Мнения относно покупка на (?) автомобил.
Мнения относно покупка на (?) автомобил.
Здравейте,колеги!
Горд собственик съм на VW Passat 1.9TDI,и за жалост дойде момента,в който трябва да се купи още един автомобил.
Търся си нещо малко,с приятна визия,здраво,с нормална поддръжка и не много харчещо.
Xаресал 2 модела,но тъй като нямам допир до такива коли ми е малко трудно да преценя,затова моля за съвет.
Audi A3 8P 1.9TDI(2.0TDI) (2004-2005)
Opel Astra GTC 1.9CDTI - (2005-2006)
Общо взето гледам за около 7000-8000лв.,като имам познат,който ще ми вкара колата от чужбина на по-добра цена.
Отворен съм за всякакви предложения относно други модели.
Като цяло везните клонят към Audi-то,но искам съвет от вас,заслужава ли си,какви са минусите и плюсовете на двата модела.Какво е чувството при шофиране,екстри,интериор,качество на изработка и т.н..
Благодаря предварително! :)
Горд собственик съм на VW Passat 1.9TDI,и за жалост дойде момента,в който трябва да се купи още един автомобил.
Търся си нещо малко,с приятна визия,здраво,с нормална поддръжка и не много харчещо.
Xаресал 2 модела,но тъй като нямам допир до такива коли ми е малко трудно да преценя,затова моля за съвет.
Audi A3 8P 1.9TDI(2.0TDI) (2004-2005)
Opel Astra GTC 1.9CDTI - (2005-2006)
Общо взето гледам за около 7000-8000лв.,като имам познат,който ще ми вкара колата от чужбина на по-добра цена.
Отворен съм за всякакви предложения относно други модели.
Като цяло везните клонят към Audi-то,но искам съвет от вас,заслужава ли си,какви са минусите и плюсовете на двата модела.Какво е чувството при шофиране,екстри,интериор,качество на изработка и т.н..
Благодаря предварително! :)
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Мнения относно покупка на (?) автомобил.
аудито стига да е читаво е добър избор желателно е да е 1.9 tdi но много трудно се намират запазени търси кола купувана от тук желателно е да е от първи собственик и доказуема сервизна история
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Ауди А3 в добро състояние за тази пари е мисията невъзможна.
Добре,а какво мислите за опелчето?Доста ниски цени имат , имайки предвид годината им на производство...
Също гледах и Mercedes C220 (Sportcoupe-то).Чувал съм , че е стабилна кола.
P.S. Голф 5-чка ми се иска,ама ако за ауди-то е мисията невъзможна за тея пари,то за голфа е мираж.
Също гледах и Mercedes C220 (Sportcoupe-то).Чувал съм , че е стабилна кола.
P.S. Голф 5-чка ми се иска,ама ако за ауди-то е мисията невъзможна за тея пари,то за голфа е мираж.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Голф 5 2004-2005г. 1,9 105к.с. е напълно възможно да вземеш за около 8000 лв.
Да де,ама са абсолютно спартански отвътре за тея пари,което мен лично не ме кефи.
Какво мислите за другите коли,карал ли е някой опел-а,защото изглежда много привлекателно.Или нещата тук са тясно свързани с VW?
Мерси предварително!
Какво мислите за другите коли,карал ли е някой опел-а,защото изглежда много привлекателно.Или нещата тук са тясно свързани с VW?
Мерси предварително!
- tdi fen
ако сравняваш астра и а3 и двете нов внос с незнайно колко собственици без сервизна история(доказуема) на "реални" километри според продавача и липса на каквато и да е поддръжка аз бих заложил на аудито
Би заложил на аудито защото? Обоснови се,по-идиотоустойчиво ли е,какво?
Казвам,че колата,която ще взема няма да бъде на 500 000км и ще бъде със сервизна история(доказуема),няма да си хвърлям парите като на боб.
Сигурен съм и в човека,който ще ми докара колата.
Моля за мнения с някакво обоснование към тях.
Благодаря!
Казвам,че колата,която ще взема няма да бъде на 500 000км и ще бъде със сервизна история(доказуема),няма да си хвърлям парите като на боб.
Сигурен съм и в човека,който ще ми докара колата.
Моля за мнения с някакво обоснование към тях.
Благодаря!
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Спартанско на Голф5 е меко казано нереално,има си достатъчно на брой серийни глезотии /ел.пакет и ESP/може и с бордкомпютър да нацелиш за тези пари.Друг е моента,че ще е от първите около 2004г и ще е с гадната лющеща пластмаса.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
За съжаление не съм карал A3 8P, но доста време съм карал Astra H като служебна - кофти ми беше на задна понеже видимостта я нямаше никаква поради задните колони - но може би аз съм сакат. Тази въпросната 1.6 бензин нямаше измервателен уред за температурата на охладителната течност в таблото
- поне на по-скъпия GTC модел тези скръндзи сложили ли са му датчик или пак има само лампа за "честито, имате си момченце"
?

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На мен тия Астри са ми грозни.Предишните бяха много по-удобни и изпипани.
Карл съм няколко пъти такова чудо и на задна наистина не се вижда нищо от задните колонки.
Това за градско каране според мен е минус.
Карл съм няколко пъти такова чудо и на задна наистина не се вижда нищо от задните колонки.
Ами ,да,и аз знам,че видимостта е супер зле,особено при GTC модела,но пък не е болка за умиране.Така и така повече ми е извънградско,така че това е "OK" минус.
За съжаление гениална инженерна мисъл е докоснала и GTC-то,като и там липсва температурата на таблото.Има я само като опция на компютъра...
Да кажем,че и това е доста голям минус спрямо ОПЕЛ.Ами за возията,какви са ви впечатленията?Колицата предполагам доста върви и с двата двигателя (120hp и 150hp),ама като усещане как е,божа работа.
Засега опела малко пада от класацията,аудито е по-така.
Някакви други мнения/впечатления?Относно мерцедесчето?
Благодаря мнгоо за отговорите!
http://www.verbrauchsrechner.de/pics/e97f5db96f6d27e52a3bb181da36a811.jpg
P.S. Bai Sando , колата изглежда повече от добре,за тия пари...
За съжаление гениална инженерна мисъл е докоснала и GTC-то,като и там липсва температурата на таблото.Има я само като опция на компютъра...
Да кажем,че и това е доста голям минус спрямо ОПЕЛ.Ами за возията,какви са ви впечатленията?Колицата предполагам доста върви и с двата двигателя (120hp и 150hp),ама като усещане как е,божа работа.
Засега опела малко пада от класацията,аудито е по-така.
Някакви други мнения/впечатления?Относно мерцедесчето?
Благодаря мнгоо за отговорите!
http://www.verbrauchsrechner.de/pics/e97f5db96f6d27e52a3bb181da36a811.jpg
P.S. Bai Sando , колата изглежда повече от добре,за тия пари...
- tdi fen
мерцедеса е хубава кола здрава и стабилна но този на мен не ми харесва малко ми е грозен виж clk е по-друго
E,Clk-то и на мен ми хареса,но тоя към 2002-2003,ама цената му въобще не е 7000-8000.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Bai Sando написа:На мен тия Астри са ми грозни.Предишните бяха много по-удобни и изпипани.
Санде,като маневрираш назад да не прегръщаш пасажерската седалка? Аз на Дачия Логан товарен нямам изобщо задно стъкло, камо ли дебела колона, ама се справям

По темата - тоя модел Астра не бяха ли с гадни пластмасови табла, имам спомен от преди се бях качил на една Вектра ГТЦ от същото поколение, останах потресен от интериора за кола за толкоз пари...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”