Въпрос за хладилник-избор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за хладилник-избор

Мнениеот VWGT » Чет 16 апр 2015 16:58

що за марка е DAEWOO при хладилниците ? (по конкретно side-by-side моделите - с двете врати)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 16 апр 2015 19:57

Конкретно за SBS са основен производител и правят моделите и на много други известни марки.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 16 апр 2015 20:32

VWGT написа:що за марка е DAEWOO при хладилниците ? (по конкретно side-by-side моделите - с двете врати)

На село имаме такъв Деу.Купиха го на дядо ми,след като мраза на 40 години издъхна :Mr Green Fun
С отделна камера е и първоначално бях скептично настроен към тая марка,но вече 5-та година продължава да бачка безотказно.Има някаква защита,като падне температурата в помещението под 5 градуса и изключва.
И работи по тихо от моя Hot Point. :smile

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 20 апр 2015 9:37

а тези деута (а и попринцип хладилници), дето са с лед и диспенсер, задължително ли е да са вързани на водопровода, може ли с други източниci на вода да работят (примерно собствен резервоар) ?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 20 апр 2015 10:46

VWGT написа:а тези деута (а и попринцип хладилници), дето са с лед и диспенсер, задължително ли е да са вързани на водопровода, може ли с други източниci на вода да работят (примерно собствен резервоар) ?

За пръв път чувам, хладилник да се връзва за водопровода, това да не е съдомиялна? Диспенсъра и ледените кубчета се пълнят на ръка, цял водопровод не е нужен!

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пон 20 апр 2015 12:57

agumba написа:
VWGT написа:....?
За пръв път чувам, хладилник да се връзва за водопровода, това да не е съдомиялна? Диспенсъра и ледените кубчета се пълнят на ръка, цял водопровод не е нужен!
Е винаги има първи път :mhihi

Препоръчвам ако има хладилника да е с опция за връзка към тръбопровода, отколкото такъв с водосъдържател(диспенсър) вътре в него които да заленяса.
Има и такива който са с един воден-резервоар за студена вода и за лед - имат водна помпа и клапан който разпределя на къде да отива водата. Но и при тях водата заленясва(тинясва).

Разглобявал съм някой и друг след някоя друга година работа и съм се нагледал на доста мизерий :icon_lol .

Поздрави!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 20 апр 2015 15:09

има и го тоя момент ... водата от тръбопровода за лед иди дойде, ама за пиене е гадна

като се замисля, май е излишна екстра. Една бутилка и ... като заленяса - нова :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 20 апр 2015 15:19

Е то точно чешмяната вода зеленясва, ако е с резервоар и се налива само минерална или от проверени местни чешми не вярвам да зеленяса, да не говорим, че на практика чешмяната не става за пиене. Нямам такъв хладилник, но в обикновен диспенсър не съм виждал зеленясала вода. Между другото и леда отдавна си го правя с минерална вода за да не ми се мандахерцат едни бели парчалчета в ракията след като се стопи леда.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 20 апр 2015 15:38

Сега видях темата, та да си кажа... През 2012 купих Електролукс за доста парички. Днес вече е на 3 години, всичко му работи идеално и е безшумен, НО ЗАПОЧНА ДА РЪЖДЯСВА (няма влага около него)- отначало долу на вратата, скоро гледам и задните тенекии :banghead . Приятелите ми ме бъзикат, че бил от рециклиран Опел, ама това не ме успокоява :mhihi. И братовчед ми има такъв, но през 2010 го купи- и той ръждяса :scare3 . Явно трябва да си припомня времето като бях автотенекеджия и да го почвам с кит-а :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 14 авг 2015 19:24

Предстои ми да купувам хладилник и си набелязах няколко модела.
Горение
LG
Whirlpool
Samsung

Засега фаворитите ми са горението и черния самсунг като самсунга по ми допада като визия.LG то е с линеарен компресор който много вдига цената,заслужава ли си тази технология или не.Ценовия диапазон е до 1100лв макс като онлайн отстъпката е доста заинтригуваща.Цвета задължително инокс или черно,дисплея също е задължителен.Какво ще препоръчате от тези модели.

пп забравих още нещо шума да е максимално нисък затова самсунга е на първо място.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 авг 2015 15:06

Моите впечатления са, че по-честите дефекти са електроника или пробив. Според мен 3-4-5г обща гаранция е по-добре от 10г на компресора.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 16 авг 2015 8:19

fox_vt написа:Предстои ми да купувам хладилник и си набелязах няколко модела....

вчера взехме ей тва Горение и мисля, че за парите си е екстра (в момента е с 5 години пълна гаранция). по-шумно е от стария хладилник (основно заради вентилатора), но пък за сметка на това охлажда в пъти по-бързо.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 28 сеп 2015 18:28

Да повдигна малко темата joro_kem какъв беше стария хладилник че този е по шумен? Вчера ходихме пак да гледаме този път обаче включихме друг важен параметър - вътрешно разпределение и коня отиде у ряката :mhihi Последно според наличното в техномаркет останаха два модела whirlpool
Samsung

Уърпула е с два кръга и вероятно се превключва от клапан,това би трябвало да е плюс.Самсунга съм го виждал на живо и е адски тих 3 децибела в повече дали ще са проблем.Някой ползва ли хладилник с контрол на влажноста,там как е положението,на тоя има уж контрол.

И един по така въпрос,отделението нула градуса за какво аджеба го ползвате за месо и риба ясно.Но сурови ли?Все едно си купил месо но ще го готвиш утре и да не го замразяваш го пльосваш там,така ли е.Гледам в по големите хладилници го има но ако е само за това за нашето домакинство само място ще заема.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 28 сеп 2015 18:33

fox_vt написа:Да повдигна малко темата joro_kem какъв беше стария хладилник че този е по шумен?

whirlpool с горен фризер

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пон 28 сеп 2015 20:00

fox_vt написа:...И един по така въпрос,отделението нула градуса за какво аджеба го ползвате за месо и риба ясно.Но сурови ли?Все едно си купил месо но ще го готвиш утре и да не го замразяваш го пльосваш там,така ли е.Гледам в по големите хладилници го има но ако е само за това за нашето домакинство само място ще заема.

...Както и за салати разни (домати, краставици...), плодове, зеленчуци, свежи подправки...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”