Ще може да се прави десен завой на червено? Не няма да може!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще може да се прави десен завой на червено? Не няма да м

Мнениеот VWGT » Сря 08 апр 2015 12:19

пред стария офис се паркираше по тротоари и къде ли не. Инспектори минаваха веднъж в годината. Колеги, които бяха глобени, все още не са си платили глобите, а са минали вече 2 години от тогава. Т.е. и 1000 да я направят, при този контрол ...

Размерът тук няма значение, ако имаше контрол и старите глоби по 50 лв щяха да вършат работа.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 08 апр 2015 12:21

Идеята на този закон е да се вдигне цената на синята и зелената зони, а не да се махнат колите от градинки и тротоари.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Сря 08 апр 2015 12:46

VWGT написа:
Размерът тук няма значение, ако имаше контрол и старите глоби по 50 лв щяха да вършат работа.

Има, има сега нагли съседи като паркират на тротоара и запушват изход на гаражи, ще ги видя колко ще издържат на глоба от 200 лв.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 апр 2015 13:09

като няма кой да им ги събере, също толкова, колкото и при глоба от 50 лв (или 1000 лв).
при подаден сигнал инспектор от общината идва след ... неопределено време. Дали ще засече спрели коли пред гаражите е божа работа.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 08 апр 2015 14:00

Няма къде да се паркира?! 1000м по- надолу няма място? Или е друго, като излезнеш на верандата на хасиендата да се любуваш на колата, паркирана на тротоара и възпрепядстваща движението на пешеходците(и не само...) Ебати тъпото пишман извинение- "ми като няма място". Ама ако се приеме конфискация на автомобила за това нарушение ще намериш, или греша?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 08 апр 2015 14:11

Добре, вие не сте ли спирали някога някъде, където не е било на място, просто защото сте нямали избор?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 08 апр 2015 14:14

Спирали сме, когато сме били млади и глупави. Вече не спираме. А ти?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 08 апр 2015 14:23

myrshavija написа:Спирали сме

А сега къде спираш, когато няма място, понеже някой е по-зает да лапа парички("бате" Бойко), отколкото да свърши нещо? Абе знаеш ли какъв кеф е да купя нещо, което тежи 50-тина килограма и да го мъкна километър, за да се направя на културен? Да, не обичам да спирам, но в някои случаи се налага. Понеже алтернатива няма. Не се правя на светец, не съм такъв.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 08 апр 2015 14:29

Аз мисля, че специално за паркиране не е толкова голям проблема, просто повечето хора са свикнали колите да им са под носа , да не вървят дори и 100 метра пеш. Ами като няма място продължаваш напред , докато намериш. Ако спреш , за да разтовариш багаж , да слезе някой или нещо подобно - това е друго нещо. Но да си здрав човек без физически проблеми и да искаш колата да ти е спряна точно там, където имаш работа в момента - това е нагло. Аз дори за нощуването на колата ако няма място там , където спирам по принцип - местя колата пред друг блок дори, но никога не спирам в градинки или да запуша гаражите на хората. То ако решат да ти крадат колата или да и нанесат вандалски действия - това не им пречи и няма значение дали е до теб или на 100 , 200 метра от теб.А все пак по темата считам, че не сме народ , който заслужава подобни промени в закона , не сме дорасли , с този манталитет да минаваме винаги за тарикати - по-добре да не се приема подобна глупост. Този закон няма да реши проблемите със задръстванията , дори обратното - ефекта ще е повече леки птп-та и още по-големи бъркотии , задръствания и неприятности!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 08 апр 2015 14:35

golf_td написа:Аз мисля, че специално за паркиране не е толкова голям проблема, просто повечето хора са свикнали колите да им са под носа , да не вървят дори и 100 метра пеш.

Колата съм си я взел да ходя до А до Б. Ако исках да вървя 100, 200 или 1000 метра, щях да тръгна пеша или да се кача в автобуса. И не, не запушвам гаражи. Много рядко съм спирал в градинка или в част от нея, понеже нямаше къде да натоваря или разтоваря багаж. Не може ти нещо 50-100кг да го мъкнеш 200 метра, за да се правиш на културен.г И да, предпочитам колата да я виждам през прозореца. Според теб, ако някой реши да ми хвърля камъни по стъклата, къде има по-голям шанс да разбера и видя - когато колата я виждам или когато е на 10км?
Интересно какво ще стане, ако няма къде да спреш, продължиш и то продължава да няма къде да спреш. Защото не само старите панелки, ми и новите сгради нямат достатъчно изградени паркоместа, а те са само да отбият номера.
Ще се сърдите на Бай Тошо. Той е планирал един българин да чака средно 5 години преди да си купи автомобил, та въобще не се е "безпокоял" за липсата на паркоместа. Щото тя София е млада. Не е като Рим. Можеше нещо да се измисли тогава. В Русия съм виждал такива градове, където улиците са широки и с поне 4 ленти. По-широки от нашите магистрали бе. Значи те могат?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 08 апр 2015 14:48

Айдееее, поредния мрънкач! Заминавай в Русия да караш и паркираш по магистралите между блоковете!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 08 апр 2015 14:55

Колега според теб как може да се случи тази промяна в инфраструктурата - трябва да събарят сгради , да отнемат от зелени площи ... или какво ? Едва ли пък всеки ден разтоварваш неща по 100 кг , а и в такъв един момент - пак няма да е паркиране , а спиране - после си местиш колата след като си свършиш работа , никой няма да ти каже нищо ако си на аварийни и местиш нещо тежко за 5 или 10 мин.... (освен ако нямаш лошия късмет да мине паяк или патрулка или нещо от сорта). Но все пак е редно да се съобразяваме и няма как примерно 100 човека да спрат на едно и също място - няма как навсякъде да се осигурят огромни паркинги.И все пак колата е предимство, но не е задължително да сме нон стоп с нея и навсякъде, колко пъти съм виждал по един човек в една кола и после задръствания .... ами има и велоалеи, има и тротоари за пешеходци , има и градски транспорт , ние станахме много мързеливи всички вече! И колега сериозно, ако някакви вандали са решили да лудуват цяла нощ - мислиш ли че им пука , че спрелите коли пред съответния блок са на живеещите в същия блок- сигурно те го знаят , но не знам дали това им пречи и дали ги спира. Да речем чуваш и виждаш че някой ти чупи стъкло - някакъв човек с качулка , който чупи и бяга - как ще реагираш , има ли някой хванат на място.А и дори и да не е пред твоя блок - там също има хора , аз например ако видя такава случка в момента в който се случва пред нас - няма да ме интересува дали трошат моята кола или на съседа (имам предвид , че реакцията ми ще бъде една и съща, нищо че ако моята кола аз ще си плащам), но имам предвид че винаги бих се опитал да направя нещо или да го хвана или да го уплаша по някакъв начин или нещо такова - трябва да сме задружни като общество и ако видим вандалски акт върху чужда кола да реагираме като за своя, защото утре може да пострада и нашата кола и ще бъде жалко да сме напълно безучастни към такива неща , а после да се вайкаме за своите коли - само и единствено за тях. Манталитетът ни е един от най-големите проблеми и той е виновен за много от неуредиците в нашата държава!В крайна сметка ние още като сме си купили колите съзнаваме факта , че хвърляме едни пари на улицата (изкл. късметлиите , които имат гаражи и дворове) .Всъщност аз си давам сметка , че не може човек да си опази колата, дори и да е пред вас - нощем се спи , хората докато чуят докато усетят , докато се събудят... онези вече ще са пред друг блок. Или пък си заминал на екскурзия със самолет или автобус... човек не може да си опази автомобила според мен - затова се правят застраховки или пък се разчита на късмет - да не е твоята и толкова...

Последна промяна от golf_td на Сря 08 апр 2015 15:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 08 апр 2015 15:00

Не на едно място е доказано, че разширяването на пътищата докарва повече трафик в дългосрочен план и пак всички висят в задръстването, но разбира се в друг мащаб. Трябва да вземаме пример от немските градове, където трафика се изтласква и се стимулира използването на обществен транспорт. И това не се прави за личното ти удобство, а за общото благо. Гражданско общество какво да правиш.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 08 апр 2015 15:09

golf_td написа:Колега според теб как може да се случи тази промяна в инфраструктурата

Golf_td - ами навремето да се е мислило. Сега сме пред свършен факт. Това е все едно да пуснеш атомна бомба и после да питаш "Абее, а вие защо носите костюми за радиационна защита!?". Моментната безотговорност понякога има трайни последствия.
За останалото - велоалеи и прочие. В градският транспорт не се качвам. Колело си карам, но зимата не е много комфортно, знаеш...
nurv написа: Трябва да вземаме пример от немските градове, където трафика се изтласква и се стимулира използването на обществен транспорт.

Nurv, дали в Германия имат проблеми с мургави индивиди, които те джобят в автобуса, не се къпят и миришат на сметище или директно те нападат с ножката? Дали имат проблеми на запад с терористични атентати, където автобуси се замерят с камъни или се стрелят с въздушни пушки от същите тия? Дали там градският транспорт закъснява постоянно и е по-амортизиран и опасен от 20 годишният ми автомобил? Значи до преди известно време автобусите в град Бургас, където съм се возил, специално линията 211, която ходи от центъра до Меден Рудник беше не просто често със закъснения и понякога идваха един след друг няколко автобуса, а автобусите бяха разпадащи се. Вътре студ, по средата където се съчленяват двете части на автобуса, гумените уплътнения бяха такива, че можеш да си мушнеш ръката в зейнали дупки. Тия автобуси хвърляха кълба черен дим, които не се конкурираха с Нефтохим-а, те изхвърляха дим за ден толкова, колкото Нефтохим за месец. При такива условия е ясно защо българите си купуват коли, за да не мръзнат по спирките, да не се возят в автобуси със съмнително техническо състояние и направо опасни, да не ги джобят или ръгат с ножове, да не им лъхат не къпани индивиди, миришещи на лук и чесън. Пък и да не говорим че общественият транспорт, като всички обществени места при всяка епидемия на каквото и да е заболяване се превръща в свърталище на всякакви вируси и микроби.
myrshavija написа:Айдееее, поредния мрънкач! Заминавай в Русия да караш...

Бил съм там - видял съм. Отиди и ти да видиш в какви мащаби се правят нещата там.
-----
А иначе по темата. Дадат ли малко свобода на общините да определят цените за паркиране, имам усещането че на някои места паркингът ще стане от левче на час на 10 левчета на час. На нищо не гледам с добро око вече. Без това и сега синята зона специално не е нищо друго, освен мацане с боя и искане на пари за пътя, който вече сме платили да се построи, т.е синята зона я считам за вид рекет.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 08 апр 2015 15:15, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 08 апр 2015 15:14

инжектопляктор написа: Тия автобуси хвърляха кълба черен дим, които не се конкурираха с Нефтохим-а, те изхвърляха дим за ден толкова, колкото Нефтохим за месец.
Не е вярно това! Два автобуса за ден димяха като Нефтохим за 34 дни, а не само за месец. Аз бях там и видях!
Колко е хубаво всеки да има трибуна за изливане на бъркоча в главата си, нали!
Тиквун президент!
Петък ли е?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”