Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Vanesto & katalunec второто число от означението не са милиметри, а проценти и разликата 9.25 мм.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
nikiforov написа:а какво ще кажете за dayton и riken maystorm ?
И аз се чудя точно между тези гуми, то примерно като Riken Maystorm със същата шарка са Kormoran Gamma, Tigar Prima и Taurus 401. Имам познат, който кара вече май втори сезон с Gamma-та и доста доволен. Скоро може да си взема две да ги пробвам и ще пиша след определен пробег.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Много е забавно като метнете големите джанти и почнете да разпитвате за измислени гуми... priceless 

- nokiangage
- Контакти:
В моя сегашен случай 15-ка джанта изобщо не е голяма колега, а и като сменям поне 2 комплекта джанти като цолаж и гуми с различен размер за едно лято е безпредметно да си купувам все чисто нови перформънс гуми при положение, че повече от 90-100 км/ч не вдигам извън града. Карал съм с няколко Michelin Energy Saver и Pilot моделите, Kumho Ecsta, Dunlop SP9000, няколко модела Uniroyal Rainsport, BFGoodrich, Fulda, Barum, няколко комплекта китайци, на които не им помня имената, Kormoran, Debica, едни измислени Английски и май има и други, които пропускам - та да ти кажа за 9 години зад волана грам не съм имал грам проблеми породени от гуми и за мен няма особена разлика.
Тъй, че да - през центъра на удоволствието ми е каква ще е марката, защото аз Need For Speed моментите съм си ги изживял на Playstation-а ми и нямам претенции за състезател.
Ако някой разчита само на гуми за да не влезе в хрониките, проблема е другаде 
ПС. По "priceless" е като си с Debica-та/подобни кофти гуми да видиш някой с 4/5 пъти по-скъпи гуми излязъл от пътя навътре в полето да разгледа фуража
, тъй, че не е само до гумите...

ПС. По "priceless" е като си с Debica-та/подобни кофти гуми да видиш някой с 4/5 пъти по-скъпи гуми излязъл от пътя навътре в полето да разгледа фуража

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Все едно гледам как някой в тема за телевизори ми хвали НЕО 

- nokiangage
- Контакти:
Нешо не мога ти схвана мисълта, можеш ли да ми кажеш колко параметра може да сравняваш между една гума и друга и колко в повече са същите както казваш при телевизорите? Бъркаш нещо двата щата или не ти се получи заяждането... 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Все едно гледам как някой в тема за телевизори ми хвали НЕО
NEO, SAMSUNG и всички останали - едни и същи сериали дават вечер.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Кое не разбра? Че за един са важни гумите, с които колата има сцепление на пътя, а за друг е по-важно да смени два чифта джанти и да кара със стари галоши, като се самозаблуждава, че ако има акъл и кара с 90-100 на него никога няма да му се случи
Те точно един такъв, дето сигурно и той си е мислил, че няма да му се случи (набор на дЕдо ми беше) ми спря в багажника на предната Джета... щото аз успях да спра, а той - не. А двамата карахме с по 40-50 км/ч... Сигурно няма смисъл да ти казвам с какви гуми караше? 

- nokiangage
- Контакти:
Не разбирам как оцелявят и се мъчат просто всички хора, които карат с по-нисък клас гуми без да палят всеки ден свещ между пътуванията? Ти примерно предполагам винаги си карал все с топ модели гуми и то с чисто нови на лични и служебни коли?
Тоест нищо под 150 лева бройката няма сцепление и са опасни - може ли като на по-прост човек да ми обясниш как тогава тези евтините и кофти гуми минават TÜV примерно, или ние знаем за пореден път по-добре от Германците?
Тук май пак бъркаш нещата според мен в сравнението - реакциите на един 70+ годишен човек не са тези като на 30 годишен примерно - или искаш да кажеш, че са същите и ако този "набор на дЕдо ти" беше с Michelin Pilot 294223 или Proxes щеше да спре без да те удари? Съжалявам за Jetta-та, но в този слуай май не е от гумите
Тоест нищо под 150 лева бройката няма сцепление и са опасни - може ли като на по-прост човек да ми обясниш как тогава тези евтините и кофти гуми минават TÜV примерно, или ние знаем за пореден път по-добре от Германците?
Тук май пак бъркаш нещата според мен в сравнението - реакциите на един 70+ годишен човек не са тези като на 30 годишен примерно - или искаш да кажеш, че са същите и ако този "набор на дЕдо ти" беше с Michelin Pilot 294223 или Proxes щеше да спре без да те удари? Съжалявам за Jetta-та, но в този слуай май не е от гумите

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Доста хора пишат, без да са прочели ЗАГЛАВИЕТО на темата.
А именно НАЙ-ДОБРИТЕ ГУМИ, а не тези, които "стават" да се кара когато не вали, няма мъгла, няма завои, не се налага да се спира, не е тъмно, не е студено, бавно и полека.
Няма нужда всеки да се хвали колко евтини гуми е купил и какви компромиси е направил.
Прочетете заглавието!!! Темата не е кой с какви галоши кара!
П.П. Отнася се до всички, които са писали в темата. Няма нужда да се пише постоянно и да се водят спорове! Не превръщайте темата в чат!
А именно НАЙ-ДОБРИТЕ ГУМИ, а не тези, които "стават" да се кара когато не вали, няма мъгла, няма завои, не се налага да се спира, не е тъмно, не е студено, бавно и полека.
Няма нужда всеки да се хвали колко евтини гуми е купил и какви компромиси е направил.
П.П. Отнася се до всички, които са писали в темата. Няма нужда да се пише постоянно и да се водят спорове! Не превръщайте темата в чат!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега съм с 185/55/14. т.е. се чудя дали да си взема 4гуми hankook 185/60/14 или 2бр. continintal.на капачката на резервоара ми пише 185/55/14. моля за съвет.незма дали ще стане по висока кола та,което не ми се иска.благодаря Ви
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Vlad777 написа:Доста хора пишат, без да са прочели ЗАГЛАВИЕТО на темата.
Не ме разбирай погрешно но дефинирай понятието най добрите гуми

- nokiangage
- Контакти:
Нали в дискусията се ражда истината, та какво имате предвид под Най-Добрите и как разбрахте кой кара с Галоши и кой не? С триене на мненията на колегата joro_kem и моето, няма как да ни стане на всички ясно какво имате предвид, понеже и двете съдържаха въпроси на които нямаше отговор и все още не знаем кои гуми да си купим... Моля споделете, понеже и колегата над мен иска да разбере и се надявам неговото мнение поне да се задържи.

А и защо да не се пише постоянно в темата? Нали затова е форума всеки да споделя мнение, без значение дали на някой не му харесва, пък и така ще се индексира по-добре темата и всеки, който желае да си купи Най-Добрите гуми ще може да влезе тук и да му кажат кои са, че видиш ли може да си купи погрешка Галоши...
@ vesselino - 185/60/14 са с 18мм по-голям диаметър спрямо 185/55/14, тоест колата ще се повдигне с 9мм и километража ще отчита с 3.2% по-висока скорост. Ако става дума за Лупо, нашето е с тези по-високите гуми и няма проблеми вече 2 години.

А и защо да не се пише постоянно в темата? Нали затова е форума всеки да споделя мнение, без значение дали на някой не му харесва, пък и така ще се индексира по-добре темата и всеки, който желае да си купи Най-Добрите гуми ще може да влезе тук и да му кажат кои са, че видиш ли може да си купи погрешка Галоши...
@ vesselino - 185/60/14 са с 18мм по-голям диаметър спрямо 185/55/14, тоест колата ще се повдигне с 9мм и километража ще отчита с 3.2% по-висока скорост. Ако става дума за Лупо, нашето е с тези по-високите гуми и няма проблеми вече 2 години.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Забравих да добавя и още нещо темата е "Летни гуми - кои според вас са най-добрите" а анкетата е "Най-добрите летни гуми"
Та както автора на темата е написал всеки да каже кой според него са най добрите и кой с какви е карал и е доволен.
А и в България за този момент няма пътища които да си заслужават гуми по 300 лв брой.
Та както автора на темата е написал всеки да каже кой според него са най добрите и кой с какви е карал и е доволен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега колата е VW Polo 1.6 16v GTI 125ph
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”