китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Мнениеот Stivi » Съб 11 апр 2015 9:28

muns61 написа:Ако от гумите ти зависи дали ще спреш на светофара, много вятър вее между ушите...

Той светофара е ясен,интересното става когато внезапно ти изскочи я кола,я куче или не дай боже човек,ей тогава 20 спестени лв. могат да струват много ! Но ние знаем ,че по принцип каращите с евтини или изтъркани гуми са най-внимателните шофери и на тях това никога не им се случва :mhihi

kristiyan92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristiyan92 » Съб 11 апр 2015 9:47

Не си заслужава икономията от 30-40лв за китайска гума. Моят Сеат си го докарах лично от Германия, като с него си имах бонус 4 чисто нови летни китайски гуми в багажника. Сложих ги миналата пролет много добре се държаха в началото, но след като минаха 10 000 км сцеплението бързо започна да изчезва, а през октомври като стана по-влажно вече изобщо не искаха да спират...Марката беше МЕМБАТ, такива в България не съм виждал да се продават, чудно ми беше как германеца ги беше купил и то на относително спортна 200 к.с кола...

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 11 апр 2015 10:00

сигурно "германеца" се е казвал Юсуф или нещо подобно.......

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 11 апр 2015 10:10

Поръчах си от един сайт аз гуми 4 на брой,но марка не пишеше... "value choice" за 1.4 hdi дето и без това едвам се движи,общо взето не ми трябва скъпа гума а и тук няма зима. Та дойдоха китайски... Как и да е,метнах ги на колата,съвсем пресни са,2015 произведени. Меки като за лятна гума,ще ги видим колко ще изкарат. Hifly е марката...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 11 апр 2015 11:02

Аз досега евтини и хубави гуми не съм виждал. Пробвал съм и от топ марките, и от най-евтините, и от средните. Евтините не струват. За гуми от магазина иде реч. Който ги харесва, нека си ги кара.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 апр 2015 22:13

Разбирам какво имаш предвид, но как такива стриктни държави като Англия и Германия откъм технически прегледи и изисквания допускат да преминават коли с такива кофти гуми? Бил съм в Англия за по-дълго време и голям процент от новите коли са с подобни гуми или други "кофти" китайски такива в същата категория и изобщо не карат всички като нас с Michelin Pilot/Alpine 79-ми модел на дръгели по 10/15/20 години... :rolleyes Не е ли странно ние да карме с висок клас гуми на дърти коли, които са забравени вече от другите цивилизонави държави, докато тези същите карат чисто нови коли с нови гуми по-нисък клас? И пак да кажа, не карам с китайски гуми и не си "хваля моето", просто ми е интересна съпоставката. :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 15 апр 2015 6:32

Какво да съпоставяш? И по белите държави гледат евтиното нищо, че е китайско и е боклук :c020

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 15 апр 2015 7:50

Много хора не се вълнуват дали новите им евтини гуми след няколко седмици/месеца започват да носят настрани или колата тресе заради тях. Или пък колко са шумни.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 15 апр 2015 10:01

nokiangage написа:... Не е ли странно ние да карме с висок клас гуми на дърти коли, които са забравени вече от другите цивилизонави държави, докато тези същите карат чисто нови коли с нови гуми по-нисък клас?...

Донякъде се дължи на явлението законен рекет, което са се научили да упражняват някои, да не кажа повечето гумаджийници там :mhihi Запазил си си час за смяна на летни/зимни гуми няколко седмици предварително, отиваш на деня и някой Юсуф( в моя случай беше Григорий :mhihi ) ти заявява с компетентен вид, че твоите гуми, които си донесъл за смяна не стават, щото са износени/криви/стари/повредени/опечени...абе което си избереш от изброените, в общи линии,...ъъъ и той в никакъв случай няма да поеме отговорност да ги монтира на колата ти, щото по закон носи отговорност и т.н. и т.н Пред алтернативата да си запази час за смяна след още няколко седмици при друг гумаджия и евентуално да му играят същата пиеса много хора предпочитат да вземат на място какви да е други гуми, които въпросният Юсуф услужливо държи на склад(най често- да, познахте-китайски) :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 15 апр 2015 19:51

Разбирам какво имаш предвид, но дори и да ти пробута китайските, този същия Юсуф ще си сложи подписа и ще поеме отговорност за тях пред закона, нали? Ако са толкова зле дали ще го направи в една толкова правно регулирана държава? :redface

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 15 апр 2015 21:54

Ами в интерес на истината не са толкова зле, само дето повечко шумят. Понеже направих грешката да отида с две коли за смяна въпросният Григорий ми "предложи" :mhihi някакви бюджетни, Файърстоун май, за моята лична и някакви китайски, на които даже името не мога да запомня, на хептен тънка цена за служебния бус. Ми...гуми като гуми, една година никакви проблеми. Ест не съм ходил да ги тествам на Нюрбургринг :mhihi Само дето се наложи и да му платя още пари, за да изхвърля при него осем гуми, каквито по битаците се продават по 50 лева бройката :mhihi

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 17 апр 2015 15:03

Pirogov написа:Относно китайското - само порцелан! Всичко друго китайско е боклук! Ако някой може, нека ме обори!

Хе хе и айфонче може ли? Или и то е боклук? Не не то е порцеланово май :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”