Passat B5.5 AVF 131ph PD бял пушек и...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
crownedinblack
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 AVF 131ph PD бял пушек и...

Мнениеот crownedinblack » Пон 20 апр 2015 22:08

От скоро съм собственик на тази кола,когато я гледах не го бях забелязал може би защото колата беше топла...та проблема е следния ,когато колата не е загряла(сутрин) има доста бял пушек отзад както и започва да прекъсва на 2 и 3 скорост на ниски обороти на какво може да се дължи това според вас дали е нещо от дюзите или пък знам ли...Другия ми проблем е доста твърдият съединител(трябва доста усилие за да се натисне).Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Passat B5.5 AVF 131ph PD бял пушек и...

Мнениеот samo_pechka » Пон 20 апр 2015 22:36

За съединителя, имам съмнението, че вече е доста поизносен феродовият му диск , при смяна комплект, става отново "мек". За белия пушек- няколко са причините . Смърди ли гадно отзад в този момент.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 20 апр 2015 22:44

Също така наблюдавай как са течностите, антифриз, масло. Не пречи да погледнеш (когато колата е студена) в казанчето на антифриза дали има мазни петна на повърхността на антифриза. Ако има, значи смесва маслото с антифриза.
А когато загрее белия пушек изчезва ли? Ако да, значи проблема е малък.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 21 апр 2015 7:43

Като начало една диагностика с компютър, но обикновено нищо не може да се хване конкретно. При помпа дюза причините може да са много като центровка, дюзи, износен разпределителен вал, нерегулирани дюзи и др.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 21 апр 2015 7:51

Диагностиката е задължителна. Върви някъде, където ще ти направят хубава диагностика, защото тя ти е 50 % от решението на проблема. Иначе, както са се изказали колегите, нещата може да са няколко, а може и комплексни. При мен въпросния пушек се оправи със смяна на една от дюзите (просто едната тотално спря да работи в един момент). Може да са гумички на дюзите, вал, центровка и много други... ПД страдат от тези неща, но не е кой знае какво. В един момент дори може да спре да ти прави впечатление :mhihi .
П.С. Има доста теми, в които са описани подобни неща. Ползвай търсачката и ги изчети. Ще са ти от полза за да разбереш или поне да се насочиш към това, какво може да е при тебе.
Относно съединителя, Печката ти е казал от какво може да е. Моя също е доста твърд (съединителя де :mhihi ) и отделя в горната си част. Чакам го всеки момент да избуксува. Ако не е някоя помпа, то значи и твоя е тръгнал.

yovcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yovcho » Съб 25 апр 2015 6:43

аз имам същия проблем смених повдигачите и проблема се задълбочи дюзите маѝстора каза че са добре били все около нулата незнам какво да правя сега пък ми ми казах че имам крива биела на втория цилиндър някъкви идеи колеги....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 25 апр 2015 10:46

yovcho написа: сега пък ми ми казах че ....

А за износения цифров процесор на релейния кварков трансмитер нищо ли не споменаха?!? :screwy
Човек, крива биела, без да свалиш поне главата, можеш да установиш само на Трабант и на мотоциклет Ява.
Даже на Ладите не беше 100% сигурна диагнозата - при мерене можеше да се окаже, че на някое бутало има повече нагар и от там - погрешни резултати :no
yovcho написа: някъкви идеи колеги....

Една единствена - провери за колко време можеш да вдинеш 200, отдалечавайки се колкото можеш повече от тия с 'биелата'

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Съб 25 апр 2015 13:01

И как точно корифеите разбраха, че има крива биела и то пък на 2-ри цилиндър? Да не са някои шамани дето хвърлят боб и познават? Звучи несериозно. Освен това при крива биела ще имаш такива вибрации, че няма как да не забележиш.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 25 апр 2015 14:28

Това с кривата биела не искам да го коментирам... На мен преди време ми казаха същото за моята кола след което ми стана ясно колко ги разбират помпа-дюзите...
Едно само не мога да разбера, защо трябва да се почне от най-сложния ремонт...?
Плюс това не виждам как може да се изкриви биела освен да си пробвал колата дали може да плува като амфибия или да е чупила турбо и след смяна да не са изчистени турбо пътища и интеркулер...
Колега кажи като я запалиш пушека с лютива миризма ли е и след колко време изчезва?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 25 апр 2015 16:53

90% от майсторите като не работи и не пали както трябва един дизелов двигател и залагат, на липса на компресия. Да важна е компресията за дизела, но практиката показва, че в 90% от случаите компресията си е перфектна, а всички оплаквания се дължат на проблеми с горивната уредба. Дизелите страдат най-много от лоша нафта и от прекарване на вода през горивния филтър.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 25 апр 2015 19:24

radotom написа:Една единствена - провери за колко време можеш да вдинеш 200, отдалечавайки се колкото можеш повече от тия с 'биелата'

:mhihi :mrgreen :mhihi
А към колегата yovcho- споко колега, свесни майстори все още се срещат и ти ще ги откриеш, стига да искаш

yovcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yovcho » Пон 27 апр 2015 17:58

благодаря за съветите. заначи маѝстора започна първо с дюзите съмняваше се в 2 бр поръча други пробва с тях и не се оправи върна ги после видя че повдигачите са износени и наистина аз ги видях единия имаше дупка даже след което проблема се задълбочи пушека стана повече тоѝ е с лютива миризма и изчезва чак като мине 50,60 градуса на дисплея почна да излиза нещо от рода на plеase refuel незнам кво значи ако съм го написъл правилно другото което е правил разменял е компютъра с друга кола и пак без успех а за биелата ми каза че е имал такъв случаѝ на въпроса как премери отговора беше през дюзите на този модел са отгоре оставих му я да я отваря кво да правя този маѝстор е наѝ добрия в града ще пиша кво е станало......

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 27 апр 2015 19:44

yovcho написа:... за биелата ... на въпроса как премери отговора беше през дюзите на този модел са отгоре ...

Ами то това е начина, ама първо трябва да се зачисти нагара. Който при дизел си е сериозен.
А никак не съм убеден, че може да се направи това през отвора за дюзата.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 27 апр 2015 19:53

:biggrin please refuel значи "моля, презаредете".......гориво демек :c020 Ще следя темата, и аз имам/х подобни проблеми само с пушеците, от към вървене е :11 ! След смяна на турбото нещата се пооправиха.....засега :th_up Да видим тук какъв е случая....че ситуации доста с тези помпа дюзи :gruebel

crownedinblack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crownedinblack » Пон 27 апр 2015 22:22

Попаднах на тази тема .. може би са прави за биелата http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=424894&start=0

Върни се в “Дизелови агрегати”