Golf MK4 2002 1.6 16V BCB - Тропане след автомивка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
JustSomeone
Автомобил: VW Golf IV 1.6 16v 2002
Двигател:

Golf MK4 2002 1.6 16V BCB - Тропане след автомивка

Мнениеот JustSomeone » Пет 10 апр 2015 16:44

Здравейте коелги,

Днес след малък пазар реших да измия колата на автомивка само външно 1 мин с препарат 1 мин водоструйка.
До тук всичко супер, измих колата светна и тръгвам и се чува едно много отвратително тропане - скърцане ?

Клип - Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=f81ff3bf20

като изключим скърцането от гумената стелка при ползване на съединителя и тропането от закопчалката на колана се чува скърцането за което говоря :redface
На 1:00 - 1:30 се чува добре.

Извинявам се за качеството, докато се прибирах го снимах.
Идея от какво е това ? Чува се както и на скорост, така и на празен ход най-вече при завиване и то на дясно, но се чува и при ляв завой.. :cry
Това което е сменено са тампоните на щаб. щангата и тампоните на макф. преди 2 месеца.
Ще съм благодарен на всеки за мнение и съвет от какво може да е ?

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 2002 1.6 16V BCB - Тропане след автомивка

Мнениеот dimcho88 » Пет 10 апр 2015 21:04

колега като го слушам как потропва по добре го виж на канал ако можеш, малко е загадка след автомивка да се получи, може просто да е съвпадение, може просто да е му е дошло времето на някоя част.

Потребителски аватар
JustSomeone
Двигател:

Мнениеот JustSomeone » Пет 10 апр 2015 23:29

Благодаря за отговора колега!
Днес навъртях още 60-тина киломентра и тропането намаля, но все още се чува. Когато пусна музиката дори не го усещам. Засилих се с около 70 км/ч пуснах волана и на прав път не мръдна на никъде. Пробвах с по-висока скорост да завия и не се чу този шум. Няма странни вибрации във волана или някаква нестабилност ?
Заради празниците момчетата от сервиза не работят, а се налага да навъртя още 100-200 км, надявам се да не е нещо сериозно докато стигнем до сервиза :neutral

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Съб 11 апр 2015 14:27

дано всичко ти е наред, може би препарата на автомивката не влияе добре на гумените части(тампони, маншони и др)

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Съб 11 апр 2015 15:01

влязло е вода през скъсан маншон на ябълковиден болт(шарнир,накрайник,биалетка) и оттам се стига до луфтове,ръжди и тн. в ябълковидния болт....сьответно и потропването в последствие....поздрави :th_up

Потребителски аватар
JustSomeone
Двигател:

Мнениеот JustSomeone » Сря 15 апр 2015 17:49

Малко развитие по темата.

След въпросният клип, оставих колата 2 дена да не се кара и когато покарах скърцането го нямаше, но имаше някакво леко потропване при неравности и то понякога, днес отидох в два сервиза:

1вия сервиз момчето легна под колата накара ме да въртя надясно докато заскърца и УХА пак се чу тоя звук, след 1-2 мин гледане каза,че е от рейката, която тотално е заминала / да кажа тук, че тя не капе и помпата не вие/.
Майстора ми каза категорично да не карам рейката при момчетата на "Орион в гр. София зад МакДоналдс-а".
Като цена ми направи оферта 100 лв., качване / сваляне и 200 лв. рециклиране на рейка при тяхни хора в кв.Овча Купел, като не се знае дали моята ще стане или ще е друга :neutral

2рия сервиз / Елбатрон / - оказа се, че момчетата нямат канал и не можаха да я погледнат хубаво, но погледна отпред и отворих капака за въпросното скърцане погледа и той и ми каза,че е сигурен, че не е от рейката и има вероятност при миенето да съм изпръскал повече и да е паднала смазката при тампона на макферсъна. Също така каза,че може да са няколко неща, но да погледна при някой сервиз с канал. След това го попитах, при заминала рейка какви са цените и къде ги правят и той каза, че най-добрите и там където те ги правят е на "Орион в гр. София зад МакДоналдс-а"., като цена 80лв., качване сваляне и 170-80 лв. рециклиране + 23 лв. масло.

Така и така утре ще отида на сервиз с канал, за да ми кажат и трето мнение, но се чудя как може два добри сервиза / по думите на хората / да ми кажат 2 коренно различни мнения :/.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Чет 16 апр 2015 9:10

Не съм слушал клипа- на работа съм, но тампоните на стабилизиращата щанга доста гадно скърцат и ако са заминали и сигурно тропат (моите само скърцаха). Не виждам от автомивка как ще счупиш окачването.

Потребителски аватар
JustSomeone
Двигател:

Мнениеот JustSomeone » Пет 17 апр 2015 14:52

Тампоните на щангата са на 2 месеца, сменени не е от тях. Повярвай ми знам как скърцат ! Това е някакво стържене при завой, което се чува като метла в метал! Ако стърженето изчезне при завой се появява тропане :/
Всичките майстори на които имам доверие са зарината в работа :/ Имам час за сряда другата седмица само да я погледнат. :cry

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 17 апр 2015 16:51

Колега и аз смених тампоните на стаб. щанга но при мен след 1 година пак почнаха да скърцат. Не изключвай вероятността, или да са ги подменили с менте такива, или старите само да са ги подмазали с черна грес и сега да се е одмила и да почва да скърца пак. А тропането е възможно да е от щангата.

Потребителски аватар
JustSomeone
Двигател:

Мнениеот JustSomeone » Пет 17 апр 2015 17:15

Колега тампоните лично аз ги купих от VW и им ги дадох да ги сменят, момчетата са от сервиз "Elbatron"- кв. Красна Поляна, и смятам, че има много мнения за тях по форума и то все позитивни, не смятам че са направили такива работи. И все пак старите ми тампони скърцаха доста и знам какво се чува, а това е съвсем различно и доста по-шумно. Усеща се и във волана по друг начин. Ще направим хубав преглед на всичко другата седмица, а до тогава с градския транспорт, защото не искам да дочупвам каквото е тръгнало! Ще пише отговор какво е развитието ! Благодаря за мненията. :)

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 17 апр 2015 18:23

При мен се оказа външен корм.накрайник.Пак след автомивка започна тропането.

Потребителски аватар
JustSomeone
Двигател:

Мнениеот JustSomeone » Сря 29 апр 2015 18:17

Така след ходене по майстори и всички с различнo мнение и всеки да ми казва суми от 100 до 500 лв. за рейки, се реших да я закарам в един сервиз на "Опел" при мой познат, който я огледа и ми каза,че според него това скърцане идва от рейката и имало място където явно греста е намаляла и от там идва, за сумата от 35 лв. я гресира и "ВОАЛА" няма скърцане, вече 100 км каране. Потропването си е старото и явно има да се прави рейка/ или да търся друга, но за момента колата си промени състоянието, волана олекна возията стана друга :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”