Golf MK3 сваляне табло и централната конзола
Golf MK3 сваляне табло и централната конзола
Здравейте колеги имам едно питане ,как се сваля километража на голф 3 и централната конзола искам да сменя изгорелите лампи ако ми изпратите снимки благодаря
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 сваляне табло и централната конзола
Левият отвор за парното. Сваляш решетката. Под нея има винтчета. Има винтче и под едно капаче до ключа за фаровете. От другата страна има капаче до датчика на термотроника/радиото. Сваляш го. Има винт. Развиваш го. След това може да се издърпа панела на километража(стъклото) заедно с левият панел с отвора за духалката и ключа на фаровете. Не забравяй да извадищ ключа на фаровете, което става лесно като свалиш капачето до него, под което е и винтчето. С една отвертка му избутваш зъбчетата, вадиш го и му разкачаш буксата. Самият километраж се държи на улей от долната страна с 2 обли краченца и отгоре с 2 винта е хванат. Развиваш винтовете, накланяш го напред и го вадиш. Крушките са достъпни директно, без да се налага повече разглобяване. Има едни малки капаченца, които са шестоъгълни и имат улей за отвертка. Като ги развиеш, крушките са на тях. За удобство откачи буксата на километража.
Не те знам дали имаш чупещ волан или не. Ако нямаш, може да се наложи да свалиш пластмасата около волана. Чуплива е, внимаваш. Ако се счупи има вариант с рапидки да се излекува или със свински опашчици малки, но е грозотия малко или повече.
Ако имаш чупещ волан, преди да вадиш стъклото/прозрачната пластмаса заедно с левият панел, където са фаровете, просто го слагаш в най-долно положение.
Централната конзола се вади, като има винтчета под декоративната рамка на врътките. Вадиш внимателно с отвертчица рамката, която е на зъбчета. Под нея има 4 винтчета. Още 2 има зад пепелника. Така можеш да извадиш цялата централна конзола. Как точно се сменя крушката на врътката на парното не знам. И моята нещо прекъсваше и спря, хич не съм се занимавал с нея, с тия врътки въобще не си играя. 2 пъти в годината ги врътвам - лятото ги слагам на студено, зимата на топло. Тук-таме пускам да ми духа стъклото и това е.
Съжалявам, но снимки нямам. Това е, с което мога да помогна. Така е на Vento, би трябвало да е идентично с Golf3.
Не те знам дали имаш чупещ волан или не. Ако нямаш, може да се наложи да свалиш пластмасата около волана. Чуплива е, внимаваш. Ако се счупи има вариант с рапидки да се излекува или със свински опашчици малки, но е грозотия малко или повече.
Ако имаш чупещ волан, преди да вадиш стъклото/прозрачната пластмаса заедно с левият панел, където са фаровете, просто го слагаш в най-долно положение.
Централната конзола се вади, като има винтчета под декоративната рамка на врътките. Вадиш внимателно с отвертчица рамката, която е на зъбчета. Под нея има 4 винтчета. Още 2 има зад пепелника. Така можеш да извадиш цялата централна конзола. Как точно се сменя крушката на врътката на парното не знам. И моята нещо прекъсваше и спря, хич не съм се занимавал с нея, с тия врътки въобще не си играя. 2 пъти в годината ги врътвам - лятото ги слагам на студено, зимата на топло. Тук-таме пускам да ми духа стъклото и това е.
Съжалявам, но снимки нямам. Това е, с което мога да помогна. Така е на Vento, би трябвало да е идентично с Golf3.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Така и така ще сваляш едно -друго ,виж си клапите на парното в кво състояние са,виж и радиатора на парното.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Леле, къде е километража, къде са клапите и радиатора. Направо го хвърли в тъча. За да види клапите, ще трябва да свали централна конзола, жабка, въздуховоди и какво ли още не. Да не говорим как се стига до радиатора. Човекът иска да смени няколко крушки. Не че не си прав, но е малко убиване на муха с базука.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”