шум в двигателното помещение
-
kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
шум в двигателното помещение

-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Да, най-добре е да махаш ремъците та да се разбере.
Може и ролката на ангренажния да погледнеш, ако всичко друго е ок.
Смяната на лагерите на генератора (те са 2) самостоятелно е възможна, но си е малко играчка, възможно е да се закучат някой неща, например развиването на шпилките дето го държат сглобен, и избиването на старите лагери. Ще трябва скоба за избиване на лагери, може да се наложи и някой лагер да се чупи за да се разкара и т.н. Малко въпрос на късмет е, може и много лесно да стане.
На моя например малкия лагер се наложи да му строша сепаратора та да извадя външния пръстен, а вътрешния леко го подрязах с флекс и после го счупих на това място. Иначе нямаше вадене.
Големия излезе доста по-лесно.
Може и ролката на ангренажния да погледнеш, ако всичко друго е ок.
Смяната на лагерите на генератора (те са 2) самостоятелно е възможна, но си е малко играчка, възможно е да се закучат някой неща, например развиването на шпилките дето го държат сглобен, и избиването на старите лагери. Ще трябва скоба за избиване на лагери, може да се наложи и някой лагер да се чупи за да се разкара и т.н. Малко въпрос на късмет е, може и много лесно да стане.
На моя например малкия лагер се наложи да му строша сепаратора та да извадя външния пръстен, а вътрешния леко го подрязах с флекс и после го счупих на това място. Иначе нямаше вадене.
-
kibo_tom_8440
за шум в двигат.....
-
kibo_tom_8440
за шум в двигателя

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
-
kibo_tom_8440
за шум в двигателя

-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, сори ама нямам нищо общо с априлци, в София съм. Имам навик винаги като се регистрирам някъде да избирам каквото ми попадне (т.е. случайна информация), и тук явно така съм направил.
Ще се поправя.
Иначе за лагерите, навремето като сменях мойте продавача ми каза първо да го отворя и да погледна старите че имало различни варианти.
Както и да е, при мен бяха следните:
Преден: 6303 C3
Заден: 6201 CS20
Все пак може би е добре първо да отвориш генератора та да видиш какви са и после да купуваш.
За шпилките бих ти препоръчал един трик:
Първо с отвертка и чук да разклатиш главите на винтовете странично, после преди да тръгнеш да развиваш някоя да опиташ леко да я завиеш - понякога това има огромен ефект за развиване на "трудни" винтове/болтове.
Ще се поправя.
Иначе за лагерите, навремето като сменях мойте продавача ми каза първо да го отворя и да погледна старите че имало различни варианти.
Както и да е, при мен бяха следните:
Преден: 6303 C3
Заден: 6201 CS20
Все пак може би е добре първо да отвориш генератора та да видиш какви са и после да купуваш.
За шпилките бих ти препоръчал един трик:
Първо с отвертка и чук да разклатиш главите на винтовете странично, после преди да тръгнеш да развиваш някоя да опиташ леко да я завиеш - понякога това има огромен ефект за развиване на "трудни" винтове/болтове.
-
kibo_tom_8440
за шум..........

-
kibo_tom_8440
за шум......
- № 6303 преден - ~ 6,50 лв.
- № 6201 заден - ~ 4,20 лв.
Смяната на майстор варира от 15 лв. нагоре в зависимост от майстора и населеното място.

-
kibo_tom_8440
за шума....
лукса да живея на такова хубаво място като Априлци
Значи става някаква обърквация. Аз съм от Велико Търново, лагерите ги намерих на посочената цена в Г.Оряховица, а лемонта е пазарен с майстор от гр. Лясковец. Така че има полза от триградието. А колкото до Априлци наистина е хубаво там.

Значи става някаква обърквация. Аз съм от Велико Търново, лагерите ги намерих на посочената цена в Г.Оряховица, а лемонта е пазарен с майстор от гр. Лясковец. Така че има полза от триградието. А колкото до Априлци наистина е хубаво там.