Става въпрос за Пасат Б5 1.9 110 АФН.
В събота си махнах катализатора и затапих ЕГР-а.До тук добре,но снощи забелязох едно свирене на турбото в ниските обороти:Като работи на място се чува едно леко жужене,но само като сваля стъклото. Като подам газ се чува по осезаемо,но като я пусна отихва до едно леко свистене.Вдигам капака и не се чува нищо.Отивам зад Пасата и пак не се чува нищо.Интересното е,че като подам газ започва да се чува от 1000 до 2300/2400,след това нема и помен от свистене и жужене.....Няма значение дали е заграля или не.
Примерно вдигам около 45 на 2-ра и заглъхва,но като мина на 3-та и подам леко газ се чува отново.
Преди да я загася я форсирам до към 3000,при което спира да се чува и в момента в който я изгася в тия обороти се чува едно доизсвирване.
Разлика във вървежа няма,но ми намекнаха,че турбото ми е "пътник"

Вярно ли е и какво да трябва да проверя или направя.Един казва,че е нормално няколко дни да се чува така,след затапването на ЕГР-а и махането на катализатора.Друг,че турбото е "пътник"....в голем "филм" съм в момента и нз какво да правя.Прегледах целия форум и нищо не намерих,което да описва моите симптоми.....