Здравейте колеги, преди време писах за проблемите които изскочиха с вентото на баща ми но сега се появи пак един от старите проблеми.
При загрял автомобил по време на движение светва лампичката на маслото и започва да се чува някаква сигнализация, при изфорсиране се оправя но го прави доста често на последък това нещо, последния път се оправи със смяна на датчика на маслото но за има няма месец да е заминал този датчик се съмнявам.
Даите идея какво може да е за да знам в каква посока да го насоча да търси и да ремонтира.
Благодаря предварително на всички.
Венто 1.9 ТД проблем при достигане на работна температура
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Венто 1.9 ТД проблем при достигане на работна температур
мерихте ли налягането на маслото ?
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Ами както е задал въпроса тди фен, първо се мери налягането на маслото и ако е ОК -> идва неприятната новина за смяна на основни и биелни лагери.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Преди малко успях да поговоря с него относно колата сподели ми, че кара с Тотал Кварц 10-40 но му прави впечатление, че когато колата загрее и достигне работна температура при проверка на маслото му се струва доста редичко...
Също така ме попита и следователно се интересувам къде в София може да се направи подобно замерване?
Благодарности отново.
Също така ме попита и следователно се интересувам къде в София може да се направи подобно замерване?
Благодарности отново.

Върни се в “Дизелови агрегати”