Евтиният ULTRA HD PHILIPS 50 инча 4К за 1500 лв. добър ли е
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Евтиният ULTRA HD PHILIPS 50 инча 4К за 1500 лв. добър л
А ти задаваш ли параметрите на херцовете, щото аз не. На моята кабеларка започва да намира канали първите 8 канала са на около 460, ама аз не задавам параметри, и при мене и на 2та самсунга минават около 6 7 минути докато стигне до тях....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Задавам всички неща. Просто някои телевизори са достатъчно умни да си намират нещата сами по 2-3 параметъра, другите искат пълно сканиране. При Самсунг пълното сканиране трае около 10 минути, докато при Филипс е няколко пъти по толкоз. Там е разликата. Дори Финлукс е по-бърз в това отношение и от двете марки 

- polovera_9n3
Явно си много по в час от мен с телевизорите, да те питам има ли начин на самсунг UE40H6200AW да го накарам да сканира за канали, които ги няма в листа, а ги има на кабела, или трябва да се прави ново цяло сканиране? Щото от кабеларката постоянно пускат нови канали и след скан трябва да си играя пак да ги редя по номера 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Наскоро разглеждах менюто на моя Самсунг 6-та серия смарт и не открих автоматично добавяне, а си мисля, че трябва да има... на други съм виждал, интересното е, че обърнах цялото меню и не видях при мен такава опция. Може и да има и да съм я пропуснал 

- polovera_9n3
...щото в технополис тоя на тв-тата ми обяснява, че мойте и 2та трябва да имат тая функция, някъде се давало отметка, замаих се от ровене из менюто и четене на e-manual, и из форумите, не открих такава опция... или тоя не знае за кво става въпрос или аз нещо не вдянах 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
DundyTheCroc написа:Само за протокола не съм чувал за матрица, работеща на реални 1200 херца, добрите са от 120 до 200 херца, останалото е заигравка с подсветката
А бе сигурно е така, и на мен ми стана интересно с тия 1200 Хц, Предполагам, че е честота на подсветката, не на матрицата, което е добре, защото тъкмо лошата подсветка (по-точно широчино-импулсното модулиране, ШИМ) прецаква зрението.

П.П. Намерих обясняние на 1600-те херца.

Като цяло UHD телевизор няма почва у нас, а ти дори питаш за
1во евтин и
2ро 50 инча.
UHD само над 55" според мен.
Можеш да си го закупиш ако смяташ да си сваляш филмо от по 8-100 ГБ и да ги гледаш на що-годе нормално качество. Но пък тук идва моментът с 50-те инча, които са твърде малко.
Успех. 
1во евтин и
2ро 50 инча.
UHD само над 55" според мен.
Можеш да си го закупиш ако смяташ да си сваляш филмо от по 8-100 ГБ и да ги гледаш на що-годе нормално качество. Но пък тук идва моментът с 50-те инча, които са твърде малко.

zografski написа:в момента ЛГ-тата май май са по-добри
Все пак повечето(ако не и всички) Apple продукти са с матрици на LG

hidalgo написа:Като цяло UHD телевизор няма почва у нас
Именно. Докато почнат телевизиите да излъчват 4К, докато почне Холивуд да пуска филмите на 4К, че някой да ги рипва и ние да ги сваляме наготово, този телевизор, който го вземеш днес вече ще е извън гаранция

За да не сме тотален офтопик моят съвет е да видиш ТВ-то на място, ако има възможност. Виж при нормална телевизия цветове, яркост, динамика дали ще ти харесат. Накарай един филм да ти пуснат, примерно от Blu-Ray, ако има възможност. Някоя игра от плейстейшън да кажем или xbox. Виж 3D-то как е. Ако ти харесва всичко купуваш, ако не не купуваш.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
То като няма да го ползваш за 4К формат закво да го купуваш със надута цена точно защото е UHD
И аз съм на мнение че още не сме дорасли за 4К формат тука в бг.

- НарКол
fox_vt написа:И аз съм на мнение че още не сме дорасли за 4К формат тука в бг.
Какво говориш, то HD още не е станал мейнстрийм, а какво остава за 4К. Болшинството телевизии излъчват още в SD формат. Нали се сещате колко кофти изглежда такава телевизия на 50" екран - образът е разплут и с ниска острота? Щото едва ли идеята е да гледаме само блу-рей филмчета на него, нали?

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз за това от половин година нямам телевизия в къщи, а телевизора го ползвам само като домашно кино 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Оглавяваш класацията за глупост на седмицата!
Ти също огласяваш една класация на седмицата. Всъщност НарКол има определено право. Да гледаш телевизия на екран над 40 инча изглежда грозно, просто поради ниското качество на предаване. Никой телевизор с никоя обработка не може да промени тоя факт.
forski написа:... а телевизора го ползвам само като домашно кино
Хубаво. Аз примерно искам да си пусна Viasat Explorer или нещо друго. Нещо да мрънка за фон. :) Не че и аз съм почитател на нашите програми с турските сериали. Просто ме мързи да се разнасям между компютъра и телевизора и да тегля. Обикновено ако тегля, гледам директно на лаптопа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Коя класация? Има ли награда?
Бавно, но сигурно скъсяваш дистанцията с лидера - не се отказвай!

С най-голямо съжаление те класирам на второ място след НарКол - той печели заради предложението да се преместим по-близо до малките екрани, за да виждаме добре, а ти нищо не предлагаш - само казваш, че е грозно.инжектопляктор написа:Да гледаш телевизия на екран над 40 инча изглежда грозно, просто поради ниското качество на предаване.
Обзалагам се, че думата "кино" означава за теб губене на време и излишни разходи!инжектопляктор написа:... Просто ме мързи да се разнасям между компютъра и телевизора и да тегля. Обикновено ако тегля, гледам директно на лаптопа.

Бавно, но сигурно скъсяваш дистанцията с лидера - не се отказвай!
- НарКол
myrshavija написа:С най-голямо съжаление те класирам на второ място след НарКол - той печели заради предложението да се преместим по-близо до малките екрани, за да виждаме добре...
Колега мършав, ти ако живееш в къща 400 кв.м. и хола ти е 60 квадрата, повечето живеем в скромни жилища.

Аз също съм на мнение, че за разстояние на гледане 2-3-4 м повече от 40" вече идват множко. И преди да кажеш, че говоря наизуст, мой роднина има 55" и си е жива мъка да го гледаш от 2-3 метра.
Айде не се карайте за глупости. Има нещо, наречено PPI и разстояние на гледане. PPI е Pixels Per Inch. Определя гъстотата на пикселите. Колкото по-голям е показателя толкова по-добре. FullHD е 1К. 1К при 50 инча ТВ е с PPI 44, при 5 инча телефон е 440. 1К се вижда добре и при 20 инча монитор и при 60 инча плазма... ако се гледа от правилното разстояние. Потърсете в гугъл таблиците, пише си черно на бяло даже и производителите на ТВ предоставят тази информация колко инча ТВ от какво разстояние се вижда най-добре.
Аз съм с 42 инча LED. Като съм на 2+ метра от него и SD се вижда добре и 1К. Ако седна на 1- метра от него и 1К се вижда размазано.
Аз съм с 42 инча LED. Като съм на 2+ метра от него и SD се вижда добре и 1К. Ако седна на 1- метра от него и 1К се вижда размазано.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”