Слагате ли вече летните гуми...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Слагате ли вече летните гуми...
Колеги и аз мисля да изчакам да мине тази седмица и да сваля зимните.Знаете ли къде в София има пазар за гуми втора употреба? 

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
venci801025 написа:Колеги и аз мисля да изчакам да мине тази седмица и да сваля зимните.Знаете ли къде в София има пазар за гуми втора употреба?
OLX.bg или аналогичните му и се договаряш да погледнеш какво си получил, преди да го платиш и приемеш.
Иначе, не съм убеден, че е без значение с какви гуми си. Не са кой знае какви екстремни условията, че да се хлъзга чак толкова. Моята кола си тръгва и спира съвсем нормално, даже и ABS - а не ме бил скоро. Виж, за тия, които се правят на състезатели и като утежняващо вината обстоятелство са си сложили галоши, си е лично техен проблем, стига да не ударят някой невинен.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз ги смених в събота, вече си джъткам с летните, излъгал съм се и съм взел зимни Flatrun
и ще се пукна от яд, всяка гума тежи по 1 тон и е твърда като камък, сега като стъпи на летните все едно се качих в друга кола и вози много по комфортно а Flatrun били по скъпи и по хубави 

-
betaserk написа:Аз ги смених в събота, вече си джъткам с летните, излъгал съм се и съм взел зимни Flatrunи ще се пукна от яд, всяка гума тежи по 1 тон и е твърда като камък, сега като стъпи на летните все едно се качих в друга кола и вози много по комфортно а Flatrun били по скъпи и по хубави
Има повече маТриял. Нормално да е по тежка.
Nokian FRT tyres have stronger construction than normal tyres. The sidewalls have a special component to provide extra stiffness to the sidewalls when driving on a flat tyre. At normal pressure, FRT tyres operate like normal tyres.
Само че четейки сайта на Нокиан, при все че единствения бонус е, че можеш да караш между 50 и 150 км със спукана гума, не че е лошо, ама казват, че после не е препоръчително да се лепи гумата, което е малко тШак, ама явно за сметка на повишена тежест на гумата.
- betaserk
- Контакти:
Aз ще ги продам и ще си купя нормални, не ги искам тези еднотонници, сигурно и разхода ми е бил повече с тях.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Ам аз не съм видял пичкопотока да оди с къси поли,кога тргнат тогаз м/е би. Но мисля да карам с зимните ако не излезе нещо. Но май ще се оди на ски и нема да ги слагам още.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тази сутрин 0,5С и сняг

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
И никакви грижи с летните гуми.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не се налага да разбираш колко са "добри" летните ти гуми при тези температури.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
То ако няма никой на "втория етаж", и зимните няма да те спасят. Или като си с зимни и спреш рязко, онзи отзад като се забие в теб, ще те спасят зимните. Преди месец точно това се случи с един приятел в Сф.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Търпение момчета, едно време моя дядо ( лека му пръст ), ми казваше:" има ли в месеца буквата "р", не е топло за мотор!"
Та аз бих добавил, май и за летните гуми по колите ( поне последните две-три години така излиза )
Та аз бих добавил, май и за летните гуми по колите ( поне последните две-три години така излиза )
-
vanesto написа:То ако няма никой на "втория етаж", и зимните няма да те спасят. Или като си с зимни и спреш рязко, онзи отзад като се забие в теб, ще те спасят зимните. Преди месец точно това се случи с един приятел в Сф.
А то вчера, заради една увсЪ се наложи да мина на червено, просто защото при започване на една идея по интензивно спиране от нормалното, тая ми се лепна на метър от бронята и предпочетох да мина на червено отколкото да правя задница, и за капак най - нагло започна да ми маха защо съм тръгнал да спирам при все, че светна жълто на 50 - 70 метра от светофара, ако не и повече

Истината е, че в момента е студено за летни, но след 2 дни вече се стопля, и то уж по - трайно, и особенно хората, които карат повече градско, и непътуват рано сутрин или късно вечер в полупланински и планински райони, аз поне невиждам причина да не сменят гумите.
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Смених ги преди седмица. Пукнах гума и като ми казаха 1-2 дена за вулканизация,директно им връчих летните 

- betaserk
- Контакти:
Тук по на юг е по топло и става за летни, аз доколкото знам летните са за над 5 градуса така че тук става!
A и наистина го дават затопляне, дано!
A и наистина го дават затопляне, дано!
Последна промяна от betaserk на Сря 08 апр 2015 13:29, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”