Никога повече гуми GOOD YEAR!!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Никога повече гуми GOOD YEAR!!
Няма как да е регенерат, няма как да е менте. Представете си как се произвежда менте на goodyear f1 asymmetric в размер 225/45/17, което да не се разпадне още при монтажа или след 10км каране. Просто дефектна партида и толкова.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
"Менте"-то се състои в това, че се взема стара основа GoodYear и от нея се прави регенерат. Ако не ти е известно, по-простия вариант е да се залепи "лента" с грайфер отгоре като странично гумата остава същата (частичен регенерат). Точно на тоя тип регенерат става такова разлепяне. "Ментето" е в продаването за нова гума. Един вид ти продават рециклиран телефон на витрина като чисто нов. А то само сменили панелите и батерията и то с китайски "аналози".
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ако говорим само и единствено за Регенерат, това е официална технология, продуктите са със съответната щампа и Good year определено не произвежда такива под този бранд и за леки автомобили. 

- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
hooligan_sk написа:Няма как да е регенерат, няма как да е менте. Представете си как се произвежда менте на goodyear f1 asymmetric в размер 225/45/17, което да не се разпадне още при монтажа или след 10км каране. Просто дефектна партида и толкова.
И според мен е дефектна партида, купена на символична цена и после продадена, като за качествена.
lz2aii написа:Абе и регенерат да са, не вярвам за две години и толкова пробег да цъфнат така...
През 90-те(още живеех в България) си взех две гуми регенерат. Не можаха да ме изкарат и до морето и обратно. На връщане, малко преди София, на магистралата, се разхвърчаха парчета от точно тези два регенерата.
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
Карам със същия модел и размер, а съм карал и модела в 16 цола и трябва да ви споделя, че за мен гумите са чудесни.
Нямам обяснение за това какво се е случило с гумите на колегата , но снимките му са факт.
Наистина ще е най добре един мейл до производителя и да видим, според мен би трябвало да го отразят и да вземат мерки по въпроса
Нямам обяснение за това какво се е случило с гумите на колегата , но снимките му са факт.
Наистина ще е най добре един мейл до производителя и да видим, според мен би трябвало да го отразят и да вземат мерки по въпроса
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Явно са от куца партида, на която са объркали смеската на каучука, но не са го хванали и са ги пратили за продажба.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Добре де, ако беше куца партида, нямаше ли да има сумати оплаквания отвсякъде за това 

- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
DundyTheCroc написа:Явно са от куца партида, на която са объркали смеската на каучука, но не са го хванали и са ги пратили за продажба.
.... в страните от третия свят..

Писах снощи писмо до Good Year Белгия.... ще почакам сега за отговор!
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Поне си спокоен, че си направил каквото зависи от тебе. Пък какво ще стане - времето ще покаже
. Успех.

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лош вариант и писмо на хартия със снимки вътре. Има повече ефект. Електронната поща някоя секретарка може да я прочиства от спама.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Интерсно (Сега прегледах всички фактури за гуми, които са ми останали) 4 пъти съм взимал гуми GoodYear - UG 8, UG 9, и на два пъти Efficient Grip Perf за последните 3 години и нещо. Всичките са с по 2 год. гаранция - И тези от Медина Мед и тези от Диана.
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
От Good Year България ми казаха че дистрибуторите си определяли гаранцията. Явно Примекс са решили да е 18 месеца
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колеги, незнам какви са тези гуми, но за 18000км да им падне грайфера на 5мм - кофти каучук. Изглеждат като гуми 40000км карани меки.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз си купих преди време доста скъпи (по моите сметки) зимни гуми Vredestein Snowtrac, ами още на първата зима грайфера започна да се къса, падаха парчета от него и се виждаха такива закъсани по гумата. Много са шумни, до сега ме е яд, че си дадох парите. Но пък зимата нямам оплаквания и добре се държат в снега, дори и на лед. Нямам такива напуквания, дори още карам с тях, защото смятам да им е последна година- 4 или 5-та, обаче километрите не са повече от 20хиляди. За същото време, задните ми гуми-зимни, така е купена колата преди 6-7 години със тези зимни, грайферът е перфектен, не зная на колко години са
.

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
VeselinTsonev написа:gugun4u написа:Интерсно (Сега прегледах всички фактури за гуми, които са ми останали) 4 пъти съм взимал гуми GoodYear - UG 8, UG 9, и на два пъти Efficient Grip Perf за последните 3 години и нещо. Всичките са с по 2 год. гаранция - И тези от Медина Мед и тези от Диана.
От Good Year България ми казаха че дистрибуторите си определяли гаранцията. Явно Примекс са решили да е 18 месеца
Sent from my HTC One using Tapatalk
Това е търговската гаранция. Закновата гаранция е 2 години. Търси си правата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”