kris11 написа:А досега къде си дремал ? Откога плащаш само по 1 тарифа ?
Тоя имот, за който коментирам - в него живеят моите родители. Там през повечето време те си плащат сметките.
krraynov написа:Първо, проверете партидата Ви дали е двойнотарифна или не е...
Не ми трябва часовник, след като електромерът е електронен, има вграден и отчита по 2 тарифи, но се таксува по 1. Какви са тия "еднотарифни" партиди и кой по-точно би искал да плаща повече, какви са тия измами? Значи години наред никой не му е правило впечатление това, преди аз да се поровя из документацията. Къде да я търся тази информация, като тази партида е там сигурно от 40години и няколко пъти е сменяла собственици? И да е била еднотарифна, как в момента се отчитат 2 тарифи от електромера(електронен), а отдолу в сметката се пише и за двете една цена? Какви молби да подаваш, като то си ги пише двете разделно, не е като навремето да се слагат външни часовници?
Какви са тия "молби", за да може човек да плаща и на нощна тарифа, а иначе навсякъде убеждават, че нощната задължително си я имало? Това тук е чиста долнопробна измама според мен. Значи и старите електромери, които са слагани в имота преди това - винаги са били с 2 скали - двойнотарифни, а се е отчитало по 1. Как стават тия номера? Не е имало часовници, но винаги в имота са били инсталирани двойнотарифни електромери. Как така, ако е 1 тарифа? В по-старите фактури пише, че нощна = 0. Правих справки из документите нарочно. Иначе хубаво са го изтествали електромера, да показва и някакви цифри за нощна, да се заблуждават хората, че върти и по нея, а те всъщност да не се менят, ако внимателно се загледаш.