Поредния некоректен iv4o_89 от София 0879 039 591
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Поредния некоректен iv4o_89 от София 0879 039 591
Най-нормалното е разходите за Еконт да се поделят между Продавача и Купувача. Аз така процедирам независимо дали пращам или получавам. А въпросния iv4o дали случайно не е от Костиброд или Годеч?
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Ивчо, виж сега мисля на 18.03 взех пратката и на 24.03 ти се обадих. Аз също не разбирам кой знае колко от турбини и както виждаш писах че друг ще я сглобява. Написал съм също, че видно при огледа всичко изглежда наред и я взех. Лопатките в тънкия край са леко закривени и мислех, че така си е нормално. Като я измихме тогава се видяха язвите и Пвтко (znainainai) беше там. Като ги видя човека каза не се занимавай! Прегрявана е! КОГАТО ГО ВЗЕХ ВСИЧКО БЕШЕ МРЪСНО И НЕ СЕ ВИЖДАХА ЯЗВИТЕ. СЛЕД КАТО ГО ЗАНЕСОХ ДА ГО СГЛОБЯВАТ МИ КАЗАХА ТЕЗИ ЯЗВИ СА ОТ ПРЕГРЯВАНЕ И ЛОПАТКИТЕ СА КРИВИ. Тогава ми показаха нормална геометрия и се видях, че тези лопатки за леко закривени в тънкия край и се обадих на колегата. И като говорих с тебе те питах по еконт или да ти го донеса? защото ще идвам към София. Ти ми каза както прецениш само се обади един ден по-рано. (тук си признавам че не посмях да го пратя защото има огромна вероятност да не си го вземеш.)
Сега дали е слагано или не... имаш ли представа за да премина от VNT15 на 1752 колко неща трябва да се променят за да го сложа и после пак за да си върна мовто обратно. И...защо смяташ че няма да работи? То ще работи но въпроса е колко...не знам да има човек да си сглоби турбина с прегрявана топла част въпреки че ще работи!
п.п. днес или утре ще кача снимки да се види за какво става въпрос.
Сега дали е слагано или не... имаш ли представа за да премина от VNT15 на 1752 колко неща трябва да се променят за да го сложа и после пак за да си върна мовто обратно. И...защо смяташ че няма да работи? То ще работи но въпроса е колко...не знам да има човек да си сглоби турбина с прегрявана топла част въпреки че ще работи!
п.п. днес или утре ще кача снимки да се види за какво става въпрос.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е това не мога да го разбера....до кога ще има такива "хора", които струват 20-40-60-100лева...Да приемем, че Иво не е знаел...окей да застане като мъж и да каже, ей пич не знаех, връщай скапаната част, а аз ще ти върна паричките...
Жалко е наистина
Жалко е наистина

batetony67 написа:....че ще идва до сф заради някакав фест...
Къв ли е тоя фест?
Представяш ли си за какво става въпрос.....

Да му връща парите щом не е за 60лв и толкова...Винаги имало опция за преглед на пратката ама този път нямало..щял да нареди ..тинтири минтири...Въпреки че за 60лв каква да бъде....перфектна ли..

- PASSAT

тук се виждат язвите

на тази снимка се виждат лопатките, като не трябва да са огънати в тънкия край, а да са прави

и последно - този луфт между лопатката и основата трябва да го има но не да е толкова голям.
ако колегата си познае снимките защото като ми го прати всичко беше в сажди и масло и не се виждаха язвите
Вземал съм много неща от форуми, и доста съм връщал, но никога не съм се циганил за 3...5...7лв! За да спестя главоболия и разправии на колегата му предложих да го занесем в сервиз... В крайна сметка дори по еконт пак връщането щеше да е за моя сметка, т.к. наистина не знаех какво да гледам. Както и да е сега имам тази геометрия и топъл охлюв на който топлата перка е задрала в него - но за 60 лв научих какво трябва да гледам на едно турбо. Надявам се колегата да просперира в живота с тези 60лв.
п.п. Ако не се е усетил още да си махне телефона ...просто го въведете в гугъл и ще излязат теми във форуми разни кой какво къде и как продал. Това за да не ме нарича лъжец.
Ха сега видях че даже в профила му пише, че предлага чистене на турбини а на мен ми пише че не разбирал или разбирал до толкова, че да ми гарантира, че нямало да имам проблеми.

нямам думи...
Аааа и още нещо бива да лъжеш ама... загубил си телефона на обект ама след като ти звънях 2 пъти на 01.04 как разбра та ми писа тогава л.с.?
Последна промяна от PASSAT на Нед 05 апр 2015 23:34, променено общо 1 път.
Колега Бих ти върнал парите само и само да не ми се носи това име във форума,но след като ме насра и сега всички ще ме мислат за какъв ли не как да си зема стоката като вече е свирено.... И по повод телефона пища от лаптопа,а не от телефона !
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Да разбирам ли, че не желаеш да оправите нещата помежду си и да ти слагам ранг "Измамник"?iv4o_89 написа:Колега Бих ти върнал парите само и само да не ми се носи това име във форума,но след като ме насра и сега всички ще ме мислат за какъв ли не как да си зема стоката като вече е свирено.... И по повод телефона пища от лаптопа,а не от телефона !
- PASSAT
Интересно ми беше не от какво пишеш, а как ми писа лично след като ти звънях 2 пъти. И да ти кажа не съм те "насрал" Аз, а Ти сам си го направи.
Идеята е не да ми върнеш парите за да не ти се носи такова име във форума, а да си по-коректен. Не случайно ти предложих да отида до София и да се погледнат частите от специалисти в тази област. Дали ще ти върна частите или не ще си прецениш сам, Аз вече пих вода.
iv4o_89 написа:Колега Бих ти върнал парите само и само да не ми се носи това име във форума...
Идеята е не да ми върнеш парите за да не ти се носи такова име във форума, а да си по-коректен. Не случайно ти предложих да отида до София и да се погледнат частите от специалисти в тази област. Дали ще ти върна частите или не ще си прецениш сам, Аз вече пих вода.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Няма отговор в темата от iv4o_89
За останалите = да имат едно наум пазарувайки от него.
Честит ранг "ИЗМАМНИК".
За останалите = да имат едно наум пазарувайки от него.
Честит ранг "ИЗМАМНИК".
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Значи тая геометрия преди да се лъсне по този начин няма как да се видят въпросните язви!Което от своя страна ме кара да мисля,че момчето най-вероятно не е знаело за тях.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Дори да не е знаел, коректното отношение означава да върнеш парите и да си получиш обратно частта, което явно не се е случило. 

- PASSAT
Supawiza написа:Значи тая геометрия преди да се лъсне по този начин няма как да се видят въпросните язви!Което от своя страна ме кара да мисля,че момчето най-вероятно не е знаело за тях.
Точно така стана колега, обадих му се като ги видяхме, и той се съгласи първоначално. Не посмях да му го пратя по еконт веднага, защото си мислех, че може да не отиде да си вземе пратката. Предложих му да мина през София и да занесем всичко в сервиз за турбини по негов избор. След около седмица имах пътуване Русе - Видин и минах през София както се бяхме разбрали - той не си вдигна телефона..., а до София минах основно заради това!
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Мога да встъпя като адвокат и на едната и на другата страна, но мисля, че няма никакъв смисъл. Все пак, от една страна, когато отиваш да вземеш нещо втора употреба и не разбираш от такива неща, предполага, че е редно да вземеш със себе си човек, който малко от малко разбира. В противен случай риска остава за тебе - все пак е част втора употреба. Никой не гарантира за нея, както ако я купиш нова от магазин. О друга страна вярно - частта е била омазана и на пръв поглед не се вижда нищо - и Господ да е с тебе, няма да види скритите неща. Защо си чакал почти цяла седмица - на другия ден отиваш при твоя майстор, виждате проблема и веднага се обаждаш на продавача да уговорите параметрите за връщане. Защо си тръгнал към София, без предварително да се уговорите точно кога и къде да се срещнете? Продавача - на тебе като са ти казали, че това, което продаваш не става за работа по предназначение, елементарната етика предполага да се разберете за връщане на частта. Телефона ти бил изгубен...ами влез тук във форума, свържи се с купувача и се разберете. Не си искал, не си го направил. Както и да е, единия пил вода, другия си лепнал ранг. Поуките остават за всички.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Има доста коректни потребители във форума. Доста хора, които познавам съм сигурен, че биха върнали парите, дори при съмнение, че нещо не е наред, или пък ако се окаже, че някоя част не е необходима.
За съжаление не всички са такива и не всеки държи на думата си и името си. Примери бол. Затова бъдете внимателни когато пазарувате части от непознати или новорегистрирани потребители.
За съжаление не всички са такива и не всеки държи на думата си и името си. Примери бол. Затова бъдете внимателни когато пазарувате части от непознати или новорегистрирани потребители.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”