Polo 1.4 TDI Comfortline 2015

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Apostrofix
Автомобил: 2003 Passerati
Двигател: AVB

Polo 1.4 TDI Comfortline 2015

Мнениеот Apostrofix » Пет 10 апр 2015 23:21

Здравейте,

Обмислям закупуването на Поло 1.4 ТДИ. Да кажа първо, че изобщо не съм запознат с модела, а и като цяло с дизеловите двигатели. Бих се радвал, ако някой може да сподели мнения за въпросния модел.
Разни знайни и не знайни проблеми, съвети и т.н. :smile

Става въпрос за нова кола. Днес направих тест драйв на едно такова Поло и като цяло ми хареса колата. Волана се върти с такава лекота :eek , старт-стоп системата предполагам може да се изключи. Колата, която карах беше на 7200км и на място при затворени прозорци се чуваше дизеловия двигател доста, това нормално ли е? 3 цилиндера и 90 коня, надявам се че няма да е проблем в дългосрочен план. Иначе гледам, че се предлага с подгряване на седалките, ел.пакет, сензор за дъжд, климатроник, затъмняване на огледалата. Общо взето точно екстрите, от които се нуждая. Единственото и доста важно нещо за мен са ксеноновите фарове, а забравих да пробвам фаровете :redface Предполагам те се водят допълнително оборудване и сигурно са скъпички за добавяне.

От екстрите бих добавил ксенона и евентуално подлакътник. Мулти-волана при VW в какво се състои? На БМВ-то мога да управлявам темпомата и музиката, но на Поло-то видях, че темпомата е с лостче.

Аз минавам доста километри извънградско и за съжаление не успях да направя тест драйв на магистралата (живея в малък град в Дания и 95% от шофирането ми е извънградско). Сегашната ми кола е BMW E39 и съм доста доволен, но просто се замислям за по-икономична кола, а така като смятам покупката на новото Поло няма да ми повлияе на бюджета. Някакви впечатления от извънградско шофиране с Поло-то?

Мога да кача и няколко снимки на това, което карах днес, не че са някаква екзотика де..

Ще се радвам да прочета и други мнения :smile

Поздрави :th_up

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Polo 1.4 TDI Comfortline 2015

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 апр 2015 7:51

Избери моторизация със 6 скорости, щом ще караш главно извънградско. Даунсайзинга при ТДИ, като цяло е леко безмислен, няма съществена разлика в разхода. :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 11 апр 2015 8:38

От 5та серия на BMW на Polo, макар и чисто ново, комфортът на магистралата доста ще намалее

Потребителски аватар
Apostrofix

Мнениеот Apostrofix » Съб 11 апр 2015 10:12

hooligan_sk написа:Избери моторизация със 6 скорости, щом ще караш главно извънградско. Даунсайзинга при ТДИ, като цяло е леко безмислен, няма съществена разлика в разхода. :th_up

Като гледам в каталога, със 6 скорости има 1,2 TSI Highline със 110 коня и 1,4 TSI ACT BlueGT със 150 коня, обаче разхода и при двете е малко по-нагоре от ТДИ. Иначе прав си, че 6-те скорости са по-добре. Ще гледам през идната седмица да направя тест драйв и на едно от тях.

Vlad777 написа:От 5та серия на BMW на Polo, макар и чисто ново, комфортът на магистралата доста ще намалее

Това е, което ме притеснява най-много. Сега петицата е с 18-ки и на магистралата е бетон с почти никакви шумове. Освен това някой път карам по-бързичко, а на ТДИ-то гледам му дават максимална скорост от 183км/ч. Не че карам често с такива скорости, но ми се струва не достатъчно.

Някакви впечатления как са нещата при изпреварване на извънградски/планински път, също и с багаж и пасажери?
Сега погледнах и Golf, но се ускъпява доста и трябва доста да го обмисля и да смятам на ново. Иначе 1.6 ТДИ 110 коня и 6 скорости изглежда доста добре.
Мисля също да се отбия до Шкода и Сеат за да видя как са нещата при тях, респективно при Фабия и Ибиза.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 11 апр 2015 14:43

Карам с 1.4тди от 2007. На изпреварване в сравнение с бмв-то си е направо бабичка :mhihi , а в сравнение хюндай и10, айго на тойота,корса, спаркове, дачии 1.5 и подобни с подобни мотори е "самолет" . Все пак дърпа добре на 5та по баирите, но ако сте 3ма с багаж и клима при изпреварване трябва да се засилваш от по-далечко, все пак това е 3 цилиндров дизеляк, създаден уж за икономия, и ако няма 6та след 140 се зори- на 4000 об е 170,след това въртящия момент свършва, но незнам дали скоростите са същите при новия модел :th_up
ПП само да питам, новото 1.4 тди пак ли е помпа дюза или е КР? Аааа и да знаеш - при скорости над 140км/ч ще е икономична колкото БМВ-то( съвем малко по малко- 7-9/100)

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Съб 11 апр 2015 18:07

за съжаление няма дизел със 6 скорости, ако можеш, вземи 1.6 - тук не се предлага
иначе най-мощния дизел

старт-стоп системата може да се изключи от бутон, но се активира при следващото запалване - доста досадно

от волана се управлява борд компютъра и стерео/навигацията ако има
Изображение

препоръчвам ти освен екстрите, които си си харесал, да вземеш всички въздушни възглавници и най-добрия мултифункционален дисплей, тук се води "Plus"
ако взимаш навигацията, вземи и камерата за задно виждане
ако взимаш отопляване на седалките, вземи зимния пакет - само с него има датчик за водата за предното стъкло
каза, че караш на дълги разтояния - силно ти препоръчвам и спортни седалки - много по-удобни са от стандартните

за ксенона питай! при някои нива на оборудване не се предлага! тук вмомента въобще не се предлага!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 11 апр 2015 19:11

защо не видиш шкода фабия моделът е чисто нов според мен е доста по-широчко отвътре техниката и двигателите са еднакви но цената и е по-достъпна

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 11 апр 2015 20:13

Виж шкода рапид

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Нед 12 апр 2015 0:45

забравих:

за магистрала е много удобен Adaptive Cruise Control with Front Assist
докато си на круз контрол, като наближиш отпред някой, колата автоматично намаля скоростта, и поддържа дистанция!
а като напусне лентата пак сам си ускорява до предишната скорост

Потребителски аватар
Apostrofix

Мнениеот Apostrofix » Вто 28 апр 2015 13:56

супер, благодаря ви за отговорите!

след 2-3 месеца ще споделя впечатления :biggrin (много време...мнооого...)

ксенона за съжаление не се предлага.
иначе добавих и спортното окачване, надявам се да се усеща по-стегнато управлението и да го няма накланянето например, когато се минава през кръгово.

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Вто 26 май 2015 15:09

Има и спортни седалки, със странична упора, които са много удобни!
Аз съм със спортно окачване и 15", колата е много стабилна дори при 160+ км/ч.

Потребителски аватар
vasko_bulgaria
Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
Двигател:

Мнениеот vasko_bulgaria » Сря 27 май 2015 9:07

При 1.4ТДИ 3 цилиндъра има доста неприятна вибрация при работа на място. Преди да поръчвате покарайте автомобила задължително по-дълго време,както в градски така и извънградски условия.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”