1.9 TDI ASV мотор да ползвам ли това масло ?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: Да ползвам ли това масло за 1.9 TDI ASV мотор?
Колега не казвам, че е лошо маслото на Кауфланд, производителят им е австрийската фирма Power Oil, но все си мисля че е по-добре да сложиш един ТОТАЛ за 45 лв тубата 5л. при вносителите в София. За да не е реклама няма да ги казвам кои са, пиши ЛС ако искаш да ти кажа.
- zdravko92
- Автомобил: 2004 Skoda Octavia 1U2
- Двигател: 1.9 TDI 110 ASV
Здравейте! Не знам дали темата е все още активна, но бих искал и аз да добавя мнение. В никакъв случай Кауфландско масло, колега! От досегашния си опит (2 коли с 1.9TDI), най-доволен съм от Кастрол и Мотул (10W40). Веднъж реших да направя компромис и сложих Selenia, но никога повече няма да го направя.
п.с. Мисля да мина на 5W40 да видим дали ще му хареса на двигателчето, както казват много колеги.
Поздрави!
п.с. Мисля да мина на 5W40 да видим дали ще му хареса на двигателчето, както казват много колеги.
Поздрави!

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Съветвам те да не слагаш повече 10W40, най-вече заради турбото. Аз минах от Репсол 10W40 на Мобил 5W40 и разхода на масло не се увеличи. Това са разни митове, че по-тънкото масло го гори повече.
- zdravko92
Със сигурност няма вече да е 10W40, тъй като от зимата започнаха да се обаждат и повдигачите.... 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
zdravko92 написа:сложих Selenia, но никога повече няма да го направя.
Колега - чиста проба любопитство - какво стана като сложи Selenia маслото?
Последна промяна от mrpetrov на Пон 11 май 2015 19:43, променено общо 1 път.
- zdravko92
То е цял списък, колега. Като за начало се промени звука на двигателя - стана по-шумен. Започна да пуши повече при настъпване. Имах едни проблеми с геометрията на турбото - влошиха се (не върви) и започнаха много да тракат повдигачите (особено през зимата). С други думи - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!
Сега чакам да дойде лятото, че да я обслужа и ще ходя до Варна при Ифидик да я лекува.
Сега чакам да дойде лятото, че да я обслужа и ще ходя до Варна при Ифидик да я лекува.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
На турбо 10W40... Радвай се, че е още живо.
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Аз, пък за последните 15 години, карам четвърто ТДИ с турбина и само с масла 10w40 и са си без проблеми.
- zdravko92
Piqndurnik написа:На турбо 10W40... Радвай се, че е още живо.
Там е работата, че не се знае колко е живо. Като я закарам на Ифидик ще се разбере...
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
От както имам този Пасат го обслужвам само в сервизи и винаги (и в предишния и в сегашния) ми слагат 10W40, на база на прочетени тук неща съм питал дали не трябва да ми слагат 5W40, но и на двете места ми отговарят, че заради годинките и пробега на мотора десятката е по-добрия вариант. Ще ви помоля да ми кажете какъв е проблема на турбото с 10-ката и дали следващия път да не настоявам за 5-ца (на моя отговорност).
И още едно въпросче, при последното обслужване майстора ми тъкмо се беше върнал от Германия (редува 1 месец тук един там) и ми сложи някакво масло което беше донесъл от там, проблема е, че никога не съм го виждал/чувал това, ще помоля ако някой има инфо. за тази марка да каже, имали причина за безпокойство (колата се държи нормално с него).
И още едно въпросче, при последното обслужване майстора ми тъкмо се беше върнал от Германия (редува 1 месец тук един там) и ми сложи някакво масло което беше донесъл от там, проблема е, че никога не съм го виждал/чувал това, ще помоля ако някой има инфо. за тази марка да каже, имали причина за безпокойство (колата се държи нормално с него).
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Re: 1.9 TDI ASV мотор да ползвам ли това масло ?
Определено съм съгласен с колегите които са казали, че Кауфландските масла не си заслужават риска.
В фирмата в която аз работя продаваме няколко вида масла, за момента съм пробвал Castrol Magnatec 5w40 и I.G.A.T SAE 5w40xi.
Мога да кажа, че колата е в идеално състояние и с 2те масла, цените като за мен са повече от приемливи 52лв за кастрол на 30ина лв за игат.
И пак бих пробвал останалите марки включително и селениата тъй като и нея я продаваме от скоро и до колкото чувам много я хвалят.
В фирмата в която аз работя продаваме няколко вида масла, за момента съм пробвал Castrol Magnatec 5w40 и I.G.A.T SAE 5w40xi.
Мога да кажа, че колата е в идеално състояние и с 2те масла, цените като за мен са повече от приемливи 52лв за кастрол на 30ина лв за игат.
И пак бих пробвал останалите марки включително и селениата тъй като и нея я продаваме от скоро и до колкото чувам много я хвалят.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: 1.9 TDI ASV мотор да ползвам ли това масло ?
Аз пък карам с 15/40 щот си хапва повечко масълце,да не казвам каква марка е ,че ще ми се смеете...Обаче смея да твърдя,че турбината е в цветущо здраве-даже по добре от на някои колеги които карат с 5/30,ама хайде да не почваме да спорим много,много .То в БГ.повечето масла са такива ментаци,че си е ......ло м.
Върни се в “Дизелови агрегати”