Мнениеот Fox.Spasov » Нед 19 апр 2015 14:31
Здравей,колега честито за придобивката.И аз имам същата кола от 3 месеца.Статията ,която колегата е публикувал е полезна.За филтрите аз сложих на моята Mann и Mahel защото като я обслужвах нямаха налични всичките филтри от една марка.За разхода на гориво и по-конкретно за градския е данните в ауто дата са верни,но за смесения и извън градския поне при мен има леки разминавания.Това го отдавам на факта,че моят най-чест маршрут е такъв,че нямам повече от 40 км. каране при което да не навлизам за 2/3 км.в населено място. Най-ниския ми разход е бил 5.9,един резервоар стига г/д за 800-900 км. ,но зависи с колко души и багаж пътуваш.За маслото ,колегите от форума усърдно препоръчват Motul,вече от теб зависи коя спецификация да си избереш,но се съобрази с написаното в книжката на колата.Аз лично карам в момента с Champion 5W-40 и за 5500 км.,не е мръднало,няма изгорено ,не си е променило драматично качеството и цвета.Мисля за следващата смяна да сложа Motul,защото в по студено време,когато колата не е палена 2-3 дни имам леко потропване в хидравличните повдигачи и мисля преди смяна на маслото да и направя промивка и да сложа Мoutl.Някои ще ти препоръчат Castrol ,с него трябва да внимаваш да не е фалшив ,защото се носят много слухове ,че Castrola в България не е оригинален.За горивото и аз карах първоначално с 95,но от прочетеното в форума за по - сигурно смених с 100 ,честно не виждам да има разлика относно разход и скорост,то и в ръководството на колата е казано,че не се променят тези параметри,карам с гориво от Еко.