огледало от моргата в Горна Баня.

Малко ще му е далечко на колегата да се разходи от Варна до там. Ама ако има добра цена - защо не :wink: Иначе морги в и около Варна дал Господ.

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 12:55

На мен не ми пречи да проверя и да му изпратя огледалото. Той може да се обади там и да пита за цената, за да няма съмнения.

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 12:57

k22 написа:Застрахователите в БГ покриват риска Кражба чрез взлом!Така че, нищо което не може да се заключи, не се застрахова и не се покрива по този риск.

На мен застархователи ми платиха 3 чифта ски които крадците задигнаха от къщи. Ските няма как да ги заключиш. Огледалото си е част от автомобила и си влиза в застаховката.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 25 яну 2007 13:01

KGL написа:
k22 написа:Застрахователите в БГ покриват риска Кражба чрез взлом!Така че, нищо което не може да се заключи, не се застрахова и не се покрива по този риск.

На мен застархователи ми платиха 3 чифта ски които крадците задигнаха от къщи. Ските няма как да ги заключиш.

Не съм специалист, но тук мисля, че грешиш!
Ските спокойно можеш да ги заключиш във вас.
А за огледалото съм пас, но май наистина отбягват да плащат, ако няма парчотии...

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 25 яну 2007 13:11

Да теоретически за заключени в нас. Но това не пречи да си разбия бравата и да ги отнеса.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 25 яну 2007 13:21

Е тогава стигаме до момента, в който с помощта на едно чукче 150 гр. си дръннеш огледалото, събереш парчетата и ги представиш на застрахователя! Тогава, ако не са те видели, няма да имаш никакви проблеми ;)

Върни се в “Passat”