Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
miauu
Автомобил:
Двигател:

Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.

Мнениеот miauu » Нед 19 апр 2015 18:01

Здравейте!

През седмицата ще отида лично да огледам този автомобил(VW Bora) http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424518849880261&slink=9e000y

Днес мой братовчед го е огледал и останал много доволен от това, което е видял както по интериора, така и по екстериора и двигателя.
Автомобила е собственост на частно лице и няма номера, за да може да се откара до сервиз за прегледа. Мисля си да предложа на продавача да извади транзитни номера, за да може да откараме колата до сервиз и да я тестваме, пък после аз ще му възстановя сумата.
Това, че боята има някакъв перлен ефект малко ме притеснява, защото не знам дали такава боя се поставя в завода или колата е пребоядисвана.
Колата ще се газифицира, ако я закупя де.

Помагайте със съвети. Има ли някой колега от Пловдив или Асеновград, който може да помогне(като присъства на огледа срещу заплащане) или да ме насочи към сервиз, където да може да се направи компютърна диагностика и преглед на автомобила?

Ще съм ви благодарен за всякакви съвети
:)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.

Мнениеот FELIPE » Нед 19 апр 2015 20:52

Екстра е колата...този колега ми е градски,много е навътре с материала по Голф4/Бора и работи в автосервиз,много е пекан,но и доста зает,все пак нищо не ти пречи да се свържеш с него-https://www.facebook.com/MuTa4eTo
Успех :th_up

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 19 апр 2015 21:22

този двигател,ако не нещо супер запазено гори масло и то много,лошото е,че ще го разбереш вече след,като си го купил

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Нед 19 апр 2015 22:23

Имам племенник, който кара подобна Бора с двигател 2.0 115 к.с. от около 2 години и според него двигателя не му гори масло. Всичко си е в нормата. Лошото е, че не иска да ми продаде колата си. :)

FELIPE, благодаря за съвета.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 20 апр 2015 11:13

Няма спор, че колата е светулка. Обърни внимание на праговете, от вътрешната страна и на пода. Колите от Германия имат навика да гният, дали заради лугата или заради мърлива подръжка. Вдигни я на крик и виж дали се огъва прагчето за вдигане на крик, ако се огъне, прескачай колата, за 2 години ще стане леш. А мотора и аз съм чел, че си хапва масло. И не се предоверявай на човека който ти продава колата, все пак той я продава... :c020 Дано излезе читава и да се похвалиш.

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Пон 20 апр 2015 16:55

за хапването на масло и аз четох. Явно и мен ще ме огрее същия проблем. :)
Брат ми кара Голф 3 с 2.0л 115 коня двигател(ако съм запомнил правилно де). Купи я преди 1 година и в началото му харчеше масло, после каза, че е сменил маслото което ползва и проблема се е решил. Ама знае ли човек.
На продавача няма да се доверя. Затова си търся някого(за момента без успех), който е на ТИ с нещата за да прегледа колата на място.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 20 апр 2015 17:17

То това прагче, където се слага крика,особено отпред ,при Голф4/Бора е бошлаф работа и абсолютна излагация на инженерите на VW,на повечето коли е намачкано,най-често белята става в сервизите от лапите на подемниците ,където цялата тежест(която и без туй е повече отпред)ляга на една ламаринка 1,5 Х 2 мм,луда работа,това бе една от причините да продам моята Бора,омръзна ми на всеки майстор да казвам да я хваща отпред за носачите,а я дигнал за прагчето,а го е смачкал и после крика от колата не става :biggrin ...ела да видиш сега на беемвето дали имам такива проблеми,специално гледах как се вдига на крик или подемник,ето как,културна работа
Изображение
П.П.Та в тоя ред на мисли,купувача като оглежда колата да види здрави ли са тези прагчета,ако са смачкани, крика от колата не става и трябва да носи крик-крокодил в багажника,ето едно основание да се бутне цената :mhihi

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пон 20 апр 2015 17:29

17г. кола и то бензин за близо 5000лв....... :mhihi ,колега мотора 2.0 115 коня бензин има разход на масло 1л. на 1000км(меки сегменти има,дефектни материали от завода о6те през 1999та година) в наи-добрият вариант,тази кола на 17 години на 160 000км е била преди около 10 години,а не сега,поздрави.... :th_up

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 20 апр 2015 17:34

Колега, хубаво зарибяваш с тази снимка ама моята ме е страх да я видя отдолу. Давам примерна снимка за да разбере колегата за какво говоря.
Жълтите стрелки са прагчетата за вдигане на крик, и те се огъват, както при Голф 3,4 така и при Бора.
При мен са смачкани и сега вдигам колата на гредите, посочени с червени стрелки. Преди да купя колата нямаше кой да чете форума, и да ми обясни някой и това не го видях.
Това се отнася за колите от Германия и Австрия. Имам приятели с коли от Италия, и при тях няма такъв проблем.

п.п Иначе колега, това ако е снимка на твоето БМВ, все едно от магазина е изкарано. Ако му удариш една пароструйка отдолу ще свети. И да много умно е измислено и с две думи марката си е марка и си показва своите минуси и плюсове!
Прикачени файлове
031624693.jpg

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Пон 20 апр 2015 21:27

lubopa4kata написа:17г. кола и то бензин за близо 5000лв....... :mhihi ,колега мотора 2.0 115 коня бензин има разход на масло 1л. на 1000км(меки сегменти има,дефектни материали от завода о6те през 1999та година) в наи-добрият вариант,тази кола на 17 години на 160 000км е била преди около 10 години,а не сега,поздрави.... :th_up

И на мен ми е чудно, че коли на по 17 години, които явно са на по над 250 000 км държат такава цена. Имам предвид Бора. Така и не мога да си го обясня. Където и да ги гледам цената е 4000+ лв. Един познат ми обясняваше, че били здрави, с евтина поддръжка и се намирали части, защото нали Бора = Голф 4. От друга страна ги гледам и в mobile.de и в Германия тези коли наистина си държат цена.
Ако се наемате кажете каква цена е подходяща за въпросния автомобил, та да знам до/от колко да се празаря.

Между другото, мисля, че във форума бях чел, че е добре да се смени маслото, с такова, което аз съм купил. Така ще се види дали двигателя си харчи масло и без да се натоварва, защото разни недобросъвестни продавачи слагат добавки в маслото, които добавки скриват проблема, докато не се мине известно време/километри.
Да ми препоръчате какво масло да купя(някъде из Пловдив) за да се тества и бързо ли става смяната?

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 21 апр 2015 9:21

колега просто 2.0 115 си е дефектен мотора,объркан е при конструирането му през 1999г.,ако не те дразни да му се долива масло непрекъснато-взимай,но това за мен като двигател твърдо-НЕ СТАВА!!! :th_up

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 21 апр 2015 10:47

lubopa4kata написа:но това за мен като двигател твърдо-НЕ СТАВА!!! :th_up

Колега това е кола от Германия, не от Италия. Да има и изключения но повечето двигатели от Германия са си запазени. И аз имах кола от Германия и двигателя беше един от най плЮваните във форума 1.4 60 коня на Голф 3. Е за 5 години двигателя не е отварян, а не цапаше ауспуха. Ако двигателя е читав, колегата ще остане доволен. Да погледне колата обстойно ние му дадохме тема за размисъл.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 21 апр 2015 12:55

2.0 115 к.с. с код на мотора ADY или ABK са бетон,но те се ползват до 97-98година,след това навлизат новите 2.0 115 к.с. ,които са мнооооого зле,(1литър масло на 1000км минимум,за нов мотор от завода),а пък за мотор на километри като този......поздрави :mhihi

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Чет 23 апр 2015 13:28

Разминах се с колата от обявата. Братовчед ми се беше уговорил с продавача в сряда(22.04) да отидем в Асеновград и да я огледам. Според братовчед ми колата си заслужаваше и щях да я купа. Във вторник вечерта пристигам в Пловдив(от Сандански). Половин час по-късно продавача се обади и каза, че е продал колата на хора от Смолян. Не мога да понасям хора, които не си държат на думата, ама какво да се прави.
На следващия ден ходихме да гледаме кола в автокъща в Пловдив. Пак Бора, цена 5000 лв. Ръжда на предния капак, ръжда по амортисьорите(ако така се казват), които държат багажника отворен, на места боята одраскана. Лайсната на едната задна врата залепена толкова некадърно, че чак от 10 метра личи. След това отидохме пак до Асеновград. Бора от частно лице - двата задни калника смачкани. Единия боядисван като с телена четка. След това отиваме в Димитровград в автокъща. Питам ги къде е злената бора от обявата в интернет. Отговарят ми "В понеделник я продадохме. Защо не се обадихте?". "А обявата ви защо все още е активна?" ги питам аз и ме гледат едно умно.
След това отидохме да гледаме две коли в Хасково. Оказа се, че двете коли всъщност са една и съща. В cars.bg обявата е от автокъща, а в mobile.bg е от частно лице(цените и на двете места са различни, телефоните за връзка също), защото в mobile.bg им искали по 200 лв на месец ако се регистрират като автокъща. Гледам колата, двете врати от шофьорската страна изместени. Фугите не съвпадат. Казвам му, че колата е удряна и вратите са сваляни, поправяни и пак закачени. Човека ми обяснява, че продава коли втора употреба, а не нови. Дори ми показа с какво пръскат таблото и пластмасите, та да изглеждат като нови. ПОдлакътника счупен - било консуматив за 20 лв от автоморгата. Да съм си го оправил сам.
Сега пак съм в процес на търсене. :)

valetor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valetor » Пет 24 апр 2015 6:32

За 5000лв трябва да се въоръжиш с много търпение и да си готов да попаднеш на какво ли не...особено на автомобили от автокъщи...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”